?>

Stratejik Düşünce Enstitüsü, ‘Keşmir Üzerine Pakistan-Hindistan Gerilimi’ semineri düzenledi

Stratejik düşünce enstitüsü sde ankara'da, yaklaşan ‘keşmir sömürü günü’ dolayısıyla ‘keşmir üzerine pakistan-hindistan gerilimi’ başlıklı bir seminer düzenlendi.

Genel - 18 saat önce

Stratejik Düşünce Enstitüsü (SDE) Ankara’da, ‘Keşmir Sömürü Günü’ dolayısıyla ‘Keşmir Üzerine Pakistan-Hindistan Gerilimi’ başlıklı bir seminer düzenlendi.

‘Keşmir Üzerine Pakistan-Hindistan Gerilimi’ seminerinde konuşan Pakistan’ın Türkiye Büyükelçisi Dr. Yousaf Junaid, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve Türk halkına Keşmir konusundaki ilkeli duruşları ve özellikle Birleşmiş Milletler platformlarında bu meseleye dikkat çektikleri için teşekkür etti.

Büyükelçi Junaid, 5 Ağustos 2019’dan bu yana Keşmir’in "Hindistanlaştırılması" ve Keşmirlilerin kendi topraklarında güçsüzleştirilmiş bir topluma dönüştürülmesi yönünde yoğun bir kampanya yürütüldüğünü vurguladı. Hindistan’ın Cammu Keşmir’deki mevcut planlarının ve demografiyi değiştirme çabalarının, İsrail’in Filistin’deki stratejilerinin bir tekrarı olduğunu belirtti.

Mayıs 2025’te Hindistan’ın Pakistan’a karşı gerçekleştirdiği sebepsiz askeri saldırılara da değinen Büyükelçi Junaid, bu tür saldırgan davranışların Güney Asya’daki temel çatışma sebebinin hala çözülmemiş Cammu ve Keşmir meselesi olduğunu söyledi. Junaid, uyuşmazlığın adil, kalıcı ve barışçıl bir şekilde çözülmesi için BM himayesinde yeniden yoğun çaba gösterilmesi gerektiğini vurguladı.

SDE Başkan Yardımcısı Alper Tan, Keşmir meselesinin kökenlerine değindi ve bu sorunun hala barışçıl bir çözüme kavuşmamış şekilde Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin gündeminde bulunan en eski meselelerden biri olduğunu ifade etti.

SDE Savunma ve Güvenlik Koordinatörü Albay Mithat Işık ise uluslararası toplumun Hindistan işgali altındaki Cammu ve Keşmir’de yaşanan insan hakları ihlallerine dikkat etmesi gerektiğini, adaletin küresel barış ve güvenlik açısından hayati önemde olduğunu belirtti.

Gazeteci Mehmet Öztürk ise Keşmir sorununun Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarına uygun şekilde, tarafsız ve özgür bir referandumla, Keşmirlilerin iradesi doğrultusunda çözülmesi gerektiğini vurguladı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Bozburun’da teknede kavga: 1 ölü, 3 yaralı

2025-07-20 23:04 - Asayiş

Erzincan’da kültür balıkçılığı yaygınlaşıyor

2025-07-23 14:21 - Gündem

Teknede çıkan kavgada bir kişi hayatını kaybetmişti: 3 kişi tutuklandı

2025-07-21 17:45 - Asayiş

Kavgayı ayırmaya çalışırken öldüresiye dövülen genç 1 haftadır yaşam mücadelesi veriyor

2025-07-24 16:58 - Asayiş

Marmaris’te teknede başlayan tartışma Kanlı Bitti

2025-07-22 12:15 - Asayiş

Marmaris Esnaf Odası Başkanı Ayyıldız tahliye edildi

2025-07-19 11:14 - Asayiş

Marmaris Yollarında Domuz Korkusu

2025-07-22 09:33 - Marmaris

Trafik kazasında hayatını kaybeden 14 yaşındaki Derin, son yolculuğuna uğurlandı

2025-07-21 14:48 - Genel

Muğla’da trafik kazası: 1 ölü, 2 yaralı

2025-07-20 17:40 - Asayiş

Pençe-Kilit gazisi Üsteğmen Duran evlendi

2025-07-21 01:22 - Genel

İlgili Haberler

Sanayi kuruluşlarına yangın eğitimi

12:59 - Genel

Hatay Şehidi’nin İstanbul’daki baba ocağı bayraklarla donatıldı

12:46 - Genel

Kurdun koyunlara saldırısı dronla önlendi

12:37 - Genel

İGA İstanbul Havalimanı’nda yolcu rekoru kırıldı

12:13 - Genel

Müdür Öztürk dualarla görevine veda etti

12:20 - Genel

Günün Manşetleri

Tır dorsesinde yangın

10:36 - Asayiş

Sıcaktan bunalan güvercine polisten yardım eli

10:34 - İnsan

Phoenix Suns, Nigel Hayes-Davis’i kadrosuna kattı

10:23 - Spor

Hem sıcakla hem teknolojiyle mücadele ediyor

10:16 - İnsan

Yağmur Taktaş Cinayetinde Şok Detaylar

10:01 - İnsan