?>

Sultanbeyli’de kanseri yenen Zeyd için binlerce balon gökyüzüne bırakıldı

SULTANBEYLİ'DE 19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI BİNLERCE VATANDAŞIN KATILIMIYLA BÜYÜK BİR COŞKUYLA KUTLANDI.

Genel - 2 ay önce

Sultanbeyli’de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı binlerce vatandaşın katılımıyla büyük bir coşkuyla kutlandı. Seyyah ve Tuğçe Kandemir konserleriyle bayram coşkusunun zirveye ulaştığı gecede, kansere karşı verdiği büyük mücadeleyi kazanarak sağlığına kavuşan 4,5 yaşındaki küçük Zeyd için gökyüzüne binlerce balon bırakıldı.

Sultanbeyli’de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Sultanbeyli Belediyesi tarafından düzenlenen dev organizasyonla büyük bir coşkuyla kutlandı. Kent Meydanı’nı hıncahınç dolduran binlerce vatandaş, ilk olarak sevilen grup Seyyah ve ardından ünlü sanatçı Tuğçe Kandemir’in şarkılarıyla bayram coşkusunu hep birlikte yaşadı. Etkinlik kapsamında henüz 3,5 yaşındayken kanser teşhisi konulan ve yaklaşık bir yıl süren zorlu tedavi sürecinin ardından bir ay önce bu hastalığı tamamen yenerek sağlığına kavuşan 4,5 yaşındaki Zeyd için anlamlı bir kutlama gerçekleştirildi.

19 Mayıs etkinlikleri kapsamında meydanda toplanan binlerce vatandaş, küçük Zeyd’in kansere karşı kazandığı zaferi simgelemek ve diğer hastalara umut olmak amacıyla binlerce renkli balonu aynı anda gökyüzüne bıraktı. Balonların gökyüzünü kapladığı o anlarda meydanda duygu dolu anlar yaşandı. "Mücadele ederseniz günün sonunda kazanan siz oluyorsunuz"

Sahneye çıkarak günün anlam ve önemine ilişkin konuşan Sultanbeyli Belediye Başkanı Ali Tombaş, küçük Zeyd’in tüm insanlığa örnek bir azim sergilediğini belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"Hayata tutunmak böyle bir şey. Daha küçücük yaşında hayata tutunmuş, umudunu yitirmemiş, hayat sevincini ve buradaki hayallerini gerçekleştirmek için mücadele etmiş bu yavrumuzu kutluyoruz, tebrik ediyoruz. Rabbim şifa versin inşallah. Bu mücadelede aileye de çok teşekkür ediyoruz. Çünkü zor bir durum. Böyle bir zor durumda demek ki eğer hayatla mücadele ederseniz, ne olursa olsun günün sonunda kazanan siz oluyorsunuz, tebrik ediyoruz." "Zeyd yavrumuz milletimize faydalı bir evlat olacak"

Sultanbeyli Kaymakamı Kemal Şahin de sahneden küçük Zeyd ve ailesine geçmiş olsun dileklerini ileterek, "Evet, öncelikle Zeyd’e geçmiş olsun diyorum. Onun sağlığına kavuşmasında büyük mücadele veren ailesine de kolaylıklar diliyorum. Ona destek veren tüm hemşehrilerimize de ayrıca teşekkür ediyorum. İnşallah Zeyd yavrumuz gelecekte mutlu, hem kendisine hem çevresine hem milletimize faydalı bir evladımız olur temennisiyle geçmiş olsun diyorum" şeklinde konuştu.

Program için çok mutlu olduklarını söyleyen Anne Kader Bilgin, "Zorlu bir tedavi sürecini başarıyla atlattığımız için çok mutluyuz. Bugün burada böylesine güzel bir program düzenlenmesi bizi de ayrıca çok mutlu etti. Belediye Başkanımız Ali Tombaş’a destekleri ve yakın ilgileri için de ayrıca teşekkür ederim" şeklinde konuşurken, baba Sabri Bilgin ise "Bu alanı coşkuyla dolduran ve mutluluğumuza ortak olan herkesin ayağına sağlık, çok teşekkür ederim" dedi.

Birlik, beraberlik ve dayanışma mesajlarının ön plana çıktığı anlamlı etkinlik, küçük Zeyd ve ailesine protokol üyeleri tarafından verilen desteklerin ardından konserlerin coşkulu ritmiyle gecenin geç saatlerine kadar devam etti.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Mersin Valiliği’nden kanlı saldırı açıklaması

2026-05-19 01:59 - Asayiş

Muğla’da 19 Mayıs coşkusu Büyükşehir etkinlikleriyle yaşanacak

2026-05-18 20:16 - Kültür Sanat

Marmaris’te çocuklara portatif havuz sevinci 

2026-05-19 17:04 - Marmaris

Hayvan Sevgi Bahçesi Kalıcı Çözüm Bekliyor

2026-05-16 12:57 - Marmaris

19 MAYIS COŞKUSU GENÇLERLE YAŞANACAK

2026-05-18 09:00 - Resmi İlanlar

Elazığ’da özel sağlık kuruluşlarına yönelik operasyonda hastane sahibi gözaltına alındı

2026-05-18 22:34 - Asayiş

Aksaz’da temsili askerlik töreni duygusal anlara sahne oldu

2026-05-15 20:21 - Marmaris

Kestel’den kısa filmlerle dünyaya mesaj verilecek

2026-05-14 12:26 - Magazin

MUĞLA'DA DALTONLAR ÇETESİNE JANDARMA'DAN DEV OPERASYON

2026-05-16 11:08 - Asayiş

Karaman’da "Dilimizin Renkleri" konseri

2026-05-16 10:26 - Magazin

İlgili Haberler

İstanbul yolunda çok sayıda işyerine mühür

15:30 - Genel

Nilüfer Belediyesi’ne Avrupa’dan "Özel Takdir" ödülü

15:28 - Genel

Çocukların yaz rotası Değirmendere Aquapark

15:25 - Genel

Özgürlük Mahallesi’ne 4 bin ton asfalt serilecek

15:18 - Genel

Erzurum’da 3 bin kız öğrenci camide buluştu

15:03 - Genel

Günün Manşetleri

Yaşlı çift alevlerin sardığı evden komşuların uyarısıyla çıktı

15:08 - Asayiş

34 yıldır su içemeyen yaşlı adam, 10 gündür yemek de yiyemiyor

15:07 - İnsan

Polisin durdurduğu araçta uyuşturucu hap ele geçirildi

14:06 - Asayiş

Tarla temizliği için yakılan ateş ormanlık alana sıçradı

14:01 - Asayiş

Kaliteli kekiğin dünya pazarında her zaman alıcısı var

13:44 - Ekonomi