?>

Son 65 yılın en kurak yılının yaşandığı kentte depremle kuruyan kuyudan çıkan suyu sevinçle karşıladılar

Kahramanmaraş merkezli depremlerde ağır yıkıma uğrayan hatay’ın iskenderun ilçesine bağlı suçıkağı mahallesi’nde, depremin ardından kuruyan doğal kaynak suyu, 2 yıl sonra yeniden akmaya başladı.

Gündem - 2 ay önce

Hatay’da meteoroloji verilerine göre son 65 yılın en kurak yılı yaşanırken İskenderun ilçesinde yapılan sondajla kuruyan kuyudan yeniden su çıkması sevinçle karşılandı. Mahalle sakinleri, suyun yeniden akmasıyla birlikte kurban kesip dua etti.

Yağışlı havasıyla bilinen ve Amanos Dağı’nın eteklerinde olmasıyla su bereketinin yaşandığı Hatay’da bu yıl kuraklık yaşanıyor. Kış ve ilkbahar mevsiminde yeteri kadar yağış almayan kentte meteoroloji verilene göre son 65 yılın en kurak dönemi yaşanıyor. Asrın felaketi olarak nitelendirilen depremlerden etkilenen Hatay’da yaklaşık 25 bin kişi hayatını kaybetmiş, binlerce bina ise yıkılmıştı. Depremin ardından Suçıkağı Mahallesi’nde de doğal kaynak suyu tamamen kurumuş, bölge halkı iki yıl boyunca susuz kalmıştı. DSİ’nin yürüttüğü çalışmalar sonrası doğal kaynak suyu yeniden mahalleliye can oldu. Mahalle sakinlerinden bazıları, suyun akmaya başlamasıyla birlikte bidonlarla su doldurup araçlarına yükledi. Uzun süredir hem içme hem de tarımsal sulama için büyük sıkıntı yaşayan mahalle halkı, suyun yeniden çıkmasıyla büyük sevinç yaşadı. "İki yıldır susuzduk, şimdi herkes mutlu"

Suçıkağı Mahalle Muhtarı Kazım Ayten, "Depremden dolayı bu suyumuz iki senedir kurumuştu. DSİ tarafından kazı yapıldı, Allah’a şükür yeniden su çıkmaya başladı. Kuraklık da var, şu anda tarlalar susuz. Bu bizim için can suyu oldu. Debisi sıfırdı, şu an 4 inçlik su geliyor. Herkes çok mutlu. İki yıldır susuzduk. Şu anda sondajla idare ediliyordu ama artık doğal kaynağımızdan da su alabiliyoruz. Kurbanımızı kestik. DSİ’ye teşekkür ediyoruz, bize merhem oldular" dedi. "Kurban kestik, kan akıttık"

Mahalle sakinlerinden Ömür Fatih Ayten, çıkan suyun kendilerine can suyu olduğunu belirterek, "Depremden bir iki ay sonra suyumuz tamamen kurumuştu. Devletimiz sağ olsun, yeniden kazı yaparak suyu çıkardı. Daha önce yukarıdan akıyordu, şimdi daha derine inildi. Kuraklık da etkili oldu, yeterince yağmur yağmadı. Tarladaki ekinler susuz kaldı, bazıları yandı. Şimdi buradan kuyularımızı yaptık, suyu borularla çekip şişelere dolduruyoruz. Arabamıza yükledik. Burada iki kez kurban kestik. Kan akıttık, dua ettik" diye konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris’te riskli binasını yıktırdı, komşu bina yüzünden üç yıldır çivi çakamıyor

2025-07-07 13:11 - Genel

Güllük-Kıyıkışlacık Arasında Deniz Ulaşımı Başladı

2025-07-03 13:02 - Ulaşım

"Kibritçi Cevat" Şekip Taşpınar Hayatını Kaybetti

2025-07-03 09:35 - Genel

PAÜ Arama Kurtarma Ekibinden İstanbul’da kritik deprem incelemesi

2025-07-02 11:42 - Gündem

Çöp ev temizlendi, yedi yıllık kabus son buldu

2025-07-07 09:24 - Gündem

SÜDGE Eğitimindeki Aksaklıklar Meclis Gündeminde

2025-07-02 14:26 - Gündem

Muğla ile Çin arasında turizmde yeni iş birliği adımları

2025-07-04 11:24 - Kültür Sanat

 BODRUM'DA TEKNE ALEVLERE TESLİM OLDU

2025-07-04 13:38 - Asayiş

Edremit’te kabağa aşılı karpuzlar rağbet görmedi

2025-07-04 15:41 - Ekonomi

Başkan Aras'tan Marmaris'te Kapsamlı Ziyaretler

2025-07-02 14:28 - Marmaris

İlgili Haberler

Pınarhisar’da arılı kovan tespit çalışması yapıldı

17:35 - Gündem

Tilki evin bahçesini çok sevdi

16:41 - Gündem

Milli Parklar’ın fendi dağ keçisinin inadını yendi

16:09 - Gündem

Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi kavşağında düzenleme çalışmaları tamamlandı

16:09 - Gündem

Tatvan’da dere temizliği çalışması yapıldı

16:00 - Gündem

Günün Manşetleri

3 çocuk annesi eşini, bıçakla öldüren koca adliyeye sevk edildi

15:47 - Asayiş

İtalya Başbakanı Meloni: "İsrail, orantılılık ilkesinin ötesine geçti"

15:41 - Siyaset

"Uykudan önce abur cubur, sağlık için tehdit"

15:31 - Sağlık

Filenin Sultanları'ndan Kanada'ya Set Yok

13:36 - Spor

Anne ve Oğlunu Öldüren Şüpheli Tutuklandı

13:24 - Asayiş