?>

Tağşiş ile mücadelede en önemli ayak bilinçli tüketici

EDREMİT’TE DÜZENLENEN FESTOLİVE EDREMİT ZEYTİNYAĞI TADIM FESTİVALİ’NDE GAZETECİLERİN SORULARINI YANITLAYAN EDREMİT TİCARET ODASI BAŞKANI AHMET ÇETİN VE EDREMİT ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞI TİCARET BORSASI BAŞKANI TARKAN DENİZER, ZEYTİNYAĞININ BİR KÜLTÜR OLDUĞUNU VURGULARKEN, TAĞŞİŞLE MÜCADELENİN EN ÖNEMLİ AYAĞININ BİLİNÇLİ TÜKETİCİ OLDUĞUNU İFADE ETTİLER.

Ekonomi - 2 ay önce

Edremit’te düzenlenen FestOlive Edremit Zeytinyağı Tadım Festivali’nde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Edremit Ticaret Odası Başkanı Ahmet Çetin ve Edremit Zeytin ve Zeytinyağı Ticaret Borsası Başkanı Tarkan Denizer, zeytinyağının bir kültür olduğunu vurgularken, tağşişle mücadelenin en önemli ayağının bilinçli tüketici olduğunu ifade ettiler.

Balıkesir’in Edremit ilçesi Zeytinli Mahallesi’nde Varol Zeytincilik’e ait zeytin bahçesinde festival kapsamında yapılan zeytin hasadında konuşan Edremit Ticaret Odası Başkanı Ahmet Çetin, "FestOlive Edremit’in amacı, zeytinyağı kültürünü vatandaşlarımızla buluşturmak ve bölgemizin kıymetli markalarını dünyaya tanıtmak. Zeytinyağı bir kültürdür; her zeytinyağı aynı değildir ve fabrikasyon ürünü değildir. Gerçek fabrika, arkamızda gördüğünüz zeytin ağacıdır. Bu ağaçtan doğal yollarla elde edilen zeytinyağları her yıl farklı tat ve nefasetle sofralara ulaşır. Bu nedenle festivalimiz çok önemli çünkü Türkiye’nin ilk Zeytinyağı Tadım Festivali olma özelliğini taşıyor. Uzman tadımcılarımız eşliğinde Edremit’e gelin, zeytinyağının kültürel yolculuğuna hep birlikte çıkalım" dedi.

Zeytin ve zeytinyağının bölge için bir yaşam biçimi olduğunu dile getiren Çetin, "Edremit Körfezi, Ayvalık’tan Burhaniye’ye, Küçükkuyu’ya kadar uzanan coğrafyasıyla, Kaz Dağları ve Madra Dağları’nın bereketiyle Türkiye’nin en kaliteli zeytinyağlarının üretildiği yerdir. Bu kültürü yaşatmak, tanıtmak ve gelecek nesillere aktarmak hepimizin görevidir" ifadelerini kullandı.

Tağşişle mücadelenin bilinçli tüketiciyle mümkün olacağını vurgulayan Edremit Zeytin ve Zeytinyağı Ticaret Borsası Başkanı Tarkan Denizer ise, "Biz zeytini nasıl meşakkatle topladığımızı biliyoruz ama misafirlerimiz de görsün istiyoruz. Ürettiğimiz bu nadide ürünün içinde binbir emek var. İyi bir zeytinyağının nasıl hasat edildiğini, nasıl üretildiğini öğrenen tüketici, kötüyle mukayese edebilir. Tağşişin ne olduğunu bilmek, iyi zeytinyağını tanımakla başlar. Bu mücadelede en önemli görev bilinçli tüketiciye düşüyor. Siz doğruyu bilirseniz, biz üreticiler de arkanızdan geliriz" şeklinde konuştu.

Zeytin bahçesinde toplanan zeytinler daha sonra fabrikaya görtürülerek burada zeytinyağı üretim adımları katılımcılara tek tek gösterildi. Ayrıca üretilen yağ için tadım yapıldı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris’te örgütlü tefecilik operasyonu: 4 kişi tutuklandı

2025-10-24 22:39 - Asayiş

MİLLETVEKİLİ ERGUN '' OECD VERİLERİNE GÖRE TÜRKİYE, ENERJİ ENFLASYONUNDA ZİRVEDE''

2025-10-20 13:58 - Genel

Türkiye, gıda enflasyonunda Avrupa birincisi oldu

2025-10-21 14:59 - Ekonomi

Yapay zeka, estetik ve bakım dünyasına girdi

2025-10-22 15:17 - Magazin

Osmaniye’de Kıraç rüzgarı esti

2025-10-27 08:00 - Magazin

Ümit Besen’den memleketi Osmaniye’de muhteşem konser

2025-10-26 10:30 - Magazin

İlham veren kadınlar, 2’nci Türkiye Kadın Zirvesi’nde buluştu

2025-10-21 09:22 - Magazin

Ünlü sanatçı, sahnede 36 kişinin doğum gününü aynı anda kutladı

2025-10-26 12:57 - Magazin

İclal Aydın, "Ama Değil, Rağmen" ile 12 ilde turneye çıkıyor

2025-10-20 11:57 - Magazin

Başkan Altay, LİMAN Gönüllüleri Platformu üyesi gençlerle buluştu:

2025-10-26 14:02 - Genel

İlgili Haberler

AJet Yönetim Kurulu Başkanı Bolat: "AJet ve Türk Hava Yolları sadece birer havayolu şirketi değil, aynı zamanda Türkiye’nin dünyaya açılan yüzü^"

20:24 - Ekonomi

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu Denizli’ye geliyor

18:49 - Ekonomi

Manisa’dan İzmir için su çağrısı

14:54 - Ekonomi

Bilecik’te 105 TOKİ hak sahiplerine teslim edildi

11:53 - Ekonomi

ASO Başkanı Ardıç: "İhracat; sadece ürün satmak değil, güven inşa etmektir"

11:12 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Fenerbahçe, Konyaspor maçının hazırlıklarına başladı

14:02 - Spor

Güllü’nün kızı Gülter: "Annemi ben kesinlikle öldürmedim, masumum"

12:32 - Asayiş

Organize suç örgütü üyeleri yurtdışına kaçarken yakalandı

12:25 - Asayiş

5 ay önce kaybolan yaşlı adam sırra kadem bastı

12:09 - Asayiş

Göztepe, Gaziantep FK deplasmanında

11:50 - Spor