?>

Şırnak’ta cami sular altında kaldı

METEOROLOJİ’NİN TURUNCU KODLA UYARDIĞI ŞIRNAK’TA BEKLENEN SAĞANAK YAĞIŞ, BEYTÜŞŞEBAP İLÇESİNE BAĞLI AŞAĞIDERE KÖYÜNDE ETKİSİNİ SERT ŞEKİLDE GÖSTERDİ. KISA SÜREDE ŞİDDETİNİ ARTIRAN YAĞIŞ, SULARININ KONTROLSÜZ ŞEKİLDE YÜKSELMESİNE NEDEN OLURKEN, KÖYDEKİ İKİ KATLI CAMİ TAMAMEN SU ALTINDA KALDI. YAŞANAN OLAY, BÖLGEDEKİ AŞIRI HAVA KOŞULLARININ NE DENLİ CİDDİ SONUÇLAR DOĞURABİLECEĞİNİ BİR KEZ DAHA ORTAYA KOYDU.

Gündem - 2 ay önce

Meteorolojinin turuncu kodla uyardığı Şırnak’ta beklenen sağanak yağış, Beytüşşebap ilçesine bağlı Aşağıdere köyünde etkisini sert şekilde gösterdi. Kısa sürede şiddetini artıran yağış, sularının kontrolsüz şekilde yükselmesine neden olurken, köydeki iki katlı cami tamamen su altında kaldı.

Sel sularının hızla yükselmesiyle birlikte caminin hem alt hem de üst katı tamamen doldu. Özellikle zemin katta bulunan halılar suya maruz kalarak kullanılamaz hale geldi. Caminin içindeki mobilyalar, dini kitaplar ve çeşitli eşyalar da ciddi zarar gördü. Su baskınının ardından ibadethanede büyük çaplı maddi hasar meydana geldiği öğrenildi. Olayın ardından Aşağıdere köyü sakinleri vakit kaybetmeden camiye akın etti. Kadın, erkek ve gençlerin omuz omuza verdiği temizlik çalışmalarında, içeride biriken su ve çamurun tahliyesi için yoğun çaba sarf edildi. Kovalar ve basit ekipmanlarla yürütülen çalışmalarda, caminin yeniden ibadete açılması için adeta zamanla yarışıldı. Zorlu şartlara rağmen köylülerin gösterdiği birlik ve dayanışma dikkat çekti. Her yaştan vatandaşın katıldığı temizlik çalışmaları, bölge halkının güçlü sosyal bağlarını bir kez daha gözler önüne serdi. Köy sakinleri, camiyi en kısa sürede eski haline getirmek için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Sel felaketi sonrası köy halkı, benzer olayların tekrar yaşanmaması için yetkililere çağrıda bulundu. Özellikle altyapı eksikliklerinin giderilmesi ve sel riskine karşı kalıcı önlemler alınması gerektiğini vurgulayan vatandaşlar, bu tür afetlerin günlük yaşamı ciddi şekilde aksattığını ifade etti.

Uzmanlar, bölgede etkili olan yoğun yağışların bir süre daha devam edebileceğine dikkat çekerek vatandaşların tedbirli olması gerektiğini belirtti.

Sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olunması çağrısı yapılırken, yetkililerin de sahadaki çalışmalarını sürdürdüğü öğrenildi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MARMARİS’TE YANGIN SONRASI UMUT YEŞERDİ

2026-04-18 14:53 - Marmaris

Kayıp olarak aranan 16 yaşındaki Feyza, ölü olarak bulundu

2026-04-18 00:51 - Asayiş

MARMARİS ULTRA TRAİL HEYECANI BAŞLIYOR

2026-04-17 16:29 - Marmaris

"DİJİTAL OYUNLARDA ŞİDDET, ÇOCUKLARDA SALDIRGANLIĞI TETİKLEYEBİLİR"

2026-04-18 13:15 - Sağlık

EĞİTİM- SEN’DEN ‘’EĞİTİMDE ŞİDDETE DUR’’ ÇAĞRISI

2026-04-15 14:12 - Marmaris

AK PARTİ MARMARİS İLÇE BAŞKANI MUZAFFER ARAVİ’DEN HAVUZ TEPKİSİ

2026-04-13 17:26 - Genel

MHP MUĞLA’DA GÖREV DEĞİŞİMİ: İL TEŞKİLATI FESHEDİLDİ

2026-04-17 15:55 - Siyaset

Taşıma su çilesi son buldu

2026-04-14 12:31 - Sağlık

ALTIN DEĞİL, SU KAÇAĞI ARIYORLAR

2026-04-18 10:49 - Ekonomi

Elazığ’da 8 adet ruhsatsız silah ele geçirildi: 1 tutuklama

2026-04-18 11:39 - Asayiş

İlgili Haberler

Hacıaliobası’nda yol çalışmaları başladı

15:23 - Gündem

Şahinbey’de konforlu ulaşım için asfalt çalışmaları yapılıyor

15:06 - Gündem

Enerji Okuryazarlığı Projesi ile Antalya’da 25 binden fazla öğrenci, "Enerji Elçisi" oldu

15:00 - Gündem

Bolu’da yanan orman yeniden filizleniyor

14:52 - Gündem

İzmit Körfezi’ne 6 bin yeni misafir

14:49 - Gündem

Günün Manşetleri

Emekli sulama birliği çalışanı evinde ölü bulundu

14:13 - Asayiş

Kahramanmaraş’ta 4.4 büyüklüğünde deprem

13:39 - Asayiş

Erken teşhis ile MS hastalarının hayat kalitesi korunuyor

12:39 - Sağlık

Alkollü sürücünün kullandığı araç askeri birliğin bahçesine uçtu

12:29 - Asayiş

Kemiği kraker gibi yediler

12:19 - Gündem