?>

Sultanbeyli’de Ramazan dayanışması: İyilik mutfağı kapı kapı hizmet veriyor

SULTANBEYLİ BELEDİYESİ’NİN İYİLİK MUTFAĞI, RAMAZAN AYININ BEREKETİNİ İHTİYAÇ SAHİBİ, 65 YAŞ ÜSTÜ, BAKIMA MUHTAÇ VE YALNIZ YAŞAYAN BÜYÜKLERİN SOFRALARINA TAŞIYOR. HER GÜN ÖZENLE HAZIRLANAN SICAK YEMEKLER İLE İFTARİYELİK VE SAHURİYELİK İKRAMLAR, EKİPLER TARAFINDAN KAPILARINA KADAR ULAŞTIRILIYOR.

İnsan - 5 ay önce

Sultanbeyli Belediyesi’nin İyilik Mutfağı, Ramazan ayının bereketini ihtiyaç sahibi, 65 yaş üstü, bakıma muhtaç ve yalnız yaşayan büyüklerin sofralarına taşıyor. Her gün özenle hazırlanan sıcak yemekler ile iftariyelik ve sahuriyelik ikramlar, ekiplerce kapılarına kadar ulaştırılıyor.

Sosyal belediyecilik anlayışıyla çalışmalarını sürdüren Sultanbeyli Belediyesi, Ramazan ayında dayanışma ve yardımlaşma ruhunu en güzel şekilde yaşatıyor. Yılın her dönemi ihtiyaç sahiplerine sıcak yemek hizmeti sunan "İyilik Mutfağı", on bir ayın sultanı Ramazan’da da mesaisini bakıma muhtaç ve kimsesiz büyüklerimiz için yoğunlaştırdı. Tespit edilen adreslere her gün düzenli olarak iftariyelik ve sahuriyelik ikramlar ulaştırılarak büyüklerin yalnız olmadıkları hissettiriliyor. Her gün yaklaşık bin kişiye ulaştırılan yardımlar, ilçede gönül köprüleri kuruyor. "Büyüklerimizin hayır dualarını almak bizim için çok kıymetli"

Sultanbeyli Belediye Başkanı Ali Tombaş, Ramazan’ın paylaşma ve dayanışma ayı olduğuna dikkat çekerek, "Ramazan, birlik ve beraberliğin en çok hissedildiği müstesna bir zaman dilimi. Normal zamanlarda da vatandaşlarımıza sunduğumuz sıcak yemek imkânını, Ramazan’ın ruhuna uygun olarak güçlendirdik. Ekiplerimiz her gün iftariyelik ve sahuriyelikleri bizzat evlerine kadar ulaştırıyor. Büyüklerimizin hayır dualarını almak bizim için çok kıymetli. Onların yanında oldukça biz de huzur buluyor, gönüllere dokunmanın kıymetini bir kez daha görüyoruz. Sofralara bereket, gönüllere huzur taşımaya devam edeceğiz" dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Üzerine ağaç devrilen oyuncu İbrahim Yıldız hayatını kaybetti

2026-02-28 02:12 - Asayiş

Kayıp Köpekler İçin Servet Değerinde Ödül

2026-02-27 13:05 - İnsan

Öneş Derici: "Muğla’nın Milli Parkları Ticarete Açılıyor"

2026-02-26 11:53 - ÇEVRE

Beyaz Saray, Trump’ın İran saldırılarını izlediği anlara dair fotoğrafları paylaştı

2026-03-01 00:16 - Siyaset

Muğla Kıyılarında Hukuk Zaferi

2026-02-25 16:36 - ÇEVRE

Marmaris Emlakçılar Derneği’nden “Sahte İlan Uyarısı “

2026-02-27 10:56 - Marmaris

Marmaris'te Dev Elektrik Kesintisi

2026-02-26 15:25 - Marmaris

Maarifin Kalbinde Ramazan Pidesi Atölyesi

2026-02-26 13:21 - Marmaris

ORUCUN PSİKOLOJİYE ETKİSİ

2026-02-28 11:50 - Sağlık

Ankara’da ağabeyinin husumetlileri tarafından darbedilmişti: 3 gözaltı

2026-03-02 00:08 - Asayiş

İlgili Haberler

Tekir kediler gölgede molada

20:24 - İnsan

Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı haziran ayında 35 bin yolcuya hizmet verdi

18:39 - İnsan

Prof. Nicholas A. Kotov Atatürk Üniversitesinde konferans düzenledi

18:14 - İnsan

Biçerdöver kullanan Eskişehir Valisi Yılmaz: "Valiniz ne güzel çiftçilik yapıyor"

17:37 - İnsan

Ege Bölgesi Erzurum Federasyonu’ndan Erzurum’a güçlü mesaj

17:33 - İnsan

Günün Manşetleri

7. kattan düşen halı kadının başına isabet etti

17:16 - Asayiş

Minibüs, iş yerine çarptıktan sonra boş arsaya uçtu

17:03 - Asayiş

UEFA’dan Kadir Sağlam’a görev

16:59 - Spor

Yaşlı çift alevlerin sardığı evden komşuların uyarısıyla çıktı

15:08 - Asayiş

34 yıldır su içemeyen yaşlı adam, 10 gündür yemek de yiyemiyor

15:07 - İnsan