?>

Suriyeli komutanlardan göçmenlere çağrı: "Memleketimiz yeniden bizim oldu, ülkemize dönün"

Suriye'de 61 yıllık baas rejiminin yıkılmasıyla kontrol ele alan yeni yönetimin komutanları, türkiye'ye yardımları için teşekkür ederken, suriyeli göçmenlere "memleketimiz yeniden bizim oldu, ülkemize dönün" çağrısında bulundu.

Genel - 1 yıl önce

Suriye’de 61 yıllık Baas rejiminin yıkılmasıyla kontrol ele alan yeni yönetimin komutanları, Türkiye’ye yardımları için teşekkür ederken, Suriyeli göçmenlere "Memleketimiz yeniden bizim oldu, ülkemize dönün" çağrısında bulundu. Suriye’de 61 yıllık Baas rejiminin yıkılmasının ardından hayat normale dönüyor. Suriye’nin başkenti Şam’da kontrolü sağlayan yeni yönetimin askerleri, kentin güvenliği için nöbet tutmaya başladı. Türk halkına yaptıkları için teşekkür eden komutanlar, Türkiye’de yaşayan hemşehrilerini ülkelerine davet etti. “Dönün burası bizim vatanımız”

Yeni yönetimin askerlerinden Muhammed Hüseyin Hasattuf savaşı kazandıklarını ifade ederek, “Savaş elhamdülillah bitti ve biz ülkemize yeniden geldik. Türkiye’de bize yardım etti. Türkiye’nin yeri her zaman başımızın üstünde. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çok teşekkür ederiz. Memleketimiz yeniden bizim oldu, ülkemize dönün. Türkiye bizi misafir etti ve ev verdi, Allah razı olsun. Dönün gelin burası bizim vatanımız” dedi. “Şehit olan Türk askerlerine Allah’tan rahmet diliyorum”

Yeni yönetimin bir diğer askeri Ahmed Al Zahri ise, “Allah’ın izniyle 5 yıldır hazırlanıp eğitim aldık. Çok şükür Allah bize bu yolu açtı ve buralara geldik. Türkiye Cumhuriyeti’ne yanımızda durdukları için teşekkür ediyoruz. Suriye’de şehit edilen Türk askerlerine Allah’tan rahmet, ailelerine sabır ve başsağlığı diliyoruz” dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Gaziantep’te 1,5 Kilo Metamfetamin Ele Geçirildi

2025-01-15 09:44 - Asayiş

2 kilogram metamfetamile yakalanan zehir tacirleri tutuklandı

2025-01-13 09:13 - Asayiş

Kömür Yüklü Tırda 50 Kilo Metamfetamin Ele Geçirildi

2025-01-13 09:50 - Asayiş

40 Gram Metamfetamin Ele Geçirildi

2025-01-15 15:54 - Asayiş

Enis Bardhi’ye teşekkür plaketi

2025-01-15 18:52 - Spor

331 Gram Metamfetamin ve 30 Bin Hap Ele Geçirildi

2025-01-13 11:01 - Asayiş

Samsun’da yangın tüpüne gizlenmiş 4,7 kilo metamfetamin ele geçirildi

2025-01-15 11:17 - Asayiş

OLYMPOS: DOĞA VE TARİHİN KUCAKLAŞTIĞI CENNET

2025-01-15 16:09 - Gezi

İngiltere Sokaklarında Marmaris Rüzgarı

2025-01-12 13:20 - Marmaris

Dua ile Çay, Şifa ile Sohbet

2025-01-13 09:40 - İnsan

İlgili Haberler

Felahiyeli miniklerden, millilere klipli destek

01:02 - Genel

Bolu adliyesinde HSK kararnamesi: 7 isim gitti, 4 isim geldi

00:10 - Genel

Başkan Palancıoğlu milli takımda

23:33 - Genel

Özgür Özel, İzmir’de Gönülşen ailesinin cenazesine katıldı

20:19 - Genel

Polonya’nın F-35 savaş uçakları ilk uçuşlarını gerçekleştirdi

20:07 - Genel

Günün Manşetleri

İpek Yolu’nda turizm hamlesi

17:04 - Kültür Sanat

Tuna Tunca’nın hedefi Kuzey Kanalı

14:56 - Spor

Antikacılar yazı karşılıyor

14:51 - Kültür Sanat

Alanya Limanı’nda savaş gemilerine yoğun ilgi

14:43 - Genel

Bakan Şimşek: "Nisanda yıllıklandırılmış cari açık 37 milyar dolar gerçekleşti"

14:15 - Ekonomi