?>

Soydan: "Üreticiler kontrollü hareket ederse, fındık fiyatları taban fiyatın üzerine çıkar"

Türkiye ziraat odaları birliği yönetim kurulu üyesi arslan soydan, üreticinin kontrollü hareket ettiği takdirde fındık mahsulünün serbest piyasada açıklanan taban fiyatın üzerine çıkabileceğini söyledi.

Ekonomi - 5 ay önce

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan, üreticinin kontrollü hareket ettiği takdirde fındık mahsulünün serbest piyasada açıklanan taban fiyatın üzerine çıkabileceğini söyledi.

Ordu’da sahil kesimlerinde fındık hasadı 4 Ağustos tarihinde başladı. Üreticiler sabahın erken saatlerinde bahçeye girerek mahsulünü gerçekleştirirken, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) fındık taban alım fiyatlarını levant kalite için 195, Giresun kalite için ise 200 TL olarak açıkladı. Üreticiler, fiyatların beklentinin altında kalsa da memnun olduklarını belirtiyor.

Altınordu ilçesi Alembey Mahallesi’nde, ziraat odası başkanlarının da katılımı ile bir fındık bahçesinde fındık başlangıç programı düzenlendi. Programda basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan, "Dün itibariyle fındıkta taban fiyat açıklandı. 195 lira levant kalite, 200 lira Giresun kalite olarak açıklandı. Bu taban fiyatın üzerinde bir fiyatın oluşması için biz fındığımızı kontrollü bir şekilde pazara indireceğiz. Emanete fındık bırakmayacağız ve acele etmeyeceğiz. Gelişen olaylar ve spekülasyonlar karşısında kesinlikle panik yapmayacağız ki fındık fiyatlarının daha yukarılarda, üreticinin aslında kafasında 300 lira gibi fiyatlar var, belki daha yüksekler de olacak. Fındık hasadımız ülkemize, ilimize ve tüm çiftçilerimize hayırlı olsun" dedi.

Fındık üreticisi Ahmet Gündoğdu, girdi maliyetlerinin yüksek olduğundan üreticilerin biraz daha beklentiyi yüksek tuttuklarını söyledi. Serbest piyasada fiyatların daha da yüksek olacağına inandıklarını kaydeden Gündoğdu, "Üreticilerimiz ihtiyaçları kadar mahsul satsın. Güvenli bir şekilde kontrol altına alırlar ise bu fiyatların en az yüzde 50 civarında artacağını tahmin ediyorum.

Bir başka üreticisi İsmail Okumuş, fiyat beklentilerinin daha yüksek olduğunu ancak açıklanan fiyattan da memnun olduklarını ifade ederek, "Demek ki imkanlar bunu el verdi ve bu şekilde açıklandı. Fındık maliyeti yüksek bir mahsul ama buna da bereket. Tüm üreticilerimizin mahsulü bereketli olsun" şeklinde konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Bursa'daki Yangında Milyonlarca Arı Telef Oldu

2025-08-04 09:51 - Ekonomi

Mersin’de ’Yaz Şenlikleri’ başladı

2025-08-03 11:09 - Kültür Sanat

Çankırı’da akan bu sular okyanuslardan 8 kat daha tuzlu

2025-08-02 12:56 - Gündem

Bodrum'da Yollar Yenileniyor

2025-08-05 11:30 - Ulaşım

Ekipleri "yılan" alarmına geçirdi, asılsız ihbardan ceza yedi

2025-07-30 23:14 - Asayiş

Marmaris’te Yaz Tatilinin Vazgeçilmezi Tekne Turları

2025-08-05 13:57 - Marmaris

Silivri Belediyesi’nde yazlık sebze hasadı devam ediyor

2025-07-31 14:59 - Gündem

AK PARTİ MUĞLA MİLLETVEKİLİ KADEM METE’DEN ONAT AİLESİNE TAZİYE ZİYARETİ    

2025-08-02 11:57 - Genel

Muğla'da Vahşi Depolama Alanları Yeşile Dönüşüyor

2025-08-05 13:17 - ÇEVRE

Yerlilerden Turistlere Marmaris Rehberi

2025-07-31 15:39 - Marmaris

İlgili Haberler

Döviz Yeni Yıla Yükselişle Başladı

12:29 - Ekonomi

Tarımda Yenilenebilir Enerjinin Geleceği ve Çözüm Önerileri

12:37 - Ekonomi

Fiba Commercial Properties’ten Moldova’ya stratejik yatırım

12:23 - Ekonomi

Karsan yeni nesil teknolojileri ile Las Vegas sahnesine çıkmaya hazırlanıyor

11:58 - Ekonomi

BTSO’nun UR-GE gücü Bursa’yı küresel pazarlara taşıyor

11:42 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Genel Müdür Abdulkadir Çay’dan yeni yıl mesajı

14:23 - Gündem

Yatağanlı hayırseverden Filistin’e bağış

09:41 - Genel

Bodrum’da maddi hasarlı kazanın kavgası büyük oldu

20:10 - Asayiş

Dalaman’da Doğalgaz İçin 2026 Hazırlıkları Başladı

14:50 - Genel

Kar yağışı durdu, esnafın mücadelesi başladı

13:27 - İnsan