?>

Şırnak’ta özel gereksinimli birey ailelerine afet eğitimi

şırnak afad il müdürlüğü personelleri tarafından engelli çocukları olan ailelere olası bir afet anında nasıl hareket etmeleri konusunda eğitim verildi.

Gündem - 5 ay önce

Şırnak AFAD İl Müdürlüğü personelleri tarafından engelli çocukları olan ailelere olası bir afet anında nasıl hareket etmeleri konusunda eğitim verildi.

Şırnak İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) personelleri tarafından, vatandaşlara yönelik eğitimler devam ediyor. AFAD personelleri tarafından hayatın her anında çeşitli zorluklar ile karşılaşan özel gereksinimi olan bireylerin ailelerine yönelik eğitim programı düzenlendi. Özel gereksinimi olan bireylerin ailelerine yönelik verilen eğitimlerde, olası bir afet durumunda nasıl davranmaları anlatıldı. Düzenlenen eğitim programın ardından açıklamalarda bulunan AFAD Şırnak İl Müdürü Muzafer İşlek, "Afetler herhangi bir yetersizliği olmayan insanlar için zorlayıcı olduğu gibi özel gereksinimli bireyler ve aileleri için ise çok daha zor olabilmektedir. Özel gereksinimli bireyler afetler ve etkilerine karşı oldukça savunmasızdır. Özel gereksinimli bireyleri en iyi tanıyan kendi aile üyeleri olduğu için acil durumlarda çocuklarının sorumluluğunu almalarının önemli olduğu görülmektedir. Yine ailenin acil durum ve afet konusunda eğitimli olmalarının yardım etmede son derece kritik rolü olduğu bilinmektedir. Özel gereksinimli çocukların ailelerine afetlerle ilgili özel içerikli eğitimler vermek toplumun afetlerden etkilenen tüm kesimlerinin de faydasına olacaktır. Özel gereksinimli bireylerin temel ihtiyaçları bilinir ve bu yönde bir hazırlık yapılırsa meydana gelebilecek bir afette özel gereksinimli bireylerin sağlığı korunacak, hayatta kalmaları artacak ve kaos oluşturan durumların sayısının da azalması sağlanabilecektir. Bu kapsamda Şırnak İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü olarak Toplumun bütün kesimlerine Afet bilinci eğitimlerimiz aralıksız devam etmektedir" dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Bayburt’ta vatandaşlara ’Metamfetamin Fotoblok’ eğitimleri verildi

2025-01-28 10:15 - Genel

Operasyonda 40 Gram Metamfetamin ve Av Tüfeği Ele Geçirildi

2025-01-29 11:58 - Asayiş

Samsun’da Metamfetamin ve Sentetik Ecza Ele Geçirildi

2025-01-27 12:24 - Asayiş

Yastık İçine Saklanmış Metamfetamin Ele Geçirildi

2025-02-01 11:09 - Asayiş

ANTALYA’DA 13 KİLOGRAM SKUNK VE METANFETAMİN ELE GEÇİRİLDİ

2025-01-29 14:43 - Asayiş

Tekirdağ’da 10 Gram Metamfetamin ve Mühimmat Ele Geçirildi

2025-01-27 12:30 - Asayiş

Yolbulan metal işçilerine Başkan Amaç’tan destek

2025-01-30 16:51 - Genel

MUĞLA’DA  METAMFETAMİN, KOKAİN COK ÇEŞİTLİ UYUŞTURUCU MADDE ELE GEÇİRİLDİ

2025-02-01 12:30 - Asayiş

Zehir tacirlerine darbe: 15,5 kilo metamfetamin ele geçirildi

2025-02-01 12:29 - Asayiş

Kayseri Esen Metal SK Play-Off’ta

2025-01-28 09:29 - Spor

İlgili Haberler

Karacasu Yazır Mahallesi’nde su sorunu çözüldü

17:33 - Gündem

Malatya’da 8 bin 65 konut ve bin 97 iş yeri için kura çekilecek

17:34 - Gündem

MASKİ’den Akçadağ’a bin 900 metrelik içme suyu hattı

16:52 - Gündem

Ata tohumları toprakla buluştu

16:50 - Gündem

İstilacı kokarcaya karşı samuray arısı umudu

16:30 - Gündem

Günün Manşetleri

Yemek Ateşi Felakete Neden Oldu

15:57 - Asayiş

Tıbbi Malzeme Skandalına Açıklama

15:36 - Sağlık

Kafasından bıçaklanan genç hayatını kaybetti

15:32 - Asayiş

Sürücünün Uyuklaması Aileyi Hastanelik Etti

15:27 - Asayiş

Evinde Ölü Bulunan Kadının Eşi İçin Aramalar Sona Erdi

15:22 - Asayiş