?>

Susurluk MYO Balıkesir Üniversitesine katıldı

SUSURLUK MYO BALIKESİR ÜNİVERSİTESİNE KATILDI

Eğitim - 5 ay önce

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesine bağlı Susurluk Tarım ve Orman Meslek Yüksekokulu, alınan resmi kararla Balıkesir Üniversitesine devredildi.

Devir, Yükseköğretim Genel Kurulu toplantısında alınan karar doğrultusunda uygun bulundu. Devir teslim protokolü, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu ile Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Boz tarafından imzalandı. Susurluk Tarım ve Orman Meslek Yüksekokulundaki imza programında her iki üniversitenin yönetim kadrosu ve akademik-idari personeli de yer aldı.

Prof. Dr. Yücel Oğurlu, devirle ilgili yaptığı açıklamada, "Susurluk Tarım ve Orman Meslek Yüksekokulunun üniversitemiz bünyesine katılma sürecini karşılıklı mutabakat ile yürüttük. Bundan sonraki süreçte de okulumuzda uygulama odaklı mesleki eğitimi güçlendirerek öğrencilerimize yeni imkanlar sunmayı hedefliyoruz. Ayrıca ilgili bölümlerin bölgedeki tarım, hayvancılık ve gıda başta olmak üzere sektörlerle güçlü bağlarını sürdürerek yerel kalkınmaya katkı sağlamaya devam edeceğine inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Boz ise sürecin karşılıklı anlayış ve iş birliğiyle yürütüldüğünü belirterek, meslek yüksekokulunun Balıkesir Üniversitesine devrinin hem öğrenciler hem de bölge yükseköğretimi adına hayırlı olması dileklerinde bulundu.

Gerçekleştirilen devirle birlikte Susurluk Tarım ve Orman Meslek Yüksekokulu, akademik ve idari faaliyetlerini Balıkesir Üniversitesi bünyesinde sürdürecek. Devirle birlikte Balıkesir Üniversitesinin mevcut akademik yapısı; 14 fakülte, 4 Enstitü, 2 Yüksekokul ve 13 Meslek Yüksekokulu olarak oluştu.

Törene Balıkesir Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cevdet Avcıkurt, Prof. Dr. Murat Doğdubay ve Prof. Dr. Fatih Satıl ile Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ebru Kaya Mutlu katıldı. Ayrıca Susurluk Tarım ve Orman Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Bihter Şahin, Balıkesir Üniversitesi Genel Sekreteri Yemliha Yanar ve Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Genel Sekreteri Faruk Küçük de programda hazır bulundu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

TFF 3. Lig: Altay: 1 - Tire 2021 FK: 1

2026-02-21 22:18 - Spor

Marmaris’te Vicdanlar Sular Altında

2026-02-19 14:11 - Marmaris

Tuğba Özay’dan Kars’ta Birlik ve Beraberlik Mesajı: "Emperyalizmin oyununa gelmeyelim"

2026-02-19 14:42 - Magazin

YENİDEN REFAH PARTİLİ SÜMENOĞLU: MARMARİS’TE SU BASKINLARI İHMALİN SONUCU

2026-02-21 14:45 - Gündem

Öneş Derici: "Muğla’nın Milli Parkları Ticarete Açılıyor"

2026-02-26 11:53 - ÇEVRE

Muğla Kıyılarında Hukuk Zaferi

2026-02-25 16:36 - ÇEVRE

Malatya’da husumetlilerin kavgası kanlı bitti: 1 yaralı

2026-02-21 00:17 - Asayiş

MİLAS’TA TEFECİLİK SORUŞTURMASINDAKİ İDDİALAR DİKKAT ÇEKTİ

2026-02-21 01:36 - Asayiş

Kurtların saldırısına uğrayan ve dağda mahsur kalan at kurtarıldı

2026-02-25 00:25 - Gündem

Erzincan’da kadın öğrencilere KADES bilgilendirmesi

2026-02-20 00:06 - Eğitim

İlgili Haberler

YKS’nin zirvesi yine Kartal AİHL oldu: Türkiye dereceleri peş peşe geldi, başarının sırrını anlattılar

19:13 - Eğitim

Geleceğin Meslekleri Programında Açık Deniz Sondaj Teknolojisi Ele Alındı

19:21 - Eğitim

Torununa destek için 46 yıl sonra sınava girdi, Türkiye birinciliğiyle gururlandı

19:15 - Eğitim

Vali Erol, LGS’de tam puan alan öğrencileri ağırladı

18:24 - Eğitim

Alaplı’da gençler telefon ekranından tezhip sanatına yöneldi

17:07 - Eğitim

Günün Manşetleri

Kayıp şahıs ormanda yaralı halde bulundu

17:34 - Asayiş

Yük asansörü minibüsün üzerine devrildi

17:26 - Asayiş

Şüpheli şahısların üzerindn uyuşturucu ve silah çıktı

17:09 - Asayiş

Kafası kapıya sıkışan 4 yaşındaki çocuğun imdadına itfaiye yetişti

16:54 - Asayiş

YKS birincilerinden Tuğsem Bahar başarısının sırrını anlattı

16:50 - Eğitim