?>

Şırnak’ta kuzu kırkma festivali başladı

şırnak’ın beytüşşebap ilçesinde her yıl coşkuyla kutlanan kuzu kırkma festivali bu yıl 3 gün boyunca kato dağı eteklerinle sürecek etkinlikle başladı.

Gündem - 9 saat önce

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde her yıl coşkuyla kutlanan kuzu kırkma festivali bu yıl 3 gün boyunca Kato Dağı eteklerinle sürecek etkinlikle başladı.

Beytüşşebap ilçesinde bu yıl 2’incisi düzenlenen kuzu kırkma, kültür sanat ve yayla şenliğine ülkenin dört bir yanından katılanlar oldu. Kato Dağı eteklerinde kurulan çadırlara yerleşenler 3 gün boyunca festivalde doyasıya eğlenecek. İlçe merkezine 20 kilometre uzaklıkta bulunan Laleşi Yaylasında düzenlenen festivalde sanatçılar konser verecek. Yıllardan beri süre gelen gelenek ve göreneklerini yaşatan Beytüşşebaplılar huzur ve güvenin sağlanması ve ’Terörsüz Türkiye’ atılımıyla PKK’nın silah bırakmasıyla artık huzur içerisinde yaylalarda şenlikler düzenliyor. Festivale katılan Şefik Ataman, yıllardır bu bölgede festival yaptıklarını ancak bu kadar huzurlu olmadıklarını söyledi. Ataman, "İlçemizde yıllardır bu kuzu kırkma festivali var. Ancak eskiden taşıdığımız tedirginlik artık yok. Huzur ve güven hakim ’Terörsüz Türkiye’ bizler için bölge için çok yararlı oldu. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Kuzu kırkma Beytüşşebap halkı için bir bayram gibidir, üç gün boyunca devam edecek. Bizler burada çok mutluyuz. Kato dibinde şenliğimiz çok güzel geçiyor’’ dedi.

Seyran Adıyaman ise "Her yıl burada Laleş yaylasında coşkuyla kuzu kırkma festivali kutluyoruz. Bu gün ilk gün binlerce insan geldi. 10 bin insan katılacak inşallah, herkes çadır kurdu. Güzel geçecek’’ diye konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris’te riskli binasını yıktırdı, komşu bina yüzünden üç yıldır çivi çakamıyor

2025-07-07 13:11 - Genel

Osmaniye’de yaylalarda su abonelikleri başladı

2025-07-11 13:38 - Gündem

Seydikemer'de Tarla Kavgası Kanlı Bitti

2025-07-08 11:01 - Asayiş

Marmaris’te araç içinde fenalaşan şahıs hayatını kaybetti

2025-07-11 17:29 - Marmaris

Marmaris Domuz İstilası Altında

2025-07-09 16:26 - Marmaris

Akmeşe: “Şehitlerimizin emanetine sahip çıkacağız”

2025-07-11 16:51 - Gündem

Çöp ev temizlendi, yedi yıllık kabus son buldu

2025-07-07 09:24 - Gündem

Tunceli’de temmuz ayında kar ve dolu sürprizi

2025-07-05 13:10 - Gündem

Başkan Acar Ünlü Hakim Karşısına Çıktı

2025-07-10 16:48 - Asayiş

Muğla Büyükşehir'den Kırsal Mahallelere Yol Yatırımı

2025-07-09 14:51 - Gündem

İlgili Haberler

Sivas’ta açık termal havuzlar için ilk beton atıldı

18:07 - Gündem

Bafa Gölü’nde su ürünleri denetimi yapıldı

17:43 - Gündem

Balıkesir’de vatandaşlar sahil temizliği için imece yaptı

17:04 - Gündem

Samsun’da 53 yıllık lunapark tarih oldu

16:25 - Gündem

Aras Elektrik, Patnos’ta altyapı çalışmalarına başladı

16:09 - Gündem

Günün Manşetleri

Fenerbahçe, Ognjen Mimovic'in Lisansını Çıkarttı

16:22 - Spor

Geçmişin kültür izleri Siirt’te yeniden hayat buluyor

15:24 - Kültür Sanat

İzmir’de işten atılan işçilerin eylemi 4. gününde: "İşimizi geri istiyoruz!"

15:11 - Genel

İş yerinde hayata gözlerini yumdu

14:11 - Asayiş

Ağaçlar, çaput yerine çömlekle süslendi

11:41 - İnsan