?>

Sosyal Medya Fenomenleri Marmaris'e Hayran Kaldı

Fotoğraf sanatçısı Naim Aydar ve işletmeci İdris Akgül'ün #Marmaristeyiz etkinliği büyük ilgi gördü. Yeni tanıtım projeleri yolda.

Marmaris - 6 saat önce

#Marmaristeyiz etkinliği ile ülkenin dört bir yanından sosyal medya fenomenlerini bir araya getiren fotoğraf sanatçısı Naim Aydar ve işletmeci İdris Akgül, Marmaris’te medya mensupları ile bir araya geldi. 

Marmaris Belediye Başkan Yardımcısı Sedat Kirt’in de katıldığı buluşmada Marmaris’in güzellikleri, 12 aylık turizm planı ve Marmaris için yapılan tanıtım çalışmaları konuşuldu.

“Beklediğimizin de üzerinde bir etkileşim aldık”

İşletmeci İdris Akgül süreçle ilgili “Günümüzde dijital iletişim ve sosyal medya, dünyada olduğu gibi Marmaris için de büyük önem kazandı. Biz de bu değişimi nasıl avantaja çevirebiliriz diye düşünürken, Naim’in önerdiği bir proje sayesinde harekete geçtik. Benim sponsor olma teklifimle birleşen bu fikir, yaklaşık iki aylık bir çalışmanın sonucunda hayata geçti. Sezon başında Marmaris’te bir “Bahar Buluşması” organize ettik. Bu kapsamda, on kişilik bir sosyal medya influencer ekibini bölgeye davet ettik ve onlara dolu dolu bir program hazırladık. Programın içeriğine Marmaris’in doğal ve kültürel güzelliklerini dahil ettik; çünkü amacımız, bu güzelliklerin o influencer’ların hesaplarında kalıcı olarak yer almasıydı. Böylece onları takip eden binlerce, hatta milyonlarca insan Marmaris’i görsün, izlesin ve gelmek için heves duysun istedik. Beklediğimizin de üzerinde bir etkileşim aldık. Katılımcıların hem içerik kalitesi hem paylaşım sıklığı çok etkileyiciydi. İçimizde ve dışımızda emeği geçen herkes gerçekten çok güzel bir iş çıkardı. Bu nedenle bu süreci sizlerle paylaşmak istedik. Projenin organizatörü olan Naim’e ve bu süreçte destek veren herkese gönülden teşekkür ederim. Katılımcıların geri bildirimleri de son derece olumluydu; bölgeye duydukları hayranlık ve memnuniyet, projeyi sürdürülebilir kılmak adına bizleri motive etti” sözlerini ifade etti. 

“Biz Marmaris için çalışıyoruz”

Organizasyon sahibi ve Fotoğraf sanatçısı Naim Aydar “ Misafielerimiz gelmeden önce her şeyi anlatmıştık. Geldikten sonra her şey çok değişti. Katılımcılar bizi fazlasıyla paylaştılar, etiketlediler ve gerçekten çok mutlu ayrıldılar. Marmaris’in birçok yerini önceden bilmiyorlardı. Ancak gezip gördükten sonra çoğu, “Etkinlik olmasa bile tekrar geleceğiz ve burayı çevremize de mutlaka önereceğiz” dedi. Bu geri bildirimler bizi çok motive etti. Biz de bu projenin devamını getirmek istiyoruz. Sedat Bey ve İdris Bey de buradayken, bu motivasyonu değerlendirmek ve daha ileriye dönük, daha kapsamlı etkinlikler düzenlemek istiyorum. Kafamda farklı projeler var; onlara da destek verilirse Marmaris adına çok güzel işler başarabiliriz. Bu süreçteki amacımız tamamen Marmaris’ti. Hiçbir zaman bireysel çıkar gözetmedik. Hatta özellikle rica ettim, beni etiketlemeyin, Marmaris’i öne çıkaralım dedim. Bu yüzden #marmaristeyiz etiketiyle içerikleri paylaştık. Herkesin katkısıyla güzel bir sinerji oluştu ve bu birliktelik Marmaris’e değer kattı” dedi.

