?>

Sinop’ta "Üreten Çocuklar Köyü" kapılarını açtı

Sinop'un çobanlar köyü'nde kurulan "üreten çocuklar köyü", çocuklara doğa ile iç içe, çok yönlü bir öğrenme deneyimi sunuyor.

İnsan - 2 ay önce

Sinop’un Çobanlar Köyü’nde kurulan "Üreten Çocuklar Köyü", çocuklara doğa ile iç içe, çok yönlü bir öğrenme deneyimi sunuyor.

Çobanlar köyünde yer alan Üreten Çocuklar Köyü, çocuklara doğa, bilim, sanat, spor ve tarım alanlarında deneyim kazandırmak amacıyla kapılarını açtı. Ata tohumlarının toprakla buluşmasıyla birlikte yaz kampı resmen başladı.

Üreten Çocuklar Köyü sahibi Elif Sivri, çocukların burada hem eğlendiğini hem de temel yaşam becerileri kazandığını belirtti. Sivri, "Burada bugün ata tohumlarımızı toprakla buluşturduk. Bu şekilde yaz kampımızın açılışını da gerçekleştirmiş oluyoruz. Burada çocuklarımız bahçeyle ilgileniyorlar, tarımla ilgileniyorlar. Kümes hayvanlarımız var, hayvanların bakımını yapıyorlar. Resim kursumuz, doğada matematik, eğlenceli fen bilimleri deneyleri, robotik kotlama atölyeleri, sanat atölyeleri, dikiş atölyeleri gibi atölyelerimiz mevcut, oralarda etkinliklere katılıp vakit geçiriyorlar. Daha kayıtlarımızı almaya devam ediyoruz ama bir ay boyunca 20 çocuk olarak devam ediyoruz" dedi.

Kampın açılış gününe özel olarak palyaço gösterileri, yüz boyama etkinlikleri ve müzikler eşliğinde dans gibi eğlenceli aktiviteler düzenlendi. Etkinlikler ile ilgi bilgiler veren Sivri, "Bu güne özel palyaço arkadaşlarımız çocuklarımıza yüz boyama etkinliği yaptırıyorlar. Müzikler eşliğinde dans ettirdiler. Daha sonra çuval yarışı yapılacak. Çocuklarımızı eğlendirmek için geldiler. Çocuklarımız burada resim öğretmeni eşliğinde resimlerini yapıyorlar. Burada genel yaşam becerileri kazanmış oluyorlar. Burası çocuklarımızın dinlendikleri oyun evleri. İçeride bazen kitap okuyorlar. Bazen kutu oyunlarını alıp içeride kutu oyunlarını oynuyorlar. Bazen birbirleri ile sohbet ediyorlar. Burada teleskobumuz var. Burada da yıldız gözlemi yapıyoruz. Gündüzleri güneş gözlemi yapacağız güneş filtresi aracılığıyla. Aynı zamanda burada açık hava sinemaları yapıyoruz" ifadelerinde bulundu.

Ayrıca köyde, çeşitli cins süs tavukları ve oldukça uysal olan brahma cinsi tavuk ve horozlar da bulunuyor.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Mersin’deki gizemli hazineye ziyaretçi akını

2025-06-22 13:45 - Gündem

Meram’da görsel şov yeniden başladı

2025-06-20 14:11 - Gündem

Çankırı’da yaban hayatı kamerada

2025-06-23 12:43 - Gündem

Ula'da Servis Minibüsü Kazası

2025-06-19 10:07 - Asayiş

Avcılar’da sanal bahis nedeniyle yüksek meblağlarda borcu olan polis memuru intihar etti

2025-06-16 22:01 - Asayiş

Tunceli’de karne heyecanı

2025-06-20 15:07 - Eğitim

Maltepe’de felsefe halkla buluşuyor

2025-06-22 12:37 - Genel

MUĞLA MİLLETVEKİLİ ERGUN “TRAFİK CEZALARIYLA EKONOMİ YÜRÜTÜLEMEZ”

2025-06-21 12:58 - Genel

MARMARİS’TE ÖRNEK TABLO: BABA-KIZ AYNI ANDA YKS’YE GİRDİ

2025-06-22 12:45 - Marmaris

MUTTAŞ İLE 2025’İN İLK 5 AYINDA 202 BİN YOLCU TAŞINDI

2025-06-20 15:19 - Ulaşım

İlgili Haberler

BEÜ Rektörü Özölçer’den Karaelmas Gazeteciler Derneği’ne ziyaret

19:41 - İnsan

Trafik kazasında ölen uzman çavuş, memleketinde toprağa verildi

17:26 - İnsan

Rektör Kırışık bilimsel verilerle hazırlanan modeli Bakan Göktaş’a sundu

17:29 - İnsan

Tabtuk Emre Kız Öğrenci Yurdu inşaatında inceleme yapıldı

16:16 - İnsan

Doğu Anadolu Bölgesi’nin ilk ve tek Espor Akademisi Erzurum’da açıldı

15:58 - İnsan

Günün Manşetleri

Uzmanlardan Deprem Sonrası Çocuk Psikolojisi Uyarısı

14:27 - Sağlık

Basın İlan Kurumu’nun Eski Genel Müdürü Yakup Karaca Vefat Etti

13:46 - Gündem

Uyuşturucudan 59 kişi hakkında işlem yapıldı

13:31 - Asayiş

Yaz Aylarında Böbrek Sağlığı İçin Öneriler

11:47 - Sağlık

Yaz aylarında artan cilt lekelerine dikkat

11:37 - Sağlık