?>

Şırnak Belediyesi araç filosunu büyütüyor: 6 yeni araç hizmete alındı

6 YENİ ARAÇ TÖRENLE HİZMETE ALINDI

Siyaset - 4 ay önce

Şırnak Belediyesi, hizmet kapasitesini artırmak ve sahadaki çalışmaların daha etkin yürütülmesini sağlamak amacıyla araç filosunu güçlendirmeye devam ediyor. Nisan ayı belediye meclis toplantısının ardından düzenlenen programda 6 yeni araç kamuoyuna tanıtıldı.

Şırnak Belediye Başkanı Mehmet Yarka, her meclis toplantısı sonrası geleneksel hale getirdikleri araç tanıtımını bu ay da sürdürdüklerini belirterek, belediyenin hizmet gücünü her geçen gün artırdıklarını söyledi. Başkan Yarka, göreve geldikleri günden bu yana eski araçların yerine modern ve donanımlı araçları filoya kazandırdıklarını ifade ederek, "Şırnak’ta yapılacak çok iş vardı ama büyük ölçüde belini kırdık. Bu araçlarla artık daha güzel hizmetler sunacağız" dedi.

Filoya kazandırılan araçlar arasında 1 adet kombine kanal açma aracı, 1 adet çift kırma vinç, 1 adet su tankeri, 1 adet çift kabin transit araç ile 2 adet akülü hizmet aracı yer aldı. Özellikle engebeli arazi yapısına sahip Şırnak’ta altyapı çalışmalarını hızlandıracak vidanjör ve vinç araçlarının büyük önem taşıdığı vurgulandı. Belediyenin envanterinde daha önce bulunmayan ağır tonajlı ekipmanların da temin edildiğini belirten Yarka, 35 tonluk çift kırma hiyap ve yeni nesil kanal açma aracının hizmet kalitesini ciddi şekilde artıracağını kaydetti. Ayrıca Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hibe edilen su tankerinin de filoya dahil edildiği bildirildi. Engelli ve yaşlı vatandaşların kullanımına yönelik olarak Millet Bahçesinde hizmet vermek üzere 2 adet golf tipi akülü aracın da alındığını aktaran Yarka, sosyal belediyecilik anlayışıyla hareket ettiklerini dile getirdi. Araçların büyük bölümünün belediye bütçesiyle alındığını vurgulayan Başkan Yarka, "Hemşehrilerimiz müsterih olsun. Bu makamda olduğumuz sürece Şırnak’a her gün daha iyi hizmet etmek için çalışacağız" ifadelerini kullandı.

Öte yandan, 2019 yılında 45 olan belediye araç sayısının 2026 yılı Nisan ayı itibarıyla 195’e yükseldiği öğrenildi. Yeni araçların hizmete girmesiyle birlikte belediyenin sahadaki etkinliğinin daha da artması bekleniyor.

Başkan Yarka, filoya katılan araçların Şırnak’a ve ülkeye hayırlı olması temennisinde bulundu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Manavgat’ta otomobiller çarpıştı: 1 yaralı

2026-04-01 10:28 - Asayiş

Uzm. Dr. Bekfilavioğlu mide ilacı kullanımına yönelik uyarılarda bulundu

2026-04-01 10:39 - Sağlık

Minikler kort tenisi müsabakaları sona erdi

2026-04-01 10:43 - Spor

Şanlıurfa’da silah kaçakçılığı operasyonunda 2 tutuklama

2026-04-01 10:28 - Asayiş

İzmir’de, ulaşımda yeni tarifeler yürürlüğe girdi

2026-04-01 10:05 - Genel

Hayko Cepkin’in başrolünde yer aldığı "Jekyll & Hyde" müzikali Türkiye turnesine çıkıyor

2026-04-06 15:45 - Magazin

Bingöl’de uyuşturucuyla mücadele: 1 tutuklama

2026-04-01 10:34 - Asayiş

AOSB Futbol Turnuvası’nda ilk hafta tamamlandı

2026-04-01 10:17 - Spor

Karadeniz horonu yeniden yorumlandı

2026-04-06 11:08 - Magazin

AVUSTURYALI EMEKLİLER  MARMARİS’E CAN SUYU OLACAK 

2026-04-06 15:41 - Turizm

İlgili Haberler

Bilecik’te CHP binasında gergin anlar

18:44 - Siyaset

CHP Sözcüsü Sarı: "4 il başkanlığımız merkez ilçelerle beraber görevden alındı"

18:27 - Siyaset

Ersin Tatar: "Türkiye ile KKTC arasındaki kardeşliğin en güçlü temsilcilerinden biri esnaftır"

18:02 - Siyaset

TBMM Başkanı Kurtulmuş’tan AK Parti’ye ziyaret

17:15 - Siyaset

Çankaya Belediye Başkan Vekili Haldun Güler oldu

16:08 - Siyaset

Günün Manşetleri

7. kattan düşen halı kadının başına isabet etti

17:16 - Asayiş

Minibüs, iş yerine çarptıktan sonra boş arsaya uçtu

17:03 - Asayiş

UEFA’dan Kadir Sağlam’a görev

16:59 - Spor

Yaşlı çift alevlerin sardığı evden komşuların uyarısıyla çıktı

15:08 - Asayiş

34 yıldır su içemeyen yaşlı adam, 10 gündür yemek de yiyemiyor

15:07 - İnsan