?>

Sosyal Medyada yabancı turistlerin ilgi odağı olan kestaneci Alper Temel "Amacım İstanbul’un ruhunu güzelliğini göstermek"

SOSYAL MEDYADA YABANCI TURİSTLERİN İLGİ ODAĞI OLAN KESTANECİ ALPER TEMEL "AMACIM İSTANBUL’UN RUHUNU GÜZELLİĞİNİ GÖSTERMEK"

Genel - 2 ay önce

Karaköy İskelesi’nde kardeşiyle beraber kestane ve mısır tezgahı işleten 25 yaşındaki Alper Temel, yabancı turistlerin yoğun ilgisiyle karşılaşıyor. Tezgahına gelen her turist fotoğraf ve video çekmeden oradan ayrılmazken Alper Temel bu durumun İstanbul için reklam olduğunu dile getirdi.

Fatih’te bulunan Karaköy İskelesi’nde kardeşiyle beraber kestane ve mısır tezgahı işleten 25 yaşındaki Alper Temel, son zamanlarda sosyal medyada turistlerin ilgi odağı oldu. Tezgahının önünde turistlerin oluşturduğu uzun kuyruklar alışveriş sonrası fotoğraf ve video çekimi yapmak içinde duruyor. Alper Temel yaptığı bu işin baba işi olduğunu belirterek, "Adım Alper 25 yaşındayım. Yaklaşık 7 senedir bu işi yapıyorum. Baba mesleği bu. Biz bu işe küçükken babamın yanına sürekli gelerek öğrendik. Bir süre sonra liseyi bitirdikten sonra askere gittim geldim ve bu işe devam ettim. Son 7-8 yıldır kardeşimle biz buradayız" dedi.

Temel, sosyal medyada nasıl popüler olduğuna dikkat çekerek, "bu aslında 2 senedir olan bir şey. O dönemlerde sosyal medya kullanmıyordum, son 4-5 aydır bir Rus influencer videoya çekti. O video yayılınca bu sefer bütün ülkelere dağıldı. Genel olarak İstanbul’a gelen turistler görmeye başladı. Böyle ilerledi" ifadelerini kullandı. "Amacım İstanbul’un ruhunu güzelliği göstermek"

Temel, bu yoğunluğun İstanbul için reklam olduğunu vurgulayarak, "Turistler buraya fotoğraf video çekmek için geliyor. Anı biriktirmeye çalışıyor. Benimde amacım buradaki güzel atmosferi, İstanbul’un ruhunu güzelliğini göstermek. Bu durum biraz yorucu ama kendim için değil İstanbul için reklam gibi oluyor" ifadelerine yer verdi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Hayko Cepkin’in başrolünde yer aldığı "Jekyll & Hyde" müzikali Türkiye turnesine çıkıyor

2026-04-06 15:45 - Magazin

Özel öğrencilerden polislere anlamlı gösteri

2026-04-09 17:35 - İnsan

‘Taşacak Bu Deniz’ oyuncuları Trabzon Günleri’nde hayranlarıyla buluştu

2026-04-10 17:52 - Magazin

Tuğçe Aral’dan iddialı dönüş

2026-04-10 14:02 - Magazin

MARMARİSLİ SPORCUDAN ÇİFTE BİRİNCİLİK

2026-04-07 12:33 - Marmaris

Karadeniz horonu yeniden yorumlandı

2026-04-06 11:08 - Magazin

Çağdaş Balıkesir Spor Kulübü Geleneksel Halk oyunları il birincisi oldu

2026-04-07 17:39 - Magazin

Samsunlu türkücü Tatlıses’e benzerliğiyle ilgi odağı oldu

2026-04-09 14:27 - Magazin

İstanbul Levent’teki çatışmaya ilişkin gözaltı sayısı 16’ya yükseldi

2026-04-10 00:26 - Asayiş

32 sanatçı, sokak hayvanları için tek bir şarkıda buluştu

2026-04-04 16:04 - Magazin

İlgili Haberler

Başkan Kaya’dan başsağlığı mesajı

08:02 - Genel

Sultanbeyli Kent Meydanı’nda vatandaşlar milli takım için tek yürek oldular

08:02 - Genel

Kayseri’de milli maç heyecanını Talas’ta yaşamak isteyen vatandaşlar alanı doldurdu

07:39 - Genel

Sınava gireceği okulu karıştıran öğrenciyi motosikletli polisler yetiştirdi

00:16 - Genel

Beyşehir’de KKKA şüphesiyle bir kişi hayatını kaybetti

22:37 - Genel

Günün Manşetleri

Samsunspor’dan teknik heyete transfer

16:42 - Spor

Eşyaları dere kenarında bulunan şahıs için arama çalışması başlatıldı

16:18 - Asayiş

BESNİ’DE 50 DÖNÜMLÜK ALAN YANDI

16:04 - Asayiş

SİVAS’TA ETKİLİ OLAN DOLU VE SAĞANAK YAĞIŞ HAYATI OLUMSUZ ETKİLEDİ

16:03 - Gündem

Yıldırım’da düşünen ve üreten gençler yetişiyor

14:58 - Siyaset