?>

Sultangazi kurban pazarında bayram hareketliliği devam ediyor

Kurban bayramı’na sayılı günler kala sultangazi'de bulunan kurulan kurban satış alanında yoğunluk yaşanıyor. Büyükbaş ve küçükbaş hayvanların satışının devam ettiği pazarda, vatandaşlar sabahın erken saatlerinden itibaren alana gelerek kurbanlıklarını seçiyor.

Genel - 2 ay önce

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala Sultangazi’de bulunan kurulan kurban satış alanında yoğunluk yaşanıyor. Büyükbaş ve küçükbaş hayvanların satışının devam ettiği pazarda, vatandaşlar sabahın erken saatlerinden itibaren alana gelerek kurbanlıklarını seçiyor.

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala Sultangazi’de bulunan kurulan kurban satış alanında yoğunluk devam ediyor. Büyükbaş ve küçükbaş hayvanların satışının devam ettiği pazarda, vatandaşlar sabahın erken saatlerinden itibaren alana gelerek kurbanlıklarını seçiyor. Satıcılar ile alıcılar arasında kıyasıya pazarlıklar yapılırken, pazarda bayram öncesi hareketlilik her geçen gün artıyor. Yetkililer, pazar alanında güvenlik ve hijyen kurallarına dikkat edilmesi konusunda uyarılarda bulunurken, vatandaşların kurban ibadetini huzur içinde yerine getirebilmeleri için gerekli tüm önlemlerin alındığını belirtti.

Uzun süren pazarlık sonucu diğer vatandaşlarında araya girmesiyle istediği kurbanı alan Muhterem Eravcı, "Sultangazi hayvan pazarına kurbanımızı almaya geldik, Allah kabul etsin bütün İslam aleminin kurbanlarını. Arkadaşın iddiasına göre pazarın şampiyonunu aldık biz. Bütün Müslüman aleminin de şimdiden kurban bayramı mübarek olsun" dedi.

Uzun yılardır kasaplık ve Kurbanlık satışı yaptığını, aynı zamanda Sultangazi belediyesi tarafından düzenlenecek olan yarışmada yer alacak olan, pazarın en küçük kurbanı Menekşe isimli danayı 110 bin TL’ye satışa sunduklarını belirten Veysel Günal, "Menekşemiz Sultangazi hayvan pazarının en küçük danasıdır. 2 buçuk yaşında fiyatı ise 110 bin TL’dir. En iddialı küçük kurban olarak yarışmaya girecektir. Sevimli bir hayvan gelen herkes bakıyor fiyatını soruyorlar ve inşaallah satacağız. Sinop’tan geliyoruz 45 tane dana ile geldik. 5 gün önce geldik ve şükür 5-6 tane sattık. Vatandaşlarlarımız geliyorlar soruyorlar. Kimisi bütçesine göre bakıyor, Kimisi ortaklarını getirecek. Yaklaşık 15 senedir Sultangazi’ye getiriyoruz. 1senenin emeğinin karşılığını inşaallah alırız. Geçen seneye göre fiyatlarda biraz fark var yüzde yirmilerin üzerinde. Geçen sene 100 liraya satarken bugün 120 liradan 200 - 250 - 300 bin TL’ye kadar gidiyor’’ ifadelerini kullandı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris Tazelenme Üniversitesi'nden İlk Mezunlar

2025-05-29 15:02 - Eğitim

CHP’li Özcan’dan Yargı Eleştirisi

2025-05-29 14:55 - Siyaset

Fiba Commercial Properties, yeni projelerini yatırımcılara tanıttı

2025-05-29 15:28 - Ekonomi

Bakan Uraloğlu: "‘Geldik ama evde yoktunuz’ dönemi sona erdi"

2025-05-29 13:24 - Genel

Marmaris’te Camiler Arası Futbol Coşkusu

2025-05-29 15:02 - Marmaris

GETOB Bölge Turizmi İçin Ortak Akıl Toplantısı Düzenledi

2025-05-29 15:02 - Turizm

Marmaris'te Eğitim ve Sektör Arasında Köprü Kuruldu

2025-05-29 14:23 - Marmaris

Menteşe Belediyesi'nden Ata Tohumu Desteği

2025-05-29 13:38 - Genel

Marmaris’te Yaban Domuzlarına Karşı Önlem Çağrısı

2025-05-29 14:27 - Marmaris

DESOB Başkanı Erbeği, Denizli’nin yıldızlarını ağırladı

2025-05-29 16:09 - Magazin

İlgili Haberler

15 Temmuz Şehitleri Bahçelievler’de dualarla anıldı

15:51 - Genel

BODRUM’UN ENGİN MAVİLİĞİNDE TEMİZLİK DEVAM EDİYOR

15:47 - Genel

Yaz sıcaklarında bu rahatsızlıklara dikkat

15:29 - Genel

Bakan Yumaklı’nın kayınvalidesi son yolculuğuna uğurlandı

15:06 - Genel

Şehidin naaşı 67 yıl sonra memleketi Çankırı’ya uğurlandı

15:19 - Genel

Günün Manşetleri

Arkadaşını silahla yaralayan şahsa 4 yıl hapis

15:47 - Asayiş

Gözlüğüne Küfredilen Şahıs, HAGB Kararını Yaktı

15:42 - Asayiş

Kavurucu Sıcaklar ve Yüksek Nem Bunalttı

15:38 - Gündem

Kule vinçte fenalaşan operatörü itfaiye kurtardı

15:32 - Asayiş

Yaz sıcaklarında bu rahatsızlıklara dikkat

15:29 - Genel