?>

Şişli’de 10 yıl önce öldürülen Aynur Kanbur cinayetinde yeni görüntüler ortaya çıktı

ŞİŞLİ’DE 10 YIL ÖNCE ÖLDÜRÜLEN AYNUR KANBUR CİNAYETİNE İLİŞKİN POLİS EKİPLERİNİN İNCELEDİĞİ 4 BİN SAATLİK GÜVENLİK KAMERASI GÖRÜNTÜLERİNDE, CİNAYET ŞÜPHELİSİNİN KEŞİF AMAÇLI KANBUR’UN EVİNİN ETRAFINI GEZDİĞİ VE CİNAYETİN ARDINDAN KAÇTIĞI ANLAR ORTAYA ÇIKTI.

Asayiş - 1 ay önce

Şişli’de 10 yıl önce öldürülen Aynur Kanbur cinayetine ilişkin polis ekiplerinin incelediği 4 bin saatlik güvenlik kamerası görüntülerinde, cinayet şüphelisinin keşif amaçlı Kanbur’un evinin etrafını gezdiği ve cinayetin ardından kaçtığı anlar ortaya çıktı.

Olay, 24 Mart 2016 tarihinde saat 20.00 sıralarında Şişli Fulya Mahallesi Narçiçeği sokakta meydana geldi. "Mezdeke" adlı dans grubunun üyesi olan 49 yaşındaki Aynur Kanbur, ikamet ettiği apartmanın giriş kapısı önünde şüpheli bir erkek tarafından silah ile birden fazla ateş edilerek öldürülmüştü. Olay yerinde bulunan boş kovanlar, aradan geçen süreye rağmen başka bir olay ya da silah ile eşleştirilemedi.

2017 yılında Aynur Kanbur’un ablasının verdiği dilekçe üzerine, Aynur Kanbur’un akrabaları olan Fazlı K. Serdar K. ve Yüksel K. hakkında ekipler tarafından inceleme başlatılmıştı. İnceleme yapılan şüphelilerin geçmişte Aynur Kanbur’u ‘Bizim sülaleden dansöz çıkmaz’ diyerek tehdit ettikleri iddiası üzerine HTS kayıtları geriye dönük şekilde incelenmişti.

Adalet Bakanlığı bünyesinde Faili Meçhul Suçları Araştırma Daire Başkanlığı’nın kurulması sonrası Aynur Kanbur dosyası tekrardan ele alındı. İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri soruşturma ile ilgili çalışma başlattı.

Cinayet Büro Amirliği tarafından yürütülen soruşturmayla ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. Polisin şüpheliye ulaşmak için özel bir ekip kurduğu, ardından şüphelinin Mecidiyeköy’de bir güvenlik kamerasına takılan görüntüsüne ulaştığı öğrenildi. Şapkalı olduğu belirlenen saldırganın eşkalini belirleyen polis, onun nereden metrobüse bindiğini tespit etmek için aylarca çalışma yürüttü. Cinayet Büro Amirliği bünyesinde kurulan 6 kişilik özel ekibin sadece bu işle görevlendirildiği, ekibin 4 bin saatlik güvenlik kamerası görüntülerini incelediği öğrenildi. Güvenlik kamerasında ağır çekim detayı

Olaya ilişkin önemli bir detay, güvenlik kamerası görüntülerinin ağır çekimde incelenmesiyle ortaya çıktı. Cinayet polisleri, şapka kullanan şüphelinin Avcılar Metrobüs İstasyonu’ndan Mecidiyeköy yönüne hareket ettiğini belirledi. Bunun üzerine polis, söz konusu duraktan metrobüse binen tüm erkek şahısları incelemeye aldı. 16-50 yaş grubundaki bin 700 kişi AKBİL kayıtlarından tek tek incelendi. Yapılan çalışmalar sonucunda öldürülen Aynur Kanbur’un akrabası olduğu belirlenen Bülent G.’ye ulaşıldı. Şüphelinin hareketlerinin katilin profiliyle uyuştuğu tespit edildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, cinayeti işlediği değerlendirilen Bülent G. ile olayı azmettirdikleri iddiasıyla Fazlı K. ve Serdar K. hakkında arama kararı çıkartıldı. Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin eş zamanlı olarak düzenlediği operasyon sonucunda 3 şüpheli yakalanarak gözaltına alınmıştı. "Dansözlük yaptığı için yıllarca insanlar bizimle dalga geçiyorlardı, dayanamadım ve onu öldürmeye karar verdim"

