?>

Sivas’ta 18 bin dekar alan üretime kazandırılacak

SİVAS’TA DESTEKLENEN TARIM ARAZİLERİNİN KULLANIMININ ETKİNLEŞTİRİLMESİ (TAKE) PROJESİ KAPSAMINDA DÜZENLENEN TÖRENDE ÇİFTÇİLERE NOHUT VE YAĞLIK AYÇİÇEĞİ TOHUMU DAĞITILDI. PROJE İLE YAKLAŞIK 18 BİN DEKAR ARAZİNİN ÜRETİME KAZANDIRILMASI HEDEFLENİYOR.

Gündem - 2 ay önce

Sivas’ta desteklenen Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi (TAKE) Projesi kapsamında düzenlenen törende çiftçilere nohut ve yağlık ayçiçeği tohumu dağıtıldı. Proje ile yaklaşık 18 bin dekar arazinin üretime kazandırılması hedefleniyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi (TAKE) Projesi kapsamında Sivas’ta tohumluk dağıtım töreni gerçekleştirildi. Sivas İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hazırlanan projeler çerçevesinde üreticilere nohut ve yağlık ayçiçeği tohumu dağıtıldı. Sivas Valisi Yılmaz Şimşek’in katılımıyla düzenlenen programda, ‘Nohut Üretimini Geliştirme Projesi’ ile ‘Yağlık Ayçiçeği Üretimini Geliştirme Projesi’ kapsamında toplam 133 bin 200 kilogram nohut tohumu ile 3 bin 170 kilogram yağlık ayçiçeği tohumu üreticilere ulaştırıldı. Dağıtılan tohumların, nadasa bırakılan ya da boş kalan tarım arazilerinde ekilmesi planlanıyor. Projelerin toplam bütçesinin 9 milyon 322 bin 800 lira olduğu, bu tutarın yüzde 75’ine karşılık gelen 6 milyon 992 bin 100 liralık kısmının Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hibe olarak karşılandığı belirtildi. Projelerin merkez ilçe dahil olmak üzere 15 ilçede uygulanacağı bildirildi. Proje kapsamında yaklaşık 18 bin dekar alanda ekim yapılmasının hedeflendiği ifade edilirken, bu sayede üretim yapılmayan arazilerin yeniden tarıma kazandırılması amaçlanıyor.

"Üretime önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum"

Törende konuşan Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, tarım arazilerinin daha etkin kullanılması ve üretimin artırılması adına önemli bir projeyi hayata geçirdiklerini belirterek, "Boş bırakılan ya da nadasa ayrılan arazilerin yeniden üretime kazandırılmasını hedefliyoruz. Bu desteklerle çiftçilerimizin yükü hafifliyor ve daha geniş alanlarda üretim yapılmasının önü açılıyor. Dağıtılan tohumların ilimiz üretimine önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum" dedi.

"Sivas ekonomisinin temelini oluşturuyor"

Tarım ve hayvancılığın Sivas ekonomisinin temelini oluşturduğunu vurgulayan Şimşek, üreticilerin her zaman yanında olduklarını ifade ederek, nohutun kuru tarıma uygunluğu ve ekonomik değeri, yağlık ayçiçeğinin ise ülkenin yağ ihtiyacındaki kritik rolüne dikkat çekti.

Programa Vali Şimşek’in yanı sıra İl Tarım ve Orman Müdürü Salih İnan, davetliler ve çok sayıda çiftçi katıldı. Program, tohumların üreticilere dağıtılmasıyla sona erdi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Kahramanmaraş’ta iki farklı noktada araç yangını söndürüldü

2026-04-12 00:20 - Asayiş

Özel öğrencilerden polislere anlamlı gösteri

2026-04-09 17:35 - İnsan

‘Taşacak Bu Deniz’ oyuncuları Trabzon Günleri’nde hayranlarıyla buluştu

2026-04-10 17:52 - Magazin

Tuğçe Aral’dan iddialı dönüş

2026-04-10 14:02 - Magazin

Kadın sığınağı sezon finalini yaptı

2026-04-11 11:20 - Magazin

Çağdaş Balıkesir Spor Kulübü Geleneksel Halk oyunları il birincisi oldu

2026-04-07 17:39 - Magazin

AK PARTİ MARMARİS İLÇE BAŞKANI MUZAFFER ARAVİ’DEN HAVUZ TEPKİSİ

2026-04-13 17:26 - Genel

İstanbul Levent’teki çatışmaya ilişkin gözaltı sayısı 16’ya yükseldi

2026-04-10 00:26 - Asayiş

Samsunlu türkücü Tatlıses’e benzerliğiyle ilgi odağı oldu

2026-04-09 14:27 - Magazin

Taşıma su çilesi son buldu

2026-04-14 12:31 - Sağlık

İlgili Haberler

Aksulular Mavi Akdeniz için tek yürek oldu, Turunç Plajı temizlendi

22:06 - Gündem

Dünya Çevre Günü’nde Alanya’dan anlamlı farkındalık etkinliği

20:54 - Gündem

Ümraniye’de anlamlı çevre şöleni: Atıklar eserlere dönüştü, çocuklar gelecek için çiçek ekti

19:48 - Gündem

Muğla Valisi Akbıyık’ı denizde yunuslar karşıladı

19:37 - Gündem

MUSKİ ekipleri sızıntıyı zamanında müdahale etti

19:08 - Gündem

Günün Manşetleri

Emekli sulama birliği çalışanı evinde ölü bulundu

14:13 - Asayiş

Kahramanmaraş’ta 4.4 büyüklüğünde deprem

13:39 - Asayiş

Erken teşhis ile MS hastalarının hayat kalitesi korunuyor

12:39 - Sağlık

Alkollü sürücünün kullandığı araç askeri birliğin bahçesine uçtu

12:29 - Asayiş

Kemiği kraker gibi yediler

12:19 - Gündem