?>

Strese birebir sanat

Samsun'un ilkadım ilçesinde kadın girişimci melahat türkkan apaydın, el emeği göz nuru dekorasyon ürünleriyle dikkat çekiyor. ?nternetten başlayan yolculuğunu dükkan açarak büyüten apaydın, hem eserleriyle beğeni topluyor hem de verdiği kurslarla sanatını başkalarına aktarıyor.

İnsan - 4 ay önce

Samsun’un İlkadım ilçesinde kadın girişimci Melahat Türkkan Apaydın, el emeği göz nuru dekorasyon ürünleriyle dikkat çekiyor. İnternetten başlayan yolculuğunu dükkan açarak büyüten Apaydın, hem eserleriyle beğeni topluyor hem de verdiği kurslarla sanatını başkalarına aktarıyor.

Apaydın, çalışmaların kendisine psikolojik olarak iyi geldiğini belirterek, "Bu işin en zoru, kafamdaki bazı renkleri ya da objeye hayal ettiğim figürü veremediğim zaman oluyor. Yeri geliyor bir obje ile 2 gün uğraşabiliyorum. En güzel tarafı ise istediğim sonucu aldığımda hissettiğim mutluluk oluyor" dedi.

Son dönemde özellikle duvar objelerinin tercih edildiğini dile getiren Apaydın, "Hayvan kafaları, nazarlıklar, çiçekli panolar en çok ilgi görenler arasında. İnsanlar artık kendi evine özgü bir şey istiyor çünkü her ev birbirine benzemeye başladı. Biz de kişiye özel çalıştığımız için evin rengine, mobilyasına, perdesine uyum sağlayacak şekilde objeleri boyuyoruz" diye konuştu.

Müşteri tercihlerine de değinen Apaydın, "Gençler daha çok modern dekorasyon istiyor. Ama klasik sevenler de var. Küçük objeleri 1 günde boyuyorum. Büyük objelerde, özellikle hayvan figürlerinde detay ve gölge çalışmaları 2 günümü alabiliyor. Mesela büyük bir geyik figürünü 5 günde boyadım" ifadelerini kullandı. "Sanat bir terapi gibi"

Sanatın psikolojik faydasına dikkat çeken Apaydın, "Beyninizi ve bedeninizi işle uğraştırdığınızda bu bir terapiye dönüşüyor. Kafanızı boşaltıyorsunuz. Ortaya çıkan ürünü beğendiğinizde kendinize saygınız artıyor, kendinizi takdir ediyorsunuz" şeklinde konuştu.

Sanatı öğrenmek isteyenler için kurslar düzenlediğini de vurgulayan Apaydın, atölyesinde yeni öğrencilerle deneyimlerini paylaştığını söyledi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris’te ’canım sıkılıyor turistlere takılıyorum’ paylaşımı emniyette bitti

2025-08-27 10:20 - Asayiş

PEMBE MİKROFON'DAN MARMARİS'İN SESİ

2025-08-27 12:34 - Marmaris

36 YAŞINDAKİ ARDA KARA SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

2025-08-23 14:47 - Genel

Marmaris'te Motosiklet Kazalarına Karşı Seferberlik

2025-08-28 16:43 - Asayiş

Vatandaşın Borç Yükü Artıyor

2025-08-25 10:25 - Ekonomi

MUĞLA'DAN TOKYO'DAKİ OLİMPİYATLARA 6 SPORCU

2025-08-29 14:21 - Spor

75 yaşındaki marangoz ustası Şentürk: "Eti senin kemiği benim dönemi bitti"

2025-08-25 13:02 - İnsan

Sinop’ta köylüler kendi yollarını yaptı: "Artık yeter dedik ve yola çıktık"

2025-08-26 19:39 - İnsan

Amerikalı Turistten Marmaris'e Kartpostallı Veda

2025-08-26 11:27 - Marmaris

Marmaris, Zafer Bayramı'na Hazırlanıyor

2025-08-26 15:14 - Marmaris

İlgili Haberler

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’a desteklerinden dolayı plaket

20:55 - İnsan

İnegöl’de kafelere sigara denetimi

18:00 - İnsan

Alanya’da farklı ülkelerden 20 kişi İslamiyet’i seçti

17:43 - İnsan

Çorum Belediyesi bu yıl 222 aileye ev temizliği hizmeti sundu

17:38 - İnsan

Gaziantep’te 16 öğrenci icazet merasiminde hafızlık belgelerini aldı

17:25 - İnsan

Günün Manşetleri

FETÖ’den hapis cezası ile aranan şahıs polis tarafından yakalandı

15:31 - Asayiş

Şehit Babası Mustafa Bayraktar son yolculuğuna uğurlandı

15:25 - İnsan

Doğu yine dondu

14:44 - Gündem

Engelli ve ailelerinin yaşam kalitesini artırma çalıştayı

14:23 - Eğitim

TBB’den Milas Belediyesi’ne Paletli Ekskavatör Desteği

14:09 - Genel