?>

Söğütlü Mahallesi’nde "Cami Aile Buluşması" düzenlendi

AZİZİYE İLÇE MÜFTÜLÜĞÜ TARAFINDAN SÖĞÜTLÜ MAHALLESİ CAMİİ’NDE DÜZENLENEN PROGRAMDA KUR’AN-I KERİM OKUNUP DUALAR EDİLİRKEN, AİLE VE GENÇLİK VURGUSU ÖN PLANA ÇIKTI.

İnsan - 4 ay önce

Aziziye İlçe Müftülüğü tarafından Söğütlü Mahallesi Camii’nde düzenlenen programda Kur’an-ı Kerim okunup dualar edilirken, aile ve gençlik vurgusu ön plana çıktı.

Aziziye İlçe Müftülüğü’nün koordinesinde Erzurum merkezine 17 kilometre, ilçe merkezine ise 7 kilometre uzaklıktaki Söğütlü Mahallesi Camii’nde "Cami Aile Buluşması" programı gerçekleştirildi. Akşam ile yatsı namazı arasında düzenlenen programa mahalle sakinleri yoğun ilgi gösterdi. Program kapsamında Kur’an-ı Kerim tilaveti, cemaatle birlikte namaz kılınıp dualar edildi.

"Camiler birlik ve beraberliğin merkezidir"

Söğütlü Mahallesi İmam Hatibi Mustafa İpek programda yaptığı konuşmada,"Camiler sadece ibadet ettiğimiz yerler değil, aynı zamanda birlik ve beraberliğimizi pekiştirdiğimiz mekânlardır. Bugün burada ailelerimizle, çocuklarımızla birlikte bulunmamız çok kıymetlidir. Gençlerimizin camiyle bağ kurması, geleceğimiz açısından büyük önem taşıyor. Bizler de elimizden geldiğince onları doğru şekilde yönlendirmeye gayret ediyoruz. Bu tür programlar hem kaynaşmamıza hem de manevi olarak güçlenmemize vesile oluyor. Katılım sağlayan tüm cemaatimize teşekkür ediyorum" ifadelerine yer verdi.

"Çocuklarımıza değerlerimizi öğretmeliyiz"

İlçe Müftüsü Osman Gülbe ise konuşmasında, "Kıymetli annelerimiz, babalarımız; bu yavrularımız sizleri örnek alacak, sizleri model alacak. Camiyi, cemaati, namazı, abdesti burada görerek öğrenecekler. İnşallah yarın dinine, değerlerine sahip çıkan nesiller olacaklar. Cenab-ı Allah yavrularımızın hepsini hayırlı eylesin, vatanımıza, milletimize faydalı bireyler kılsın.Hayatın bir başlangıcı olduğu gibi bir sonu da vardır. Hepimiz bir zamanlar küçüktük, büyüdük, bugünlere geldik. Ramazan ayı geldi geçti; orucu, teravihi, yardımlaşmayı bizlere hatırlattı. Rabbim tekrarını nasip etsin. Değerli kardeşlerim, hiçbir şey boşuna yaratılmamıştır. İnsan da büyük bir gaye için yaratılmıştır. Bu gaye, Cenab-ı Allah’ı tanımak ve O’na kul olmaktır. Bizler de çocuklarımıza bu şuuru vermeli, dinimizi ve değerlerimizi öğretmeliyiz. En büyük hedefimiz Allah’ın rızasını kazanmak olmalıdır" ifadelerini kullandı.

Taziye evinde sohbet gerçekleştirildi

Programın ardından cemaatle birlikte Söğütlü Mahallesi Taziye Evi’ne geçildi. Burada özellikle gençlere yönelik dini sohbet gerçekleştirildi. İlçe Müftüsü Osman Gülbe öncülüğünde yapılan buluşmada, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın gençlere yönelik çalışmaları ve manevi destek faaliyetleri hakkında bilgilendirmelerde bulunuldu. Mahalle sakinleriyle samimi bir ortamda gerçekleşen sohbet, karşılıklı fikir alışverişiyle devam etti.

Bir sonraki program Ağören Mahallesi’nde

Öte yandan Aziziye İlçe Müftülüğü’nün "Cami Aile Buluşması" programının bir sonraki durağının 9 Nisan Perşembe akşamı olacağı bildirildi. Programın, akşam ile yatsı namazı arasında Aziziye ilçesine bağlı Ağören Mahallesi’nde gerçekleştirileceği ifade edildi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Manavgat’ta otomobiller çarpıştı: 1 yaralı

2026-04-01 10:28 - Asayiş

Uzm. Dr. Bekfilavioğlu mide ilacı kullanımına yönelik uyarılarda bulundu

2026-04-01 10:39 - Sağlık

Minikler kort tenisi müsabakaları sona erdi

2026-04-01 10:43 - Spor

Şanlıurfa’da silah kaçakçılığı operasyonunda 2 tutuklama

2026-04-01 10:28 - Asayiş

İzmir’de, ulaşımda yeni tarifeler yürürlüğe girdi

2026-04-01 10:05 - Genel

Bingöl’de uyuşturucuyla mücadele: 1 tutuklama

2026-04-01 10:34 - Asayiş

AOSB Futbol Turnuvası’nda ilk hafta tamamlandı

2026-04-01 10:17 - Spor

Bonnie Tyler ilk kez İstanbul’da

2026-04-01 16:36 - Magazin

Türk Telekom 5G galasında yıldızlar geçidi

2026-03-31 14:16 - Magazin

Hair Fashion İstanbul saç tasarım dünyasını bir araya getirdi

2026-03-31 16:27 - Magazin

İlgili Haberler

Samsun’da İkaz ve Alarm Sistemi kuruldu: "Sirenler çalacak, panik yapmayın" uyarısı

23:49 - İnsan

Tekir kediler gölgede molada

20:24 - İnsan

Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı haziran ayında 35 bin yolcuya hizmet verdi

18:39 - İnsan

Prof. Nicholas A. Kotov Atatürk Üniversitesinde konferans düzenledi

18:14 - İnsan

Biçerdöver kullanan Eskişehir Valisi Yılmaz: "Valiniz ne güzel çiftçilik yapıyor"

17:37 - İnsan

Günün Manşetleri

7. kattan düşen halı kadının başına isabet etti

17:16 - Asayiş

Minibüs, iş yerine çarptıktan sonra boş arsaya uçtu

17:03 - Asayiş

UEFA’dan Kadir Sağlam’a görev

16:59 - Spor

Yaşlı çift alevlerin sardığı evden komşuların uyarısıyla çıktı

15:08 - Asayiş

34 yıldır su içemeyen yaşlı adam, 10 gündür yemek de yiyemiyor

15:07 - İnsan