?>

SUBÜ’de iş dünyasının ihtiyaçları karşılanacak

Subü teknoloji fakültesi mekatronik mühendisliği bölümü bünyesinde kurulan ‘endüstriyel elektronik devre tasarım ve robotik laboratuvarı’ gerçekleştirilen törenle açıldı. Açılacak olan laboratuvar ile iş dünyasının güncel ihtiyaçlarına çözüm üretecek mühendislerin yetiştirilmesine katkı sağlanacak.

Eğitim - 10 ay önce

SUBÜ Teknoloji Fakültesi Mekatronik Mühendisliği Bölümü bünyesinde kurulan ‘Endüstriyel Elektronik Devre Tasarım ve Robotik Laboratuvarı’ gerçekleştirilen törenle açıldı. Açılacak olan laboratuvar ile iş dünyasının güncel ihtiyaçlarına çözüm üretecek mühendislerin yetiştirilmesine katkı sağlanacak.

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Teknoloji Fakültesi Mekatronik Mühendisliği Bölümü bünyesinde hizmet sunmak için kurulan ‘Endüstriyel Elektronik Devre Tasarım ve Robotik Laboratuvarı’ gerçekleştirilen törenle açıldı. Laboratuvarda elektronik devre tasarımı ve robot teknolojileri alanında yetkin mühendisler yetiştirmek amacıyla eğitim-öğretim faaliyetleri sürdürülecek. Laboratuvar ayrıca Mekatronik Mühendisliği Bölümü’nde verilen ‘Endüstriyel Elektronik Devre Tasarımı ve Robotik Uygulamaları’ dersi çerçevesinde öğrencilerin hem simülasyon ortamında hem de fiziksel olarak elektronik devre tasarımı, robot sistemlerinin çalıştırılması ve programlanması konusunda kapsamlı eğitim almasına katkı sağlayacak.

Laboratuvarın iş dünyasındaki güncel ihtiyaçları karşılamak üzere kurulduğunu belirten SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, "Türkiye’de özellikle profesyonel elektronik devre tasarımı konusunda yetişmiş mühendislere fazlasıyla ihtiyaç duyuluyor. Bu açıdan bölümümüzün verdiği ders ve laboratuvar altyapısı ile iş dünyasındaki önemli bir ihtiyacı karşılıyoruz. İlerleyen süreçte de kurduğumuz bu laboratuvarın gelişimini sürdürerek öğrencilerimize sunduğumuz eğitimin niteliğini artırmaya devam edeceğiz" dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MARMARİS PAZARLARI CEP YAKIYOR

2025-02-28 14:36 - Marmaris

Soma’da "Ya santral kapatılsın ya filtre takılsın"

2025-02-25 14:12 - ÇEVRE

Artvin’de kar kalınlığı 2 metreyi aştı

2025-02-26 13:13 - Gündem

Marmaris Belediyesi’nden her gün 3 çeşit iftarlık

2025-03-02 20:47 - Genel

Köyceğiz’de öğretmenlere eğitim

2025-03-03 10:21 - Teknoloji

Milas’ta Oto Galerinin Önünde Silahlı Saldırı

2025-02-27 16:36 - Asayiş

Kuşadası’nda turunç meyvesi Kuşadalı kadınların ellerinde tatlanıyor

2025-02-28 17:03 - Genel

MUĞLA’NIN BELEDİYE BAŞKANLARI EVLİLİK KARARI ALDI

2025-02-28 13:21 - Gündem

Milas’ta oto galeri önündeki cinayetin faili tutuklandı

2025-02-28 17:52 - Asayiş

Çanakkale'de 8 Metrelik Dev Yılan Şoku

2025-02-28 13:30 - Genel

İlgili Haberler

Köyceğiz Tazelenme Kampüsü’nde yarıyıl tatili başladı

13:37 - Eğitim

Öğrenciler dışarıda, veliler sınavda

13:02 - Eğitim

ESOGÜ’de "Gençlerle El Ele, Gönül Gönüle" projesi kapanış töreni düzenlendi

12:35 - Eğitim

Prof. Dr. Özlem Diken: "DİLKOM yalnızca uygulama değil, aynı zamanda güçlü bir araştırma merkezidir"

11:09 - Eğitim

Ankara’da çocuk gelişim merkezi eğitimcilerine yönelik eğitim programı düzenlendi

10:38 - Eğitim

Günün Manşetleri

Köyceğiz Tazelenme Kampüsü’nde Prof. Dr. Tuna’dan konferans

12:02 - Eğitim

2 kişinin ölümüne sebep olan zanlılar tutuklandı

16:11 - Asayiş

9 dil biliyor, gören şaşırıyor

15:48 - Kültür Sanat

Yaşlılara kış uyarısı: Gizli susuzluğa ve enfeksiyonlara dikkat

15:00 - Sağlık

Sağlık Hizmetleri Bürosu’ndan Yarımada Genelinde Sağlık Desteği

14:52 - Sağlık