Gözaltına alınan şüphelilerden Bülent G.’nin emniyette verdiği ifadesinde ilk beyanında cinayeti işlediğini itiraf etti. Bülent G.’nin, avukat eşliğinde alınan ifadesinde de Aynur Kanbur’u öldürdüğünü söyleyerek, olayı tüm detaylarıyla anlattığı belirtildi. Şüphelinin, "O bizim akrabamızdı. Dansözlük yaptığı için yıllarca insanlar bizimle dalga geçiyorlardı. Sonunda dayanamadım ve onu öldürmeye karar verdim" dediği öğrenildi. "Daha sonra kapıyı kargocu olduğumu söyleyerek çaldım. Kapıyı açar açmaz ona doğru ateş ettikten sonra oradan yaya olarak kaçtım"

Olay günü yanına silahını alarak Avcılar’dan metrobüse bindiğini anlatan Bülent G., "Onun evinin önüne kadar yürüdüm. Bir süre bekledim. Daha sonra kapıyı kargocu olduğumu söyleyerek çaldım. Kapıyı açar açmaz ona doğru ateş ettikten sonra oradan yaya olarak kaçtım. Beşiktaş’a kadar yürüdüm. Orada silahı denize attıktan sonra tekrar evime döndüm" dediği öğrenildi.

Maktul Aynur Kanburcu ile akraba olduğunu ve cinayette kullandığı silahı denize attığını anlatan şüpheli Bülent G.’nin daha önce, ‘yaralama’ ve ’silah bulundurma’ suçlarından kaydı olduğu ortaya çıktı. Güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı

Olayla ilgili ortaya çıkan güvenlik kamerası görüntülerinde şüphelinin Mecidiyeköy’de metrobüsten indiği, ardından silahlı saldırıyı gerçekleştireceği Aynur Kanbur’un evine doğru yürüdüğü görüldü. Saldırının ardından olay yerinden yaya olarak kaçan şüphelinin Beşiktaş’a giderken de güvenlik kameraları tarafından görüntülendiği belirlendi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Malatya’da ambulans helikopter 66 yaşındaki hasta için havalandı

2026-06-04 16:24 - Sağlık

Kendisine emanet edilen altınlarla kaçtığı iddia edilen kuyumcudan günlerdir haber alınamıyor

2026-06-04 16:23 - Asayiş

​BAŞKAN FEVZİ TOPUZ’DAN YOĞUN SAHA ZİYARETLERİ

2026-06-05 17:52 - Genel

Hisarönü–Marmaris yolunda çalışmalar sürüyor

2026-06-05 12:45 - Marmaris

Marmaris'te Bisiklet Yarışı Nedeniyle Yollar Kapanıyor

2026-06-05 11:06 - Marmaris

MARMARİS'TE GÖÇMEN KAÇAKÇILIĞI OPERASYONU 

2026-06-03 12:11 - Marmaris

Marmaris’te L’Etape by Tour de France heyecanı başladı

2026-06-05 15:08 - Marmaris

Tapu sokağı’nda turist taşkınlığı

2026-06-06 20:50 - Marmaris

İmdat Avcı’dan Koylar’da örnek çevre temizliği

2026-06-06 20:37 - ÇEVRE

Çorum’da hafif ticari araç istinat duvarından yan yola uçtu: 2 yaralı

2026-06-09 00:05 - Asayiş

İlgili Haberler

ATV uçuruma yuvarlandı: 1 ölü, 3 yaralı

01:38 - Asayiş

Kırıkkale’deki otobüs kazasında 29 kişi yaralandı

23:44 - Asayiş

Otobüs kazasında yaralı sayısı 40’a yükseldi

00:44 - Asayiş

Adıyaman’da iki otomobilin çarpıştığı kazada 3 kişi yaralandı

00:58 - Asayiş

Çanakkale’de kontrolden çıkan otomobil tarlaya uçtu

00:20 - Asayiş

Günün Manşetleri

KKTC’de 2 bin 500 tonluk buğday silosu çöktü

14:15 - Asayiş

Beşiktaş’ta Midtjylland maçı hazırlıkları başladı

14:10 - Spor

Sular çekildi, Haydaroba Köprüsü gün yüzüne çıktı

14:01 - Gündem

Düğünde havaya ateş açan 2 kişiye 23 bin lirayı aşkın ceza

14:00 - Asayiş

Camide katledilen adamın ailesinden adalet arayışı

13:19 - Asayiş