“Bu tür projelerin ve tanıtım çalışmalarının mutlaka devam etmesi gerekiyor”

Bu tür organizasyonların Marmaris’e değer kattığını dile getiren Marmaris Belediye başkan yardımcısı Sedat Kirt “ Bugün turizmde hâkim olan anlayış, genellikle deniz, kum ve güneş ekseninde şekilleniyor. Bu tür tatil anlayışına sahip belli bir kitle var ve onların harcama potansiyeli de az çok belli. Ancak asıl dokunulmamış, daha değerli ve uzun vadede çok daha fazla gelir sağlayacak olan şey; bölgemizin korunmuş kültürü, doğası ve az bilinen zenginlikleri. Bu özgün değerleri en etkili şekilde tanıtanlar da sosyal medya içerik üreticileri. Bu yüzden bu tür projelerin ve tanıtım çalışmalarının mutlaka devam etmesi gerekiyor. Ama sadece bir kurumun çabasıyla bu işler sürdürülemez. Ne sadece belediyeyle, ne sadece ticaret odasıyla sınırlı kalmamalı. Bölgedeki tüm kurumlar, kuruluşlar ve işletmeler, kendi ölçeklerinde bu tür tanıtım faaliyetlerine bütçe ayırmak zorunda. Bazen ortak projelerle, bazen de her işletmenin kendi planladığı şekilde bu çalışmalar yürütülebilir. Ama esas olan; birlikte hareket etmek, bölgenin değerlerini doğru tanıtmak ve Marmaris’in potansiyelini daha fazla kişiye duyurmak” sözleriyle bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.

Haftanın Öne Çıkanları

Başkan Aras'tan Marmaris'e Destek Sözü

2025-05-13 09:23 - Marmaris

Banka güvenlik görevlisi tuvalette başından vurulmuş halde bulundu

2025-05-12 10:40 - Asayiş

SAFRA KESESİNDEN 491 TAŞ ÇIKTI

2025-05-09 10:12 - Sağlık

Marmaris'te Motosiklet Cezaları Rekor Kırdı

2025-05-13 09:58 - Asayiş

MUĞLA'DA ULUSLARARASI KOROLAR ŞENLİĞİ

2025-05-10 10:25 - Kültür Sanat

Marmaris’te engelli vatandaştan belediyeye tepki: "Ekmek kazanmak istiyorum ama yer vermiyorlar"

2025-05-11 16:46 - İnsan

MARMARİS'TE GÜVENLİK GÖREVLİSİ HAYATINI KAYBETTİ

2025-05-12 10:55 - Asayiş

Tır, kırmızı ışıkta bekleyen otobüs ve otomobile çarptı

2025-05-08 19:01 - Asayiş

ŞANTAJ KUMPASINI MAHKEMEYE TAŞIYAN MAĞDUR SESSİZLİĞİNİ BOZDU

2025-05-12 15:52 - Marmaris

Marmaris’te park sorunu vatandaşları çileden çıkarıyor 

2025-05-09 13:10 - Marmaris

İlgili Haberler

Marmaris Kent Konseyi'nden Başkan Aras'a Ziyaret

16:47 - Marmaris

Başkan Aras'tan Marmaris'e Destek Sözü

09:23 - Marmaris

ŞANTAJ KUMPASINI MAHKEMEYE TAŞIYAN MAĞDUR SESSİZLİĞİNİ BOZDU

15:52 - Marmaris

KAYMAKAM KAYA’DAN ANLAMLI BULUŞMA

15:02 - Marmaris

MAHKEME, KIZILBÜK PROJESİNİ HUKUKA VE ÇEVRE MEVZUATINA UYGUN BULDU

12:18 - Marmaris

Günün Manşetleri

Sivasspor, Samsunspor Deplasmanı Hazırlıklarını Sürdürüyor

13:27 - Spor

Yıldırım isabet eden asker şehit oldu

13:15 - Asayiş

İlaç Yönetiminde Titizlik Hayati

12:26 - Sağlık

Yasa Dışı Bahis Paylaşımlarına Siber Darbe

12:09 - Asayiş

Trump'tan Riyad'da Sürpriz Görüşme

11:49 - Siyaset