?>

STSO’ da Sivasspor masaya yatırıldı

SİVAS TİCARET VE SANAYİ ODASI (STSO) HAZİRAN AYI MECLİS TOPLANTISI'NDA ŞEHRİN EKONOMİK GÜNDEMİ İLE SİVASSPOR'A VERİLECEK DESTEKLER ELE ALINDI. TOPLANTIDA, ODA BÜTÇESİNDEN KULÜBE DOĞRUDAN DESTEK SAĞLANMASININ YASAL OLARAK MÜMKÜN OLMADIĞI VURGULANDI.

Ekonomi - 1 ay önce

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Haziran Ayı Meclis Toplantısı’nda şehrin ekonomik gündemi ile Sivasspor’a verilecek destekler ele alındı. Toplantıda, oda bütçesinden kulübe doğrudan destek sağlanmasının yasal olarak mümkün olmadığı vurgulandı.

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Haziran Ayı Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Osman Yıldırım başkanlığında meclis üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantıda şehrin ekonomik meselelerinin yanı sıra, Sivas’ın önemli marka değerlerinden biri olan Sivasspor’a verilecek destekler de gündeme geldi. Toplantının açılışında gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı. STSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Turan Yıldırımlı, yönetim kurulunun son bir aylık süreçte gerçekleştirdiği çalışmalar ve faaliyetler hakkında meclis üyelerine bilgi verdi. Toplantının dilek ve temenniler bölümünde yaklaşan oda seçimleri de gündeme geldi. Meclis üyeleri, başkan adaylarının Sivasspor’a yönelik destek ve katkı vizyonlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Konu üzerine söz alan Mustafa Eken, hakkında çıkan ‘destek sözü verdi’ yönündeki haberlere açıklık getirerek, "Benim açıklamamda Sivasspor’la ilgili bir konuşma yok. Gücümüz yettiği oranda Sivasspor’un yanında olacağız" dedi.

"Yanlış algılar oluşmaması gerekiyor"

Meclis Başkanı Osman Yıldırım ise konuya yasal çerçevede açıklık getirdi. Sivasspor’un şehrin ortak değeri olduğunu belirten Yıldırım, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası’nın kurumsal bütçesinden futbol kulüplerine yardım, bağış, sponsorluk veya reklam ödemesi yapılmasının yasal olarak mümkün olmadığını ifade etti. Kamuoyunda ‘Oda yardım etmiyor’ şeklinde yanlış bir algı oluşmaması gerektiğini vurgulayan Yıldırım, "Odamızın ne böyle bir bütçesi var ne de yasalar buna izin veriyor. Bugüne kadar yapılan tüm yardımlar, meclis üyelerimizin kendi kişisel katkılarıyla gerçekleştirilmiştir. Sivasspor’a her zaman kişisel olarak, imkânlarımız ölçüsünde yardım yaptık, yapıyoruz, yapacağız" diye konuştu.

"Güçlü kurumlar takıma sponsor olabilir"

Yıldırım, odanın asli görevinin Sivas’ta büyük yatırımların önünü açmak olduğunu belirterek, "Oda olarak bizim asıl görevimiz. Sivas’ta büyük holdinglerin çıkmasını sağlayacak yatırım ortamını oluşturmaktır. Ancak bu sayede güçlü kurumlar ortaya çıkar ve takıma gerçek anlamda sponsor olabilir" ifadelerini kullandı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Sağlık Müdürlüğü basın sorumlusu Mehtap Aslan’ın mutlu günü

2026-06-09 23:13 - Magazin

​BAŞKAN FEVZİ TOPUZ’DAN YOĞUN SAHA ZİYARETLERİ

2026-06-05 17:52 - Genel

Hisarönü–Marmaris yolunda çalışmalar sürüyor

2026-06-05 12:45 - Marmaris

MARMARİS KUMLUBÜK’TE DOĞA KATLİAMI

2026-06-10 16:09 - ÇEVRE

Melike Şahin, 12 Haziran’da İstanbul’da müzikseverlerle buluşacak

2026-06-10 15:19 - Magazin

Marmaris’te L’Etape by Tour de France heyecanı başladı

2026-06-05 15:08 - Marmaris

Tapu sokağı’nda turist taşkınlığı

2026-06-06 20:50 - Marmaris

İmdat Avcı’dan Koylar’da örnek çevre temizliği

2026-06-06 20:37 - ÇEVRE

Hisarcık MYO bahar yarıyılı sonu motivasyon konseri düzenlendi

2026-06-10 13:19 - Magazin

Kestel Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu’ndan unutulmaz konser

2026-06-10 15:02 - Magazin

İlgili Haberler

Kütahyalı vişne üreticileri taban fiyat ve fiyat istikrarı istiyor

23:08 - Ekonomi

ETSO, TOBB akreditasyon sisteminde 5 yıldızlı oda statüsüne yükseldi

19:16 - Ekonomi

ULUSDER ile DEİK’ten Malatya ekonomisine güç birliği

18:14 - Ekonomi

Bakan Bolat: "Avrupa Birliği’ndeki yeni korumacılık dalgaları karşısında Türk ekonomisinin olumsuz etkilenmemesi için yoğun diplomasi sürdürülüyor"

18:13 - Ekonomi

Halk evi ve fırın projesinde temel atıldı

17:54 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Sivasspor’da çifte sakatlık!

17:41 - Spor

Polis uygulamalarında silah ve uyuşturucu ele geçirildi

17:27 - Asayiş

A Milli Kadın Voleybol Takımı, Türkiye’ye döndü

17:06 - Spor

Corendon Alanyaspor, Erzurum kampına başladı

14:41 - Spor

Otobüs seyir halinde alev aldı.

13:52 - Genel