?>

Suriye sınırının sıfır noktasında eğitime destek

Suriye sınırının sıfır noktasında eğitime destek

Eğitim - 2 ay önce

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde genç avukat doktor ve öğretmenlerin kurduğu bir oluşum, Suriye sınırındaki bir okulda okuyan öğrencilerin temel eğitim ihtiyaçlarını karşıladı.

Genç avukat, doktor ve öğretmenlerin bir araya gelerek kurdukları bir oluşum, Suriye sınırının sıfır noktasında yer alan Şanlıurfa’nın Suruç ilçesine bağlı Dikmetaş kırsal Mahallesinde okuyan öğrencilere okul malzemesi dağıttı. Eğitimde fırsat eşitliğini gözeterek oluşumu kurduklarını söyleyen Avukat Yusuf Çurka, "Arkadaşlarımızla birlikte eğitimde eşitlik ilkesini gözeterek bir oluşum kurmayı hedefledik. Bu hedefler doğrultusunda birtakım çalışmalar yaptık. Bu okullar öyle rastgele seçilmiş okullar değil. Sırayla sınır bölgesindeki bütün köylere gitmeyi hedefliyoruz. Hayırseverlerin aracılığıyla bu köylere yeterli eğitim ve teknolojik destekleri ulaştırmayı düşünüyoruz. Çocuklar gerçekten çok mutlu oldular, onların yüzündeki gülümsemeyi görmek her şeye değerdi. Biz de bunu amaç edindik. Onların daha iyi şartlarda, daha mutlu bir şekilde eğitim görmeleri için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Yıllardır köy okullarında görev yapıyor

Oluşumun içerisinde yer alan Öğretmen Emine Orhanalp ise "Altı yıldır köy okullarında görev yapıyorum, buradaki atmosfer çok çok farklı. Mutlaka dezavantaj var, avantajlarımız da var ama maalesef şartlar eşit değil. Çocuklar bir sıfır daha geriden başlıyorlar. Gerek dil olarak gerek eğitim öğretimdeki hazır bulunuşları bakımından diğer çocuklardan daha geriden başlıyorlar. Bazen aile faktörü olmayabiliyor. İşte biz de bu olumsuzluklara rağmen çocukların eğitimde daha iyi bir geleceğe kavuşmasını sağlamak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Çocukların yüzü güldü

Dikmetaş İlköğretim Okulu Okul Öncesi Öğretmeni Ayşenur Şekeraslan de, "2023 yılında buraya atandım. Burası sınıra 300 metre uzaklıkta bir köy okulu. Türlü imkansızlıkların içerisinde bizler de elimizden geleni yapıyoruz ama takdir edersiniz ki burada destek sağlanmadığı sürece bir yere kadar yeterli olabiliyoruz. Bugün sizlerin sayesinde çocukların yüzü güldü, hepsinin kalemi, defteri oldu. Kitap, boya, çanta gibi her türlü desteği sağladınız" dedi.

"Sınırda tedirginlik yaşamıyoruz"

Sınırın sıfır noktasında görev yapmanın nasıl bir his olduğunu da aktaran Şekeraslan, "Buradaki köy 2015 yılında Suriye’de yaşanan savaşlardan çok etkilenmiş ve okul kapanma noktasına gelmişti. Günümüzde bu sorunun birçok anlamda önüne geçildi. Güvenlik önlemleri sayesinde açıkçası çok tedirginlik yaşamıyoruz ama tabii ki zorluk çok fazla. İlçe merkezine 27 kilometre uzakta olması ve buranın fiziksel şartlarının ağırlığı bizler için zor. Yine de çocukların burada gerçekten eğitime ihtiyaç duyduğunu görmek, bizleri daha mutlu ve azimli kılıyor. Gayet mutluyum" diye konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris’te Engelliler için farkındalık yürüyüşü düzenlendi

2025-09-10 11:54 - Marmaris

Çivril Uluslararası Elma Festivalinde Merve Özbey rüzgarı esti

2025-09-13 16:55 - Magazin

Çivril Elma Festivalinde Cem Adrian unutulmaz gece yaşattı

2025-09-15 13:23 - Magazin

Marmaris'te Lojmanda Şüpheli Ölüm

2025-09-11 09:52 - Asayiş

GEZİCİ DA(YA)NIŞMA OTOBÜSÜ İLE HİZMET AYAĞINIZA GELİYOR

2025-09-10 16:01 - Ulaşım

Çivril’de festival coşkusu Haluk Levent ile doğruya ulaştı

2025-09-14 08:16 - Magazin

Sena Şener, 27. Çivril Elma Festivalinde unutulmaz bir gece yaşattı

2025-09-12 13:20 - Magazin

KİLİS'TEN MARMARİS'E UZANAN YAZARLIK HİKAYESİ

2025-09-11 13:35 - Marmaris

Operatör damada, eziyet olsun diye iş makinasını yağlattılar

2025-09-15 13:05 - Magazin

Bengü’den Kayseri’de unutulmaz performans

2025-09-13 15:07 - Magazin

İlgili Haberler

Çanakkale’de akran zorbalığına karşı mücadele

10:04 - Eğitim

YAKUT’tan deprem tatbikatında başarılı performans

10:06 - Eğitim

Gaziantep’te Deneyap Teknoloji Atölyeleri ilk mezunlarını verdi

16:56 - Eğitim

Efeler’de öğretmenler proje üretimi için bir araya geldi

16:35 - Eğitim

ÜNİDES’ten BARÜ’nün 12 öğrenci projesine destek

16:21 - Eğitim

Günün Manşetleri

Bir ayağınızın numarası diğerinden büyükse dikkat

15:17 - Sağlık

Kanserde erken teşhis hayat kurtarıyor

14:44 - Sağlık

Fenerbahçe’den, Beşiktaş maçına gidecek taraftarlara bilgilendirme mesajı

14:38 - Spor

30 metrelik kuyuya düşen işçinin ölümünde yeni gelişme

14:21 - Asayiş

Asansör bakımı için gitmişti, halatla makaranın arasına ayağını sıkıştırdı

14:15 - Genel