?>

Suriyeli anne günlerdir evladını bulabilme umuduyla Sednaya Hapishanesi’ne geliyor

Suriye’de binlerce insana mezar olan sedneya hapishanesine 2013 yılında giren evladını bulmak umuduyla günlerdir cezaevinin yolunu tutan gözü yaşlı anne zeynep hasanfendi, rejime gözyaşları içerisinde beddua etti.

İnsan - 5 ay önce

Suriye’de gözü yaşlı anne Zeynep Hasanfendi, Esad rejiminin işkence merkezi Sednaya’ya 2013 yılında giren evladını bulmak umuduyla günlerdir hapishanenin yolunu tutuyor.

Suriye’deki Esad yönetiminin binlerce muhalifi kapatarak işkence uyguladığı Sednaya Hapishanesi’ndeki tutuklular 8 Aralık’ta rejiminin devrilmesinin ardından özgürlüğe kavuşurken, bir kısmından ise hala haber alınamıyor. Acılı anne Zeynep Hasanfendi, 2013 yılında Suriye Milli Ordusu’ndayken rejim tarafından tutuklanarak Sednaya’ya getirilen oğlu İsa Ata Şehap’a ulaşmak için yaklaşık 1 aydır hapishaneye geliyor. Şu ana kadar evladından haber alamayan ve herhangi bir ize ulaşmayan gözü yaşlı anne, evladını bulabilme umuduyla her gün hapishanenin yolunu tutuyor. “Kansız Esad’la birlikte yürümediği için evladımı benden aldılar”

Esad’a beddua eden gözü yaşlı Zeynep Hasanfendi, “Oğlum, 2013’ten beri Sedneya’da. Oğlum, muhalif olduğu için Esad tarafından alındı. Bu kansız Esad’la birlikte yürümediği için evladımı benden aldılar. Evladım fakirlere, çocuklara ve garibanlara hep yardım ederdi. Hiçbir suçu olmadığı halde evladımı aldılar. Önce Filistin Hapishanesi’ne aldılar, sonra da Sednaya Hapishanesi’ne getirdiler. Gelip evladımı sorduğumda onun burada olmadığını, onun muhaliflerin tarafında olduğunu söylediler. Ben 8 Aralık’tan bu yana Sedneya’ya oğlumu aramaya geliyorum. Bugün de geldim duvarlara bakmaya, belki evladımdan kalan bir ize rastlarım diye. Ölmüşse ve kalmışsa, ne olduysa ben hiçbir şey bilmiyorum. Hiçbir izine rastlamadım. Gül gibi evladımı aldı Beşar Esad benden, Allah gün yüzü göstermesin" ifadelerini kullandı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Şırnak’ta 10 kilo 267 gram metamfetamin ele geçirildi

2025-01-02 13:29 - Asayiş

Uyuşturucu operasyonunda 99.3 gram metamfetamin ele geçirildi

2025-01-03 09:50 - Asayiş

Ağrı’da 1 kilo 44 gram metamfetamin ele geçirildi

2025-01-02 15:17 - Asayiş

Akaryakıt deposuna zulalanmış 54 kilo likit metamfetamin maddesi ele geçirildi

2024-12-31 16:30 - Asayiş

MARMARİS’TE DÜŞÜNDÜREN, GÜLDÜREN HEYKELLER

2024-12-30 12:54 - Marmaris

Köyceğiz’de karlar üstünde sucuk ekmek ile 2024’e veda

2025-01-02 11:14 - İnsan

MUĞLA, SUÇ ORANI YÜKSEK İLLERLE ÇEVRİLİ

2024-12-27 14:29 - Asayiş

DATÇA KNİDOS RESTORANI VE İSKELE, BAKANLIĞA DEVREDİLİYOR

2024-12-28 12:53 - Gündem

Mardin trafiğinde LED ışıklı yaya geçitleri ve dekoratif sinyalizasyon dönemi başladı

2024-12-27 15:42 - Asayiş

Başkan Pekyatırmacı: “2025, ülkemiz ve şehrimiz için yeni güzelliklerin yaşanacağı bir yıl olsun”

2024-12-31 13:30 - Siyaset

İlgili Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Konya’da Hafızlık İcazet Merasimi’ne katıldı

20:47 - İnsan

Berberler Odasından Huzuervinde kalan yaşlılara ücretsiz kişisel bakım

19:25 - İnsan

Yıl sonu değerlendirme toplantıları yapıldı

18:55 - İnsan

Trafik bilincine sanatla dikkat çektiler

18:52 - İnsan

Lise öğrencisi Sedat Subaşı’nın SİHA projesine tam destek

17:50 - İnsan

Günün Manşetleri

Yemek Ateşi Felakete Neden Oldu

15:57 - Asayiş

Tıbbi Malzeme Skandalına Açıklama

15:36 - Sağlık

Kafasından bıçaklanan genç hayatını kaybetti

15:32 - Asayiş

Sürücünün Uyuklaması Aileyi Hastanelik Etti

15:27 - Asayiş

Evinde Ölü Bulunan Kadının Eşi İçin Aramalar Sona Erdi

15:22 - Asayiş