?>

Suat Çakır: "Kupayı kazanıp yeniden Avrupa’ya gitmek istiyoruz"

SAMSUNSPOR İCRA KURULU ÜYESİ VE BASIN SÖZCÜSÜ SUAT ÇAKIR, TRENDYOL SÜPER LİG'DE 5'İNCİLİK HEDEFİNİN PUAN FARKI NEDENİYLE ZORLAŞTIĞINI BELİRTEREK, GELECEK SEZON DA AVRUPA KUPALARINDA YER ALABİLMEK İÇİN ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI’NI KAZANMAYI AMAÇLADIKLARINI SÖYLEDİ.

Spor - 5 ay önce

Samsunspor İcra Kurulu Üyesi ve Basın Sözcüsü Suat Çakır, Trendyol Süper Lig’de 5’incilik hedefinin puan farkı nedeniyle zorlaştığını belirterek, gelecek sezon da Avrupa kupalarında yer alabilmek için Ziraat Türkiye Kupası’nı kazanmayı amaçladıklarını söyledi.

Samsunspor, bu sezon Türkiye’yi Avrupa’da temsil ederken, UEFA Konferans Ligi’nde adını son 16 turuna yazdırdı. Kırmızı-beyazlılar, gelecek sezon da Avrupa kupalarına katılmanın hesaplarını yaparken, gözünü Ziraat Türkiye Kupası’na çevirdi. Samsunspor Basın Sözcüsü Suat Çakır, yarın oynanacak Antalyaspor karşılaşmasını kazanarak grup aşamasını lider tamamlamak istediklerini ifade etti. "Ligde 5.’lik zor, Türkiye Kupası’nı kazanıp, Avrupa’ya gitmek istiyoruz"

Avrupa kupalarına katılmak için Türkiye Kupası’nı önemsediklerinin altını çizen Çakır, "Antalyaspor’un kupada iddiası yok. Son maçlarına U19 oyuncular ağırlıkla çıkıyorlar. Bizim için Türkiye Kupası önemli çünkü Avrupa’ya gitmenin en kısa yolu kupa görünüyor. Çünkü ligde 5. ile puan farkı 10’a çıktı. Hedefimiz ligde yine 5’incilik ama yetişebilmemiz zor. Kupada hedef daha kolay görünüyor. İnşallah Türkiye Kupası’nda grubu lider olarak bitirip, çeyrek final, yarı final ve sonrasında kupayı kazanıp Avrupa’ya gitmek istiyoruz" dedi.

Uzun süredir tedavileri devam eden ve yeni sakatlanan futbolcuların sağlık durumu hakkında da bilgi veren Suat Çakır, "Jaures Assoumou son lig maçında sağ diz iç yan bağlarından 3. derece yırtık olacak şekilde sakatlandı. Tedavisine başlandı ama en az 8 hafta sahalardan uzak kalacak. Emre Kılınç, Afonso Sousa ve Tanguy Coulibaly’nin uzun süren tedavi dönemi bitti. Atletik performans hocası ile çalışıyorlar. Bu 3 oyuncumuz da takıma katılacak. Fizik olarak hocanın ’tamam’ dediği zaman takıma katılacaklar. Olivier Ntcham’ın Fenerbahçe maçına yetiştirilmesi hedefleniyor. Son lig maçında sakatlanan Celil Yüksel’de bir problem yok. Zeki Yavru’nun da aldığı darbe sonrasında dizinin arkasında ödem oluştu. Onun da tedavisi devam ediyor ve Fenerbahçe maçına yetiştirilmesi hedefleniyor" diye konuştu.

Öte yandan son olarak 23 Ekim’de oynanan Dinamo Kiev maçında sakatlanan Tanguy Coulibaly, 133 günün ardından Antalyaspor maçıyla kadroya girecek.

Samsunspor, Ziraat Türkiye Kupası B Grubu 4. ve son haftasında yarın saat 20.30’da deplasmanda Antalyaspor ile karşılaşacak. Kupada Samsunspor 3 maçta topladığı 9 puanla lider konumda bulunurken, Antalyaspor ise 0 puanla son sırada yer alıyor.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Üzerine ağaç devrilen oyuncu İbrahim Yıldız hayatını kaybetti

2026-02-28 02:12 - Asayiş

Kayıp Köpekler İçin Servet Değerinde Ödül

2026-02-27 13:05 - İnsan

Öneş Derici: "Muğla’nın Milli Parkları Ticarete Açılıyor"

2026-02-26 11:53 - ÇEVRE

Beyaz Saray, Trump’ın İran saldırılarını izlediği anlara dair fotoğrafları paylaştı

2026-03-01 00:16 - Siyaset

Muğla Kıyılarında Hukuk Zaferi

2026-02-25 16:36 - ÇEVRE

Marmaris Emlakçılar Derneği’nden “Sahte İlan Uyarısı “

2026-02-27 10:56 - Marmaris

Marmaris'te Dev Elektrik Kesintisi

2026-02-26 15:25 - Marmaris

Maarifin Kalbinde Ramazan Pidesi Atölyesi

2026-02-26 13:21 - Marmaris

ORUCUN PSİKOLOJİYE ETKİSİ

2026-02-28 11:50 - Sağlık

Ankara’da ağabeyinin husumetlileri tarafından darbedilmişti: 3 gözaltı

2026-03-02 00:08 - Asayiş

İlgili Haberler

Başakşehir’in yeni transferleri Karbownik ve Emin Bayram ilk resmi maçlarına çıktı

22:45 - Spor

Başakşehir’de sezonun ilk golü Emin Bayram’dan

22:44 - Spor

Başakşehir, sezona beraberlikle başladı

22:43 - Spor

Sivasspor’da 2. etap kampı başladı

22:36 - Spor

Galatasaray, günü çift antrenmanla tamamladı

21:49 - Spor

Günün Manşetleri

7. kattan düşen halı kadının başına isabet etti

17:16 - Asayiş

Minibüs, iş yerine çarptıktan sonra boş arsaya uçtu

17:03 - Asayiş

UEFA’dan Kadir Sağlam’a görev

16:59 - Spor

Yaşlı çift alevlerin sardığı evden komşuların uyarısıyla çıktı

15:08 - Asayiş

34 yıldır su içemeyen yaşlı adam, 10 gündür yemek de yiyemiyor

15:07 - İnsan