?>

Şırnak’ta "Hazreti Nuh’u Anma Programı" düzenlendi

şırnak valiliği ve belediye işbirliğiyle cudi dağı sefine bölgesinde bu yıl üçüncüsü düzenlenen "hz. Nuh'u anma programı" dün gece yakılan davet ateşinin ardından bugün binlerce kişinin katılımıyla kutlandı.

Kültür Sanat - 2 ay önce

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Şırnak Valiliği ve belediye işbirliğiyle Cudi Dağı Sefine bölgesinde düzenlenen "Hazreti Nuh’u Anma Programı"na katıldı.

Valilik ve Belediye işbirliğiyle Cudi Dağı Sefine bölgesinde bu yıl üçüncüsü düzenlenen "Hz. Nuh’u Anma Programı"nın ikinci gününde protokol, Şırnak Belediyesi Gençlik Merkezi erbane ekibi tarafından karşılandı. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Vali Birol Ekici ve beraberindekiler geminin indiği yer olarak rivayet edilen alanda şükür namazı kıldı.

Daha sonra düzenlenen Hz. Nuh Camisi Temel Atma Töreni’nde Diyanet İşleri Başkanı Erbaş dua etti. Festival alanında yapılan Hazreti Nuh’u Anma Programı da Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Programda, Cudi Sefine ve Hz. Nuh konulu film gösterimi yapıldı.

Vali Ekinci, bu topraklarda keyifle dolaşacaklarını, bu toprakların gözyaşının hakim olduğu topraklar olmaktan çıktığını söyledi. Ekici, "İyilik ve kötülük arsında bir tercih var ve öyle bir aşamadayız ki, Cumhurbaşkanımızın da şu anda bir çağrısı var. ‘Terörsüz Türkiye’ çağrısı var. Bunun üzerine imar edeceğimiz, kardeşliğimiz, birliğimiz, beraberliğimiz var. Petrol üreteceğiz, zenginliği elde edeceğiz, işimiz olacak, aşımız olacak. Gelin Hazreti Nuh’un çağrısında olduğu gibi Cumhurbaşkanımızın çağrısında olduğu gibi kardeşliğimizi, iyiliği, birliğimizi ve beraberliğimizi geliştirelim" dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş ise, Cudi Dağı’nda Hazreti Nuh’u anma merasimi münasebetiyle muhteşem güzellikleri bir arada yaşadıklarını ifade etti. Hazreti Muhammed’in vefatının üzerinden 7 yıl geçtikten sonra Anadolu topraklarında ilk ezanın Kilis’te okunduğunu ve 2 yıl sonra önce Diyarbakır ardından da Şırnak’ta ezan okunmaya başlandığına değinen Erbaş, "Bu topraklar bin 450 yıldır kesintisiz ezanların okunduğu topraklar, Kur’an’ın okunduğu topraklar inşallah kıyamete kadar da ezanların, Kur’anların okunduğu, secdelerin yapıldığı İslam’ın hakikatlerinin yaşandığı topraklar olarak kıyamete kadar devam edecektir inşallah" ifadelerinde bulundu.

Valilik ve belediyenin kurduğu çadırlarda vatandaşlara aşure ve yemek ikramı yapıldı. Aile Destek Merkezinin açtığı stantlarda ürünler sergilendi, güvercinler uçuruldu, aileler alanda piknik yaptı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Kuşadası plajlarına son model kum temizleme aracı

2025-06-30 17:42 - Gündem

Güllük-Kıyıkışlacık Arasında Deniz Ulaşımı Başladı

2025-07-03 13:02 - Ulaşım

Kocası tarafından balkondan atıldığını öne süren öğretmen felç kaldı

2025-06-29 14:19 - Asayiş

"Kibritçi Cevat" Şekip Taşpınar Hayatını Kaybetti

2025-07-03 09:35 - Genel

PAÜ Arama Kurtarma Ekibinden İstanbul’da kritik deprem incelemesi

2025-07-02 11:42 - Gündem

SÜDGE Eğitimindeki Aksaklıklar Meclis Gündeminde

2025-07-02 14:26 - Gündem

Muğla ile Çin arasında turizmde yeni iş birliği adımları

2025-07-04 11:24 - Kültür Sanat

 BODRUM'DA TEKNE ALEVLERE TESLİM OLDU

2025-07-04 13:38 - Asayiş

CHP'den AK Parti'ye "Boş Salon" Eleştirisi

2025-06-30 10:10 - Gündem

Edremit’te kabağa aşılı karpuzlar rağbet görmedi

2025-07-04 15:41 - Ekonomi

İlgili Haberler

"Bi Umut" filmi basın toplantısıyla tanıtıldı

17:50 - Kültür Sanat

İznik’te yaz akşamları çocukların neşesiyle renkleniyor

17:22 - Kültür Sanat

Karaz Kültürü, sergi ve konferans ile anlatılacak

16:32 - Kültür Sanat

Kültür sanat festivali Karadeniz buluşmasıyla devam etti

16:31 - Kültür Sanat

Taraklı’da 7 asırlık yaşayan mirasın çevresi sosyal bir alana dönüşecek

16:21 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Araç içinde tüfekle vurulmuş halde bulundu

16:41 - Asayiş

Trump: "Netanyahu bir savaş kahramanı, ben de öyleyim"

13:18 - Siyaset

Kanlı Gecenin Ardından Tutuklu Sayısı 4’e Yükseldi

12:22 - Asayiş

Yaz aylarında çocuk sağlığına dikkat

10:06 - Sağlık

24 kilo ağırlığındaki kadından 3 kilo kist çıktı

10:02 - Sağlık