?>

Şişli’de haraç almak için gece vakti iş yeri kurşunlayan 2 şahıs tutuklandı

Adliyeye sevk edilen 2 şahıs, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı

Asayiş - 3 ay önce

İstanbul Şişli’de bir iş yerinin haraç alma amacıyla kurşunlanmasına ilişkin 2 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerden birinin, Güngören’de yaşanan iki ayrı kurşunlama olayının faili olduğu belirlendi. Adliyeye sevk edilen 2 şahıs, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, iş yerini kurşunlanma anları güvenlik kamerasına yansıdı.

Olay, 14 Mayıs Çarşamba günü Şişli 19 Mayıs Mahallesi Büyükdere Caddesi’nde bulunan bir iş yerinde meydana geldi. Sabaha karşı saat 04.30 sıralarında meydana gelen olayda, edinilen bilgiye göre bir şüpheli haraç almak amacıyla iş yerine kurşun yağdırdı ardından olay yerinden uzaklaştı. İhbar üzerine olay yerine gelen polis, yaptığı incelemede iş yerine 5 kurşun isabet ettiğini belirledi. Öte yandan olay yeri çevresinde incelemelerde bulunan polis, 3 adet 7.65 çapında boş kovan buldu. Gasp Büro Amirliği ekiplerince yürütülen çalışmalar kapsamında, çevredeki güvenlik kameraları tek tek incelendi. Kameralara yansıyan görüntülerde, silahlı saldırıyı gerçekleştiren kişinin binaya ateş açtıktan sonra yaya olarak bölgeden ayrıldığı görüldü. Görüntülerin izini süren polis ekipleri, şüpheliyi Sultangazi’ye kadar takip etti. Yapılan operasyonda saldırıyı gerçekleştiren 16 yaşındaki şüpheli E.D. gözaltına alındı. Çocuk Şube Müdürlüğünde işlemleri tamamlanan E.D. çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Olayda gözcülük yapan şüphelinin Güngören’de iki ayrı kurşunlama olayının faili olduğu ortaya çıktı

Gasp Büro Amirliği ekipleri, silahlı saldırı anında olay yerinde gözcü olarak bulunduğu tespit edilen bir başka kişiyi daha belirledi. Kimliği belirlenen E.E. (21) hakkında arama çalışmaları başlatıldı. Devam eden çalışmalar sırasında E.E.’nin, Güngören’de iki ayrı kurşunlama olayına daha karıştığı belirlendi. Şüpheli şahsın, Güngören’de, 20 Haziran ve 7 Temmuz tarihlerinde mağdur R.Ş.U.’dan (38) haraç almak için iş yerinin kurşunlanmas olaylarının da faili olduğu ortaya çıktı. İki ayrı kurşunlama olayının şüphelisi şahıs, Güngören İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındıktan sonra İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğüne götürüldü. Şahıs, işlemlerinin tamamlanmasının ardından sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Erzincan’da kültür balıkçılığı yaygınlaşıyor

2025-07-23 14:21 - Gündem

Bozburun’da teknede kavga: 1 ölü, 3 yaralı

2025-07-20 23:04 - Asayiş

Kavgayı ayırmaya çalışırken öldüresiye dövülen genç 1 haftadır yaşam mücadelesi veriyor

2025-07-24 16:58 - Asayiş

Selimiye'de Kaybolan Jako Papağan İçin 60 Bin TL Ödül

2025-07-25 17:01 - Marmaris

Muğla’da Karayolu Yatırımları Devam Ediyor

2025-07-22 11:56 - Ulaşım

MUĞLA’DA KADINLAR TOPLU TAŞIMADA ÖNCÜ OLDU

2025-07-26 11:44 - Ulaşım

Teknede çıkan kavgada bir kişi hayatını kaybetmişti: 3 kişi tutuklandı

2025-07-21 17:45 - Asayiş

Marmaris’te teknede başlayan tartışma Kanlı Bitti

2025-07-22 12:15 - Asayiş

Başkan Uzun, gazetecilerin 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını kutladı

2025-07-24 12:15 - İnsan

MARMARİS’TE ORGANİK YUMURTADA SKANDAL

2025-07-23 14:13 - Marmaris

İlgili Haberler

Malatya Güven Sitesi’nde beton işleri tamamlandı

14:10 - Asayiş

Louvre soygununda 2 şüpheli gözaltına alındı

14:05 - Asayiş

Eski sevgilisi olduğu iddia edilen kadına 15 el ateş eden zanlı Silivri’de yakalandı

13:55 - Asayiş

Manisa’da aranan 7 şahıs yakalandı

14:00 - Asayiş

Şırnak’ta güvenlik zirvesi

13:53 - Asayiş

Günün Manşetleri

Kayıp kadın 2 gün sonra bulundu

16:16 - Asayiş

Galatasaray, Göztepe maçı hazırlıklarını tamamladı

15:57 - Spor

MUSKİ’den, Bodrum’a su temini ve kirlilik iddiaları hakkında açıklama

13:43 - Sağlık

Fenerbahçe’de, Gaziantep FK maçının hazırlıkları başladı

13:34 - Spor

Agresif tavırları nedeniyle kendisine müdahale etmek isteyen polislere saldırdı

13:16 - Asayiş