?>

Sultanbeyli Hamsi Festivali’ne yoğun ilgi

Sultanbeyli belediyesi tarafından birincisi düzenlenen "sultanbeyli hamsi festivali" yoğun ilgi gördü.

Kültür Sanat - 4 ay önce

Sultanbeyli Belediyesi tarafından düzenlenen "Sultanbeyli Hamsi Festivali" yoğun ilgi gördü.

Sultanbeyli Belediyesi tarafından ilki düzenlenen Sultanbeyli Hamsi Festivali renkli görüntülere sahne oldu. İlçe meydanında düzenlenen festivale AK Parti İstanbul İl Başkanı Abdullah Özdemir, Sultanbeyli Belediye Başkanı Ali Tombaş, AK Parti İstanbul Milletvekili Yahya Çelik ve çok sayıda vatandaş katıldı. Festivale katılan binlerce vatandaşa ücretsiz balık ekmek dağıtıldı. 1,5 ton hamsinin ikram edildiği festivalde kemençe, horon, tulum ve halk oyunu gösterileri yapıldı.

Belediye Başkanı Ali Tombaş, festivale katılan vatandaşlara teşekkür ederek, "Birincisini düzenlediğimiz memleket günlerinde 81 ilden Sultanbeyli’de yaşayan vatandaşlarımızın kültür, gelenek, örf ve adetlerine Sultanbeyli’de şahitlik ettik. O gün, ’kar yağsın hamsinin kulağına kar suyu kaçsın, kent meydanında sizlerle beraber hamsi festivali yapacağımızın sözünü vermiştik. Bugün festivalde birlikteyiz. Bugün bu kent meydanı alanını dolduran, coşku ve heyecanını ortaya koyan siz değerli hemşehrilerimize bir kez daha çok teşekkür ediyorum. Sultanbeyli bereketli topraklar. Burası bizim davamızın ilk çıkış noktası, kalesi" dedi. "Sultanbeyli’miz Anadolu’nun bir özeti"

AK Parti İstanbul İl Başkanı Abdullah Özdemir ise Sultanbeyli’nin Anadolu’nun bir özeti olduğunu ifade ederek, "Öncelikle kıymetli Belediye Başkanımızı tebrik ediyoruz. Gerçekten toplumumuzun birlik ve beraberliğine vesile olacak çok güzel bir organizasyonla bizleri bir araya getirdi. Sultanbeyli’miz de aslında Anadolu’nun bir özeti. Anadolu’nun doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine, hatta Rumeli-Balkan coğrafyasından aslında gönül coğrafyamızın tüm kesimlerine hitap eden bir ilçe. Aslında 89 yılından bu tarafa davamıza emeği geçen bir ilçe. Her daim davamızın ve Cumhurbaşkanımızın yanında olan çok güzide, çok kıymetli bir ilçe" dedi.

Konuşmaların ardından Sultanbeyli Belediye Başkanı Ali Tombaş ve AK Parti İstanbul İl Başkanı Abdullah Özdemir, vatandaşlara balık ekmek ikramında bulundu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Sakarya’da uyuşturucu operasyonları: 76 kilo metamfetamin ele geçirildi

2025-02-04 12:49 - Asayiş

MARMARİS'TE SU FATURALARINA İSYAN BÜYÜYOR

2025-02-07 11:50 - Marmaris

Muğla’nın Ocak ayı ihracatı 80,5 milyon dolar

2025-02-04 11:31 - Ekonomi

Abdülkerim Bardakcı, bilinçli kart görme sebebiyle PFDK’ya sevk edildi

2025-02-04 23:52 - Spor

DALAMAN BELEDİYESİ ARAÇ FİLOSUNU GENİŞLETİYOR

2025-02-07 15:22 - Ulaşım

GEBZE OSB-DARICA SAHİL METRO HATTINDA YENİ DÖNEM

2025-02-08 11:42 - Ulaşım

LİMANLARIMIZDAN 531,7 TON YÜK ELLEÇLENDİ

2025-02-03 16:02 - Ulaşım

PROF. ERCAN: SANTORİNİ DEPREMLERİ MUĞLA VE AYDIN’I ETKİLEMEZ

2025-02-03 15:39 - Gündem

DATÇA'DA HERKESİ KISKANDIRAN DADADOSK DOSTLUĞU

2025-02-03 12:01 - ÇEVRE

Samsun’da 292 gram metamfetamin ele geçirildi: 2 gözaltı

2025-02-05 18:31 - Asayiş

İlgili Haberler

Hititlerin mirası tuvallere yansıdı: Uluslararası ressamlar Çorum’da sanat için buluştu

20:33 - Kültür Sanat

Turistik Karaelmas trenindeki yolcular Yenice ormanlarına hayran kalarak döndü

18:28 - Kültür Sanat

Kadın kooperatiflerinden halı ve kilim sergisi

17:43 - Kültür Sanat

Altepe: "Balkanların ülkemiz öncülüğünde kalkınmasını hedefliyoruz"

16:49 - Kültür Sanat

Kursiyerlerin 350’yi aşkın eseri sanatseverlerin beğenisine sunuldu

16:22 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Yaz mevsiminin gelmesiyle gondol turlarına talep arttı

11:16 - İnsan

Köpeğe çarpmamak için manevra yapan sürücü kaza yaptı

11:14 - Asayiş

Sigara içen çocuklar otları tutuşturdu

11:06 - Asayiş

Otomobil mağazaya daldı

17:58 - Asayiş

İş yeri kurşunlayan 2 kişi tutuklandı

17:36 - Asayiş