?>

Sivas’ta soğuk havanın etkisiyle yapay gölet buz tuttu

Sibirya soğuklarının etkili olduğu sivas'ta etkisiyle cumhuriyet üniversitesi içerisinde bulunan yapay gölet, soğuk havanın etkisiyle buz tuttu.

Gündem - 2 ay önce

Sibirya soğuklarının etkili olduğu Sivas’ta Cumhuriyet Üniversitesi kampüsünde bulunan yapay gölet buz tuttu.

Sivas’ta etkili olan kar yağışı yerini soğuk havaya bıraktı. Gece saatlerinde sıfırın altında 15 dereceye düşen hava sıcaklığı, hayatı olumsuz etkiliyor. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Hasbahçe içerisinde bulunan yapay gölet buz tuttu. Buz tutan gölet ziyaretçiler için ilgi çekici bir manzara oluştururken birçok kişi bu anı ölümsüzleştirmek için göletin çevresinde fotoğraf çekti. "Fotoğraf çektik"

Yapay gölü gezmeye gelen Kenan Yıldız, gölün buz tuttuğunu söyleyerek, "Hafta sonu olduğu için çocuklarla ve eşimle dışarı çıkalım dedik. Daha önce yolumun üzeri olduğu için bu gölü görmüştüm. Buraya gelmeye karar verdik ve geldik. Gerçekten çok güzel bir yer. Çocuklar da buraya geldikleri için çok mutlu oldular. Memleketimiz Sivas soğuk bir şehir ve biz buna alışkınız. Yapay gölü ziyarete geldiğimizde buz tutmuştu. Ailemize hatıra kalması için burada fotoğraf çektirdik" dedi. "Bu manzara beni şaşırttı"

Arzu Kübra Doğan ise gölün tamamen buz tuttuğunu söyleyerek, "Hatay’dan geliyorum, Sivas’ı gezmeye geldim. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nde yapay bir göl olduğunu duymuştum. Buraya geldiğimde gölün tamamen buz tuttuğunu gördüm ve bu manzara beni şaşırttı. Sivas’ın Sibirya soğuklarını andırdığını, gölün donmuş hâlini görünce çok daha iyi anladım. Burada fotoğraf çektirdim. Gölün gerçekten tamamen donup donmadığını test etmek için içine taş attım ve tamamen buz tuttuğunu gördüm" diye konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Muğla ve ilçelerinin isimleri nereden geliyor?

2025-02-13 12:14 - Kültür Sanat

Soykan Kuyumculuk’tan Marmaris’e Yeni Mağaza

2025-02-11 17:23 - Marmaris

Marmaris Gölge Koyu’nda ağaçlandırma çalışması başladı

2025-02-14 18:22 - Genel

MUĞLA TARİHİNİ BÜYÜLEYEN MUHTEŞEM EFSANELERİ

2025-02-10 11:23 - Turizm

Beldibi Mahalle Buluşması 16 Şubat’ta Gerçekleşecek

2025-02-11 17:53 - Marmaris

FETHİYE'DE 328 MİLYONLUK YATIRIM HIZLA İLERLİYOR

2025-02-12 15:13 - Ulaşım

Muğla Akyaka Orman Kampı'nda neler oluyor?

2025-02-11 15:51 - ÇEVRE

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER DE ULAŞTIRMA ZİRVESİ

2025-02-12 12:32 - Ulaşım

SELÇUK ÖZDAĞ: YÜKSEK HIZLI TRENDE NEDEN İNTERNET YOK?

2025-02-14 14:54 - Ulaşım

Kent içi raylı sistemi 634 kilometreye çıkacak

2025-02-11 13:48 - Ulaşım

İlgili Haberler

Muratlı Mezarlığı’ndaki çöp kovaları yenilenmeyi bekliyor

06:38 - Gündem

Elazığ’da fırtınadan uçan çatı araçların yanına düştü

23:11 - Gündem

Bingöl’de fırtına ve sağanak nedeniyle ahır çöktü

18:17 - Gündem

İzinsiz bırakılan tekneler vinçle kaldırıldı

17:30 - Gündem

TZOB Genel Başkanı Bayraktar, Gaziantep’te dondan etkilenen bahçeleri inceledi

16:43 - Gündem

Günün Manşetleri

Müşteriler Tarçın'lı Taksi İstiyor

15:33 - İnsan

Sahildeki Gizemli Cisim Alarm Yarattı

13:28 - Gündem

Justin Timberlake Türkiye'de Konser Verecek!

13:26 - Kültür Sanat

Filistinli Çocuğu Öldüren Katile 53 Yıl Hapis Cezası

13:09 - Asayiş

Süper Lig'de Bugünkü Maçların VAR Hakemleri Belli Oldu

12:27 - Spor