?>

Şırnak’ta 3 günlük bebeğe on iki bağırsak ameliyatı yapıldı

şırnak’ta bir ay önce dünyaya gelen ve on iki parmak bağırsağı kapalı doğan bebek inan, şırnak devlet hastanesinde yapılan başarılı ameliyat ile sağlığına kavuştu.

Sağlık - 2 yıl önce

Şırnak’ta bir ay önce dünyaya gelen ve on iki parmak bağırsağı kapalı doğan bebek İnan, Şırnak Devlet Hastanesinde yapılan başarılı ameliyat ile sağlığına kavuştu.

Şırnak Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nde dünyaya gelen bebek İnan isimli hasta, doğduktan sonra kusmaları olması üzerine yeni doğan yoğun bakım ünitesine alınarak takibi yapıldı. Yapılan takipte beslenemeyen hastanın çekilen filmini değerlendiren Çocuk Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Serdest Teğin, on iki parmak bağırsağının ilerisine gaz geçişinin olmadığını tespit etti.

Nazogastrik sondadan verilen kontrast madde ile on iki parmak bağırsağının anne karnında gelişmediği tanısı koyuldu. Aile ile görüşülerek ameliyat riskleri anlatıldı. Ailenin Şırnak Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nde ameliyat olmak istemesi üzerine bebek, 3 günlükken ameliyata alındı ve doğuştan gelişmeyen on iki parmak bağırsağı onarıldı. Ameliyat sonrası 3 gün beslenmeyen bebeğin kaka yaptığı görüldü ve anne sütü ile beslenmeye başlandı. Beslenmesi arttırılıp ameliyattan sonra 5. gün annesi tarafından emzirilen hasta, ameliyat sonrası 7. gün taburcu edildi.

Op. Dr. Serdest Teğin, İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine, bebeğin on iki parmak bağırsağı doğuştan kapalı olduğunu, bu hastalıkların anne karnında oluşan hastalıklar ve doğduktan sonra belirti verdiğini söyledi.

Çocuğun beslenememesi üzerine yaptıkları tetkiklerde on iki parmak bağırsağının kapalı olduğunu gördüklerini belirten Dr. Teğin, "Sonra anestezi ekibimize, pediatrik ekibimize söyledik ve onlarda ameliyatı yapabileceğimizi söylediler. Hastamızı ameliyat ettik. Ameliyattan sonra da bir sıkıntımız olmadı. 3’üncü gün hastamızı beslemeye başladık. 5’inci günde annesi emzirmeye başladı. Ameliyattan sonra 7’inci gün bebeğimizi taburcu ettik ve halen takiplerine devam ediyoruz" dedi.

Yenidoğan cerrahisi özellikli bir cerrahi olduğunu aktaran Dr. Teğin, "Hem anestezi hem de pediatri ekibinin de özverili ve tecrübeli olması lazım. Burada ekibimiz sayesinde bu ameliyatları yapabiliyoruz. Umarım bundan sonra çok daha büyük belki de bölgesel merkezler ile bu ameliyatlar daha emin ellerde ve daha güvenli ellerde yapılmaya devam eder. Şimdiden ve sonraki ameliyatlar için tüm ekibime teşekkür ediyorum” diye konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Esenler’de polis aracına çarparak 1 kişinin ölümüne neden olan sanık olaydan önce alkol almış

2023-10-16 13:44 - Asayiş

Kütahya’da Semicenk rüzgarı

2023-10-12 20:26 - Magazin

DENİZOVASI SATILIK

2023-10-16 11:26 - SARI SAYFALAR

DENİZOVASI SATILIK

2023-10-16 11:47 - SARI SAYFALAR

SATILIK

2023-10-16 11:31 - SARI SAYFALAR

Hukuk fakültesi öğrencisinin kahreden ölümü

2023-10-16 21:58 - Asayiş

Özel bireyler ve ailelerinin Trabzon yolculuğu başladı

2023-10-16 14:38 - Kültür Sanat

Polonya’da seçimlerden koalisyon hükümeti çıktı

2023-10-16 05:32 - Siyaset

Kaza yapmamak için direksiyonu kırdı, çukura düştü

2023-10-16 12:14 - Asayiş

Düğünde çıkan kavga sokağa taştı, ortalık savaş alanına döndü

2023-10-14 23:35 - Asayiş

İlgili Haberler

Didim Belediyesi, kadın sağlığı için bilinçlendirme semineri düzenleyecek

16:06 - Sağlık

Psikolog Yıldırım’dan ’dijital vicdan’ uyarısı

15:53 - Sağlık

SUBÜ Yeşilay Topluluğu öğrencileri, Bağımsızlık Öncüleri Zirvesi’nde yer aldı

15:27 - Sağlık

Ağrı’da ilk beyin tümörü ameliyatı başarıyla gerçekleştirildi

15:19 - Sağlık

Uzmanı uyardı: "El ve ayaklarda ani mavi-mor renk değişimlerine dikkat"

14:45 - Sağlık

Günün Manşetleri

Vefat eden oyuncu Koray Ergun son yolculuğuna uğurlandı

16:46 - Kültür Sanat

Ziraat Türkiye Kupası: RAMS Başakşehir: 1 - Boluspor: 1

16:23 - Spor

Kayıp olarak aranan alzaymır hastasını jandarma buldu

16:00 - Asayiş

Psikolog Yıldırım’dan ’dijital vicdan’ uyarısı

15:53 - Sağlık

543 yıl 9 ay hapis cezası bulunan firari yakalandı

15:22 - Asayiş