?>

Süleymanlı Yaylasında yetişen eriklerin 5 adeti 1 kilo geliyor

Denizli’nin buldan ilçesinin en yüksek rakımlı bölgelerinden olan süleymanlı yaylasında yetişen erikler büyüklüğü ile dikkat çekiyor. üreticiler geçtiğimiz yıla oranla bu yıl verimin düşük ancak kalitenin yüksek olduğunu ifade etti.

Gündem - 5 ay önce

Denizli’nin Buldan ilçesinin en yüksek rakımlı bölgelerinden olan Süleymanlı Yaylasında yetişen erikler büyüklüğü ile dikkat çekiyor. Üreticiler geçtiğimiz yıla oranla bu yıl verimin düşük ancak kalitenin yüksek olduğunu ifade etti. Denizli’nin Buldan ilçesinin en yüksek rakımlı bölgelerinden olan Süleymanlı Yaylasında yetiştirilen erik hasatları devam ediyor. Üreticiler bahar aylarından görülen aşırı soğuklardan dolayı iri eriklerde verimin düştüğünü belirtti ancak kalitenin yüksek olduğunu ifade etti. Bölgede yetiştirilen iri eriklerin büyüklüğü ile dikkat çekersek yaklaşık 5 adet eriğin 1 kilo geldiği belirtildi. "İri erik yemesi, tadı ve aromasıyla çok büyük ilgi görüyor"

Buldan Süleymanlı Muhtarı ve erik yetiştiricisi Metin Uz, yaklaşık bin ağaçtan bu yıl 1,5 ton ürün aldığını belirtti. Beş adet eriğin bir kilo geldiğini ifade eden Metin Uz" İri erik yemesi, tadı ve aromasıyla çok büyük ilgi görüyor. Dört, beş yıllık fidanlarımızdan ben geçtiğimiz yıl yüksek verim almıştım. Ancak bu yıl yaşadığımız soğuklar nedeniyle verim çok düştü. Bölgemizin iklimi, nemi, havası bu cins erik yetiştirmek için çok elverişli. Erik almak için Bursa, Denizli ve Aydın bölgesinden toptan alıcılar geliyor. Allah bereketli ürünler versin" dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Bursa'daki Yangında Milyonlarca Arı Telef Oldu

2025-08-04 09:51 - Ekonomi

Mersin’de ’Yaz Şenlikleri’ başladı

2025-08-03 11:09 - Kültür Sanat

Çankırı’da akan bu sular okyanuslardan 8 kat daha tuzlu

2025-08-02 12:56 - Gündem

Bodrum'da Yollar Yenileniyor

2025-08-05 11:30 - Ulaşım

Ekipleri "yılan" alarmına geçirdi, asılsız ihbardan ceza yedi

2025-07-30 23:14 - Asayiş

Silivri Belediyesi’nde yazlık sebze hasadı devam ediyor

2025-07-31 14:59 - Gündem

AK PARTİ MUĞLA MİLLETVEKİLİ KADEM METE’DEN ONAT AİLESİNE TAZİYE ZİYARETİ    

2025-08-02 11:57 - Genel

Muğla'da Vahşi Depolama Alanları Yeşile Dönüşüyor

2025-08-05 13:17 - ÇEVRE

Yerlilerden Turistlere Marmaris Rehberi

2025-07-31 15:39 - Marmaris

Bodrum Sahilinde Gizemli Kan Tüpü Bulundu

2025-07-29 14:51 - ÇEVRE

İlgili Haberler

İstanbul yeni yıla karla girdi, yollar beyaza büründü

02:18 - Gündem

Elazığ protokolü, görevi başındaki güvenlik güçleriyle bir araya geldi

01:39 - Gündem

Muş’ta kepçe operatörü çocuklar arasında yürekleri ısıtan diyalog

01:21 - Gündem

Van’da 341 yerleşim yerinin yolu kapandı

00:53 - Gündem

Darende Belediyesi’nin kar mesaisi sürüyor

00:35 - Gündem

Günün Manşetleri

Genel Müdür Abdulkadir Çay’dan yeni yıl mesajı

14:23 - Gündem

Yatağanlı hayırseverden Filistin’e bağış

09:41 - Genel

Bodrum’da maddi hasarlı kazanın kavgası büyük oldu

20:10 - Asayiş

Dalaman’da Doğalgaz İçin 2026 Hazırlıkları Başladı

14:50 - Genel

Kar yağışı durdu, esnafın mücadelesi başladı

13:27 - İnsan