?>

Sinop’ta tehlikeli yol: Mahalle sakinleri ’can güvenliği’ için acil önlem istiyor

Sinop'un türkeli ilçesi turhan köyü çay mahallesi'ne giriş yolunun toprak kayması nedeniyle çöktüğünü ifade eden vatandaşlar özellikle ağır tonajlı araçların geçişi sırasında yolun çökme veya devrilme riski taşıdığını ifade ettiler. Birçok yere başvuru yapan vatandaşlar, sonuç alamadıklarını ve yolun çökmesi durumunda ölümlü kaza olabileceğinin altını çizdiler.

Gündem - 5 ay önce

Sinop’ta bir mahallede yaşayan vatandaşlar, il özel idarennin sorumluluğu altındaki tek ulaşım yollarının çökme riskiyle karşı karşıya olduğunu belirterek, yetkililere acil çağrıda bulundu. Yolun altının uçurum ve ciddi bir tehlike arz ettiğini söyleyen bölge halkı, hem can güvenliklerinin tehlikede olduğunu hem de muhtemel bir afet durumunda müdahalenin imkânsız hale gelebileceğini söylediler.

Sinop’un Türkeli ilçesi Turhan köyü Çay Mahallesi’ne giriş yolunun toprak kayması nedeniyle çöktüğünü ifade eden vatandaşlar, özellikle ağır tonajlı araçların geçişi sırasında yolun çökme veya devrilme riski taşıdığını vurguladılar. CİMER’e ve birçok kuruma başvuru yapan vatandaşlar, sonuç alamadıklarını ve yolun çökmesi durumunda ölümlü kaza olabileceğinin altını çizdiler. "Asfaltın diğer tarafı 65 metre uçurum"

Çay Mahallesi sakinlerinden Arif Akın, "Bizim 3-4 yıl önce yolumuzun altı boşaldı. Yolun asfaltının altında yaklaşık 1,5 metre boyunda boşluk var. Köye 2 tane girişimiz vardı. Çaydan Mahallesi tarafında giriş olan yol selde gitti. Tek giriş yolumuz burası kaldı. Burada asfaltın altı boş ve asfaltın diğer tarafı 65 metre uçurumdur. Akşam veya sabah buradan bir araba uçacak. Yolda sadece asfalt var. Birçok yere başvurdum, sonuç çıkmadı. İnce bir asfalt var ve çökmesi an meselesidir" dedi. "Kim bunu telafi edecek?"

Mahalle sakini Şener Akın, "Taksicilik yapıyorum. Betonun altın 1,5 metre kadar boştur. Buranın üstünde araç geçtiği zaman kırılacak. Buradan aşağıya araç düştüğü zaman kim bunu telafi edecek? Yetkililerden buranın yapılmasını istiyoruz" diye konuştu.

Mahalle sakini Vedat Muş, "Köyümüzün sel felaketine uğraması nedeniyle yol bu hale geldi. Devletimizden bizlere yardımcı olmalarını istiyoruz. Nüfusumuz yazın 3’e katlanıyor" şeklinde konuştu.

CİMER’e de başvuru yapan mahalle halkı, yetkililere bir an önce bölgede teknik inceleme yapılması ve kalıcı bir çözüm üretilmesi için çağrıda bulundu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Bursa'daki Yangında Milyonlarca Arı Telef Oldu

2025-08-04 09:51 - Ekonomi

Mersin’de ’Yaz Şenlikleri’ başladı

2025-08-03 11:09 - Kültür Sanat

Çankırı’da akan bu sular okyanuslardan 8 kat daha tuzlu

2025-08-02 12:56 - Gündem

Bodrum'da Yollar Yenileniyor

2025-08-05 11:30 - Ulaşım

MARMARİS’TE DEVLET HASTANESİ ALARM VERİYOR

2025-08-06 13:45 - Marmaris

Marmaris Açıklarında 14 Düzensiz Göçmen Yakalandı

2025-08-07 11:47 - Marmaris

Otel havuzunda boğulan 9 yaşındaki çocuk Eskişehir’de toprağa verildi

2025-08-07 18:44 - Asayiş

Marmaris’te Yaz Tatilinin Vazgeçilmezi Tekne Turları

2025-08-05 13:57 - Marmaris

MARMARİS'TE FRENİ BOŞALAN KAMYON KAZA YAPTI

2025-08-08 10:25 - Asayiş

AK PARTİ MUĞLA MİLLETVEKİLİ KADEM METE’DEN ONAT AİLESİNE TAZİYE ZİYARETİ    

2025-08-02 11:57 - Genel

İlgili Haberler

Kardan dolayı mahsur kalanlara kumanya desteği

00:41 - Gündem

Bitlis-Baykan yolu ulaşıma kapandı, 3 saat sonra kontrollü açıldı

00:06 - Gündem

Kars’ta beyaz esaret: Tipiden göz gözü görmüyor

23:42 - Gündem

Van-Bitlis karayoluna çığ düştü

23:01 - Gündem

Muş’ta nehir kıyısında su samurları görüntülendi

22:47 - Gündem

Günün Manşetleri

Genel Müdür Abdulkadir Çay’dan yeni yıl mesajı

14:23 - Gündem

Yatağanlı hayırseverden Filistin’e bağış

09:41 - Genel

Bodrum’da maddi hasarlı kazanın kavgası büyük oldu

20:10 - Asayiş

Dalaman’da Doğalgaz İçin 2026 Hazırlıkları Başladı

14:50 - Genel

Kar yağışı durdu, esnafın mücadelesi başladı

13:27 - İnsan