?>

Taksim’de Diyanet İşleri Başkanı Erbaş ‘15. Dergi Günleri’nin açılışına katıldı

Taksim’de düzenlenen ‘15. Dergi günleri’nin açılışına diyanet işleri başkanı prof. Dr. Ali erbaş katıldı.

Genel - 6 ay önce

Taksim’de düzenlenen ‘15. Dergi Günleri’nin açılışına katılan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, "Yazdıklarımızla insanları hayra çağırmamız lazım. Yazdıklarımızla, çıkardığımız dergilerle iyiliğin yeryüzünde yaygınlaşmasına katkı sağlamamız lazım" dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Dünya Dergiler Birliği (DERGİBİR) tarafından Taksim Camii Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlediği “15. Dergi Günleri”nin açılışına katıldı. Etkinlikte bir konuşma gerçekleştiren Başkan Erbaş, İslam medeniyetinin en önemli unsurlarından birisinin okumak olduğunu belirterek, “Çünkü ilk inen ayet ‘oku’ diyor. Kitabı, dergiyi, kainatı, kendimizi okuyacağız ve insan olarak kendimizi tanımaya çalışacağız. Bütün bunlar için vasıtalar lazım. Kur’an-ı Kerim’i daha iyi anlamak için başka kitapları okuyacağız” ifadelerini kullandı.

“Çıkardığımız 11 dergideki amacımız Allah’ın kitabını daha iyi anlamamıza yardımcı olmasıdır”

Başkan Erbaş, “Diyanet İşleri Başkanlığı olarak çıkardığımız 11 dergideki amacımız Allah’ın kitabını daha iyi anlamamıza yardımcı olması amacıyladır. Birinci amacımız budur. Sadece Diyanet yayınlarından 2 bin 500 çeşit kitap, Türkiye Diyanet Vakfı yayınlarından 2 bin çeşit kitap toplam 4 bin 500 farklı isimle her yıl çıkardığımız milyonlarca kitap medeniyetimizi, Rabbimizi daha iyi tanımak, Peygamberimizin yolunda daha iyi yürümek içindir” diye konuştu.

“Yazdıklarımızla insanları hayra çağırmamız lazım”

“İçinizden hayra çağıran, iyiliği emreden, kötülükten men eden bir ümmet, bir topluluk bulunsun. İşte kurtuluşa eren onlardır” ayet-i kerimesini hatırlatan Başkan Erbaş, “Yazdıklarımızla insanları hayra çağırmamız lazım. Yazdıklarımızla, çıkardığımız dergilerle iyiliğin yeryüzünde yaygınlaşmasına katkı sağlamamız lazım. Çıkardığımız dergilerle, kötülüğün yeryüzünden, insanlardan uzak olmasına katkı sağlamamız lazım. İşte o zaman anlamlı olur verdiğimiz emekler, çıkardığımız dergiler” ifadelerini kullandı.

Açılışta, Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürü Cafer Tayyar Doymaz, İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş ile DERGİBİR Başkanı Metin Uçar da hazır bulundu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Gediz’de Bardakçı deresi taşkın koruma projesi başladı

2024-12-09 11:16 - Gündem

Samsun’da 600 gram kokain ve 100 gram metamfetamin ele geçirildi

2024-12-10 14:27 - Asayiş

Abdülkerim Bardakcı: "Hedeflere bir bir ulaşacağız"

2024-12-11 14:05 - Spor

İngiltere’de bir Türk iş insanına “Freeman Onur Ödülü” verildi

2024-12-09 15:29 - Siyaset

KIZILDENİZ DEĞİL MARMARİS KÖRFEZİ

2024-12-09 12:43 - Marmaris

11 ARALIK ULUSLARARASI DAĞ GÜNÜ KUTLANIYOR

2024-12-11 14:34 - Gezi

Ali Acar’ın Damadı Anıl Şen Hayatını Kaybetti

2024-12-13 11:48 - Marmaris

MARMARİS'İN BİRBİRİNDEN İLGİNÇ VE GÜZEL KALE SOKAKLARI

2024-12-12 16:09 - Marmaris

Galatasaray ve Malmö Karşı Karşıya!

2024-12-11 09:34 - Spor

Marmaris’te Eğitim İçin Özel Bir Etkinlik

2024-12-10 10:44 - Marmaris

İlgili Haberler

Dünya sağlığının yeni yol haritası Bursa’da şekillendi

14:42 - Genel

Aydın Büyükşehir Belediyesi Yaz Konserleri Kuşadası’nda devam etti

14:41 - Genel

ERÜ’nün The 2025 yılı etki sıralamasındaki başarısı

14:22 - Genel

"Gelenekten Geleceğe" projesi yıl sonu sergisi düzenlendi

14:16 - Genel

Buca’da maaş krizi sürüyor: İşçiler parasız, sokaklar çöp dolu

14:07 - Genel

Günün Manşetleri

Yemek Ateşi Felakete Neden Oldu

15:57 - Asayiş

Tıbbi Malzeme Skandalına Açıklama

15:36 - Sağlık

Kafasından bıçaklanan genç hayatını kaybetti

15:32 - Asayiş

Sürücünün Uyuklaması Aileyi Hastanelik Etti

15:27 - Asayiş

Evinde Ölü Bulunan Kadının Eşi İçin Aramalar Sona Erdi

15:22 - Asayiş