?>

Susurluk MYO Balıkesir Üniversitesine katıldı

SUSURLUK MYO BALIKESİR ÜNİVERSİTESİNE KATILDI

Eğitim - 3 ay önce

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesine bağlı Susurluk Tarım ve Orman Meslek Yüksekokulu, alınan resmi kararla Balıkesir Üniversitesine devredildi.

Devir, Yükseköğretim Genel Kurulu toplantısında alınan karar doğrultusunda uygun bulundu. Devir teslim protokolü, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu ile Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Boz tarafından imzalandı. Susurluk Tarım ve Orman Meslek Yüksekokulundaki imza programında her iki üniversitenin yönetim kadrosu ve akademik-idari personeli de yer aldı.

Prof. Dr. Yücel Oğurlu, devirle ilgili yaptığı açıklamada, "Susurluk Tarım ve Orman Meslek Yüksekokulunun üniversitemiz bünyesine katılma sürecini karşılıklı mutabakat ile yürüttük. Bundan sonraki süreçte de okulumuzda uygulama odaklı mesleki eğitimi güçlendirerek öğrencilerimize yeni imkanlar sunmayı hedefliyoruz. Ayrıca ilgili bölümlerin bölgedeki tarım, hayvancılık ve gıda başta olmak üzere sektörlerle güçlü bağlarını sürdürerek yerel kalkınmaya katkı sağlamaya devam edeceğine inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Boz ise sürecin karşılıklı anlayış ve iş birliğiyle yürütüldüğünü belirterek, meslek yüksekokulunun Balıkesir Üniversitesine devrinin hem öğrenciler hem de bölge yükseköğretimi adına hayırlı olması dileklerinde bulundu.

Gerçekleştirilen devirle birlikte Susurluk Tarım ve Orman Meslek Yüksekokulu, akademik ve idari faaliyetlerini Balıkesir Üniversitesi bünyesinde sürdürecek. Devirle birlikte Balıkesir Üniversitesinin mevcut akademik yapısı; 14 fakülte, 4 Enstitü, 2 Yüksekokul ve 13 Meslek Yüksekokulu olarak oluştu.

Törene Balıkesir Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cevdet Avcıkurt, Prof. Dr. Murat Doğdubay ve Prof. Dr. Fatih Satıl ile Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ebru Kaya Mutlu katıldı. Ayrıca Susurluk Tarım ve Orman Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Bihter Şahin, Balıkesir Üniversitesi Genel Sekreteri Yemliha Yanar ve Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Genel Sekreteri Faruk Küçük de programda hazır bulundu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

TFF 3. Lig: Altay: 1 - Tire 2021 FK: 1

2026-02-21 22:18 - Spor

Marmaris’te Vicdanlar Sular Altında

2026-02-19 14:11 - Marmaris

Tuğba Özay’dan Kars’ta Birlik ve Beraberlik Mesajı: "Emperyalizmin oyununa gelmeyelim"

2026-02-19 14:42 - Magazin

YENİDEN REFAH PARTİLİ SÜMENOĞLU: MARMARİS’TE SU BASKINLARI İHMALİN SONUCU

2026-02-21 14:45 - Gündem

Malatya’da husumetlilerin kavgası kanlı bitti: 1 yaralı

2026-02-21 00:17 - Asayiş

Kurtların saldırısına uğrayan ve dağda mahsur kalan at kurtarıldı

2026-02-25 00:25 - Gündem

MİLAS’TA TEFECİLİK SORUŞTURMASINDAKİ İDDİALAR DİKKAT ÇEKTİ

2026-02-21 01:36 - Asayiş

Adil Demirbağ: "Burada Galatasaray değil Real Madrid de olsa aynı mücadeleyi ortaya koyacaktık"

2026-02-22 00:08 - Spor

Erzincan’da kadın öğrencilere KADES bilgilendirmesi

2026-02-20 00:06 - Eğitim

Öneş Derici: "Muğla’nın Milli Parkları Ticarete Açılıyor"

2026-02-26 11:53 - ÇEVRE

İlgili Haberler

Gökçeada’da Minik Kalemlerden Büyük Başarı: 34 Öğrencinin Eserleri Kitaplaştı

21:53 - Eğitim

Gökçeada’da Dijital Atölye açıldı

21:47 - Eğitim

Ortaokul öğrencilerinin sıra dışı tasarımları dikkat çekti

19:12 - Eğitim

UMKE ekiplerinden kaza tatbikatı

17:59 - Eğitim

"Dilimizin Zenginlikleri Projesi" yıl sonu sergisi Tekirdağ’da açıldı

17:53 - Eğitim

Günün Manşetleri

Emekli sulama birliği çalışanı evinde ölü bulundu

14:13 - Asayiş

Kahramanmaraş’ta 4.4 büyüklüğünde deprem

13:39 - Asayiş

Erken teşhis ile MS hastalarının hayat kalitesi korunuyor

12:39 - Sağlık

Alkollü sürücünün kullandığı araç askeri birliğin bahçesine uçtu

12:29 - Asayiş

Kemiği kraker gibi yediler

12:19 - Gündem