?>

Sivas Belediyesi’nin İHA pisti Türkiye’ye örnek oldu

SİVAS BELEDİYE BAŞKANI ADEM UZUN AÇIKLAMALARDA BULUNDU

Genel - 2 ay önce

Sivas Belediye Başkanı Adem Uzun, Sivas’ta kurulan insansız hava araçları (İHA) pistinin hem gençlere hem de muhtemel savaş senaryolarına yönelik önemli bir altyapı sunduğunu belirterek, projenin diğer illere örnek olduğunu vurguladı.

Sivas Belediye Başkanı Adem Uzun, görev süresinin iki yıllık bölümünü değerlendirdiği bilgilendirme toplantısında önemli projelere ilişkin açıklamalarda bulundu. Bir restoranda basın mensuplarıyla bir araya gelen Uzun, özellikle insansız hava araçları (İHA) pisti projesinin Türkiye genelinde örnek alındığını vurguladı. Sivas’ta daha önce insansız hava aracı pisti ve drift alanını hizmete açtıklarını hatırlatan Uzun, bu projenin kısa sürede dikkat çektiğini belirtti. İHA pistinin Türkiye’ye model olduğunu ifade eden Uzun, Sivas’taki uygulamanın ardından başta Ankara ve Kayseri olmak üzere birçok şehirde benzer pistlerin kurulmaya başlandığını söyledi. Uzun, söz konusu pistlerin sadece sportif ve gösteri amaçlı değil, aynı zamanda stratejik bir öneme sahip olduğuna dikkat çekerek, "Özellikle herhangi bir savaş durumunda insansız hava araçlarının inip kalkabilecekleri pistler şu an yapılmaya başlandı. Normal zamanlarda ise gençlere havacılığı sevdirecek, gösteri uçuşlarının yapılacağı alanlar olarak kullanılacak" dedi. "Kızılırmak Projesine başlıyoruz"

Şehirde devam eden diğer projelere de değinen Uzun, Kızılırmak projesinin birinci etabını ihaleye çıktık. 30 Nisan tarihi itibariyle birinci etabı ihalesi yapılacak. Bu sene inşallah bu birinci etabı tamamlayacağız. Fadlum Irmağı’nın Kızılırmak’a döküldüğü alandan başlıyoruz. Eğri köprüye kadarki olan alanda biz projeye bu sene Bismillah deyip başlıyoruz. İkinci etabın projesi önümüzdeki bir ay içerisinde bize teslim edilecek. Arkadaşlarımız incelemeler yaptıktan sonra yaklaşık maliyetlerden tutun, proje incelemelerine kadar hepsi yapılacak. Bizim hedefimiz bu sene ikinci etabı da ihale yapacağız. Böylece iki etap toplam 350 bin metrekarelik bir alanda biz bu sene Kızılırmak projesine başlamış oluyoruz" dedi. "Londra ile benzeyecek"

Öte yandan Kızılırmak kıyısında dikkat çekecek yeni bir simge yapının da hayata geçirileceğini açıklayan Uzun, "Çok daha modern ve şehrimize yakışır bir çalışma yapacağız. Şu an dönme dolap yapılıyor. 48 metre yüksekliğinde ve hatta şu an siparişini verdik. Çok modern, Kızılırmak’ın hemen kenarında tüm şehirden görünen bir çalışma olacak. Londra’da da buna benzer bir yapı vardır, ‘London Eye’ adında. Tabi bizim yaptığımız onun kadar olmayacak ama biz de inşallah ‘Kızılırmak Eye’ yani ‘Kızılırmak’ın gözü’ diye bir proje yapıyoruz. Böyle bir tesisi inşallah 25 bin metrekarelik bir alanda üçüncü etapta burası bu dönem tamamlanacak" diye konuştu.

"Gurbetçi buluşmalarını önemsiyoruz"

Sivas’ın tanıtımına katkı sağlayacak sosyal etkinliklere de önem verdiklerini belirten Uzun, "Gurbetçi buluşmalarını çok önemsiyoruz. Hemşerilerimizi şehrimize çekmek istiyoruz. Özellikle gençleri çekmek istiyoruz. 7-9 Ağustos’ta arasında gurbetçi buluşmaları yapacağız. Bunu da bundan sonra düzenli hale getirmek istiyoruz. Geleneksel hale getirip konserler değil, gastronomi etkinlikleri ile bunu yapmak istiyoruz. Türkiye’nin meşhur gastronomi ustalarını şehrimize davet ediyoruz. Hatta Guinness Dünya Rekorları için denemeler yapacağız. Bunu Sivas’ın çeşitli lezzetlerinde deneyerek rekortmenler kitabına girmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Manavgat’ta otomobiller çarpıştı: 1 yaralı

2026-04-01 10:28 - Asayiş

Uzm. Dr. Bekfilavioğlu mide ilacı kullanımına yönelik uyarılarda bulundu

2026-04-01 10:39 - Sağlık

Minikler kort tenisi müsabakaları sona erdi

2026-04-01 10:43 - Spor

Şanlıurfa’da silah kaçakçılığı operasyonunda 2 tutuklama

2026-04-01 10:28 - Asayiş

Bingöl’de uyuşturucuyla mücadele: 1 tutuklama

2026-04-01 10:34 - Asayiş

AOSB Futbol Turnuvası’nda ilk hafta tamamlandı

2026-04-01 10:17 - Spor

Bonnie Tyler ilk kez İstanbul’da

2026-04-01 16:36 - Magazin

Hair Fashion İstanbul saç tasarım dünyasını bir araya getirdi

2026-03-31 16:27 - Magazin

Türk Telekom 5G galasında yıldızlar geçidi

2026-03-31 14:16 - Magazin

Aydın’da kadınlara ezber bozan eğitim

2026-03-29 14:58 - Magazin

İlgili Haberler

TRAKYAKA’da 2026 yatırım hedefleri değerlendirildi

19:09 - Genel

Dicle’de pedallar sağlıklı yaşam için çevrildi

19:04 - Genel

Başkan Genç: "Marjinal bir grup Trabzon turizmini, Trabzon’a gelen turistleri yargılamak istiyor"

18:00 - Genel

Sancaktepe’de "Kadın ve Yaşam Festivali" kapılarını açtı

17:22 - Genel

Başsavcı Tiryaki: "Ceza infaz kurumlarımızı proaktif yönetim anlayışıyla yönetiyoruz"

17:00 - Genel

Günün Manşetleri

Emekli sulama birliği çalışanı evinde ölü bulundu

14:13 - Asayiş

Kahramanmaraş’ta 4.4 büyüklüğünde deprem

13:39 - Asayiş

Erken teşhis ile MS hastalarının hayat kalitesi korunuyor

12:39 - Sağlık

Alkollü sürücünün kullandığı araç askeri birliğin bahçesine uçtu

12:29 - Asayiş

Kemiği kraker gibi yediler

12:19 - Gündem