?>

Sinop’un tarım ve hayvancılığı masaya yatırıldı

Sinop il genel meclisi'nin temmuz ayı toplantısında, il tarım ve orman müdürlüğü yetkilileri, kentteki tarımsal faaliyetler, yeni projeler ve özellikle şap hastalığıyla mücadele konularında meclis üyelerini bilgilendirdi.

Ekonomi - 2 ay önce

Sinop İl Genel Meclisi’nin Temmuz ayı toplantısında, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, kentteki tarımsal faaliyetler, yeni projeler ve özellikle şap hastalığıyla mücadele konularında meclis üyelerini bilgilendirdi.

İl Genel Meclisi Temmuz ayı birleşimine katılan İl Tarım ve Orman Müdürü Fatih Önlem ve Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü M. Fatih Şahin, meclis üyelerine kapsamlı bir sunum gerçekleştirdi. İl Müdürü Fatih Önlem, konuşmasında bakanlığın başlattığı "Bitkisel ve Hayvansal Üretim Yapan Tüm Tarımsal İşletmeler Sayım Çalışmasına vurgu yaptı. Önlem,"Bitkisel ve hayvansal üretim yapan tüm tarımsal işletmeler sayım çalışması kapsamında yüz yüze görüşme, e-Devlet ve telefonla anket gibi yöntemlerle veri toplanacak. Yaklaşık 6 ay üretimin, üreticinin ve ülkemizin geleceği için verilerimizi doğru ve zamanında tamamlamak üzere mesai arkadaşlarımız ile tarımsal kayıt sisteminin güçlenmesi için çalışma başlattığımızı belirtmek istiyorum" dedi.

2024 yılı faaliyetleri ve tamamlanan projelere dair genel bir değerlendirme yapan Önlem, "Tarım ve kırsal kalkınma alanındaki projelerin yanı sıra, 2025 yılı için hedeflenen yeni projelerden de bilgi vererek desteklerinden dolayı İl Genel Meclisimize teşekkür ediyorum" ifadelerinde bulundu.

Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü M. Fatih Şahin ise son günlerde ülke genelinde şap hastalığı ile mücadele kapsamında başlatılan çalışmalar hakkında önemli detaylar paylaştı. Bakanlığın, hastalığın yayılmasını önlemek amacıyla ülke genelindeki tüm hayvan pazarlarını ikinci bir emre kadar kapatma kararı aldığını hatırlatan Şahin, Sinop özelinde durumun kontrol altında olduğunu belirtti. Şahin "İlimizde alınan önlemler ve aşılama çalışmaları sayesinde şap hastalığı ile ilgili herhangi bir sorun yaşanmamıştır" açıklamasında bulunarak, ildeki hayvancılık faaliyetleri hakkında da bilgi verdi.

Sunumların ardından il genelindeki tarımsal gelişmeler ve stratejik ürünlerle ilgili güncel veriler paylaşılarak meclis üyelerinin soru ve cevaplarıyla toplantı sona erdi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Erzincan’da arı paniği

2025-06-28 13:58 - Gündem

Kuşadası plajlarına son model kum temizleme aracı

2025-06-30 17:42 - Gündem

Yatağan'ın Dipsiz ve Taşkesik Yolları Yenileniyor

2025-06-28 11:00 - Ulaşım

Güllük-Kıyıkışlacık Arasında Deniz Ulaşımı Başladı

2025-07-03 13:02 - Ulaşım

KKTC Uçuşlarındaki Fiyat Ayrımcılığı TBMM'de

2025-06-27 15:34 - Gündem

Kocası tarafından balkondan atıldığını öne süren öğretmen felç kaldı

2025-06-29 14:19 - Asayiş

"Kibritçi Cevat" Şekip Taşpınar Hayatını Kaybetti

2025-07-03 09:35 - Genel

PAÜ Arama Kurtarma Ekibinden İstanbul’da kritik deprem incelemesi

2025-07-02 11:42 - Gündem

SÜDGE Eğitimindeki Aksaklıklar Meclis Gündeminde

2025-07-02 14:26 - Gündem

Muğla ile Çin arasında turizmde yeni iş birliği adımları

2025-07-04 11:24 - Kültür Sanat

İlgili Haberler

Türkiye’nin temiz enerji rotasında Türk Telekom’dan 530 MWp’lık atılım

11:19 - Ekonomi

Simav’a yapılacak elektrik yatırımları masaya yatırıldı

11:15 - Ekonomi

Konya Ovasında ayçiçeğinde yağ kalitesi üst seviyede, yağda sorun görünmüyor

11:08 - Ekonomi

GTB Ağustos ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi

10:57 - Ekonomi

‘Fındık Dalda, Aklın İşçide Kalmasın’ projesi, işçi ve üreticileri memnun ediyor

10:53 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Yaz aylarında çocuk sağlığına dikkat

10:06 - Sağlık

24 kilo ağırlığındaki kadından 3 kilo kist çıktı

10:02 - Sağlık

Beşiktaş, Avrupa kupalarında 257. maçına çıkacak

09:38 - Spor

Yaz aylarında ıslak mayo tehlikesi

09:30 - Sağlık

Nesli tükenmekte olan Arap Tavşanı görüntülendi

09:21 - Gündem