?>

STSO’dan sürdürülebilir enerjiye yatırım

STSO BAŞKANI ÖZDEMİR, KENTİN YENİLENEBİLİR ENERJİ KONUSUNDA TÜRKİYE'NİN ÖNDE GELEN İLLERİNDEN BİRİSİ OLDUĞUNU BELİRTTİ

Ekonomi - 2 ay önce

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Başkanı Zeki Özdemir, "Sivas’ın özellikle güneş enerjisi bakımından ülkemizin en elverişli birkaç ilinden biri olması, uzun güneşlenme süresi ve coğrafi konumu, yenilenebilir enerji yatırımları için şehre önemli bir avantaj sağlamaktadır" dedi.

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) ile Sivas’ta faaliyet gösteren elektrik dağıtım şirketi iş birliğinde STSO Konferans Salonu’nda düzenlenen ’Enerji Buluşması’nda, sektör uzmanları tarafından enerji sektöründeki dönüşüm, yenilenebilir kaynakların yükselişi ve güncel düzenlemeler ele alındı. Programda Türkiye’nin düşük karbonlu kalkınma hedefleri doğrultusunda atılması gereken adımlar da masaya yatırıldı. "Sivas enerji yatırımları açısından cazip"

STSO Başkanı Özdemir, kentin yenilenebilir enerji konusunda Türkiye’nin önde gelen illerinden birisi olduğunu belirterek, "Enerji, kuşkusuz tüm dünyayı ve üzerinde yaşayan herkesi ilgilendiren en önemli konuların başında geliyor. Gün geçtikçe artan enerji ihtiyacının farkındayız ve bu konuda önlemler almak için tüm dünya yoğun bir çaba içerisinde. Ancak burada önemli olan yalnızca enerji üretim miktarını artırmak değil, aynı zamanda tüketim sırasında karbon salınımını da kontrol altında tutabilmek, yani çevresel sürdürülebilirliği sağlamak. Dolayısıyla bu konu, iki yönüyle ele alınması gereken stratejik bir mesele. İşte biz de bu farkındalığı artırmak amacıyla bu programı düzenledik. Sivas, enerji yatırımları açısından özellikle yenilenebilir enerji alanında Türkiye’nin öne çıkan illerinden biri konumunda. Sivas’ın özellikle güneş enerjisi bakımından ülkemizin en elverişli birkaç ilinden biri olması, uzun güneşlenme süresi ve coğrafi konumu, yenilenebilir enerji yatırımları için şehre önemli bir avantaj sağlamaktadır. Bu da Sivas’ı enerji yatırımları açısından cazip ve stratejik bir merkez haline getiriyor. Enerjiden söz ederken yalnızca üretimi değil, tüketimi de düşünmek gerekiyor. Bugünkü gündemimizin önemli başlıklarından biri de bu noktada devreye giriyor; elektrikli araçlar ve şarj altyapısı. Yani enerji, hem üretirken hem de tüketirken kazanç sağlayabileceğimiz çok boyutlu bir alan" dedi.

Programa STSO Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Özdemir, firma temsilcileri, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri ile enerji danışmanlık firmalarının temsilcileri katıldı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris sosyal yardımlaşma vakfında zimmet iddiası: üç kişi tutuklandı

2025-10-10 17:28 - Marmaris

Ergun “gıda fiyatları el yakıyor, vatandaşın sofrasına ateş düşmüştür”

2025-10-16 12:44 - Ekonomi

Marmaris Devlet Hastanesi’nde MR cihazı hizmete girdi

2025-10-13 15:31 - Marmaris

İbrahim Tatlıses, Neşet Ertaş’ın mezarını ziyaret etti

2025-10-11 16:08 - Magazin

Katil zanlısının yargılanmasına devam edildi

2025-10-14 17:35 - Asayiş

Marmaris Siteler Mahalle Muhtarı Gülizar Pekpak’tan Ankara çıkarması

2025-10-16 15:55 - Marmaris

Bursalı modacıdan İnegöl’e yeni şube

2025-10-13 13:29 - Magazin

Rehinelerin Serbest Bırakılması İçin 72 Saatlik Süre Başladı

2025-10-10 15:00 - Siyaset

MUĞLA VALİLİĞİ’NİN “YABAN DOMUZU İLE MÜCADELE PROJESİ” TEPKİLERE YOL AÇTI

2025-10-10 11:56 - Gündem

İYİ Parti Marmaris İlçe Başkanlığı'na Osman Özbek Seçildi

2025-10-11 15:10 - Marmaris

İlgili Haberler

Denizi olmayan Tokat’ın somonları dünya sofralarına ulaşıyor

10:44 - Ekonomi

Havza OSB, Karadeniz’in en büyüğü oldu

10:59 - Ekonomi

Suudi Arabistan’dan Şırnak’a ilk uçak seferi gerçekleşti

10:08 - Ekonomi

Karadeniz’in en büyük incir projesi: 50 milyon TL gelir kız çocuklarına verilecek

09:56 - Ekonomi

Aydın’ın 2024 TÜİK verileri açıklandı

09:36 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Polisten sokak satıcılarına operasyon: 13 şüpheli gözaltında

15:24 - Asayiş

Hastaneden dönen karı koca kaza yapıp hastanelik oldu

15:20 - Asayiş

Beşiktaş, Gaziantep FK maçı hazırlıklarını sürdürdü

15:10 - Spor

5 yaşındaki Deniz’in ölümünde sorumluluk tartışması

14:54 - Asayiş

Futbolda bahis soruşturmalarında Nazilli’den 2 gözaltı

12:57 - Asayiş