?>

Talisca: "Daha güçlü ve komple bir şekilde dönebilmek adına çok iyi çalışıyoruz"

FENERBAHÇE'NİN BREZİLYALI FUTBOLCUSU ANDERSON TALİSCA

Spor - 2 ay önce

Fenerbahçe’nin Brezilyalı futbolcusu Anderson Talisca, milli maçlar için verilen arayı değerli bulduklarını belirterek, "Oynayacağımız maçlar zor ama bizler de en iyi şekilde hazırlanıyoruz. Daha güçlü bir şekilde dönebilmek adına çok iyi çalışıyoruz, sahada en iyisini koymak istiyoruz. Taraftarlarımızdan da bu anlamda destek istiyoruz" dedi.

Fenerbahçe’nin Bezilyalı oyuncusu Anderson Talisca, Fenerbahçe Televizyonu’nda yayınlanan ‘Günün Röportajı’ programına konuk oldu. Talisca, Teknik Direktör Domenico Tedesco ile ilişkisi, milli aradaki hazırlıklar, fiziksel durumu, taraftarlar ile aile yaşamı gibi birçok konuda açıklamalarda bulundu. Yaşadığı sakatlığın ardından takıma dönen Talisca, fiziksel durumuyla ilgili şunları söyledi:

"Gaziantep maçıyla sahalara geri döndüm. Tabii ki de sakatlık dönüşü olduğu için yüzde 100 bir şekilde sahada değildim. Ama bu süre esnasında çalışmalarımı sürdürdüm. Hazır olabilmek için bu çalışmalar ve süre almak benim için çok önemli. Beşiktaş maçına tam anlamıyla hazır olmak için de takım arkadaşlarım gibi çalışmalarımı sürdürüyorum." "Çok büyük bir kulüpte olduğumun farkındayım"

Bu sezonki performansına ve forma süresine değinen 32 yaşındaki oyuncu, "Öncelikle mutlu olduğumu söylemek istiyorum. Çok büyük bir kulüpte olduğumun farkındayım ve buraya geldiğim ilk andan itibaren güzel bir adaptasyon süreci geçirdim. Hem bireysel hem de grup olarak iyi bir performans ortaya koymak için gayret ediyoruz. 5 gol daha atabilirsem kariyerimin en iyi sezonu olacak. Görünen o ki bunu da yapabilirim, 30-31 gole ulaşabilirim. Tabii ki bunu da takım olarak göstereceğimiz performansla gerçekleştirebilirim. En fazla forma giyen dördüncü oyuncu olmam hakkında ise bu hocanızın size duyduğu güvenle alakalı. Göstereceğiniz performansla da bu güveni boşa çıkarmamalısınız. Dolayısıyla daha iyi bir performans ortaya koyabilmek adına elimden gelenin en iyisini yapmaya devam edeceğim" ifadelerini kullandı. "Benim hedefim ve amacım pozisyonum ne olursa olsun takımıma yardımcı olmak"

Fenerbahçe Teknik Direktörü Domenico Tedesco olan ilişkisi ve oynadığı pozisyon hakkında Talisca, "Hocamızla gerçekten iyi bir ilişkimiz var. İkimizin de birbirine karşı çok büyük bir saygısı var. Performansımın artmasında da tabii ki de hocamızın katkısı var. Ben takımıma yardımcı olmaya çalışıyorum. Bu göstermiş olduğum performans aslında kolektif bir performans. Takımımın gösterdiği performansa yardımcı olmaya çalışıyorum. Evet, 10 numara pozisyonunda oynuyorum ama 9 numara da oynadım. Daha önce oynamış olduğum kulüplerde de farklı pozisyonlarda oynamıştım. Zaten benim hedefim ve amacım pozisyonum ne olursa olsun takımıma yardımcı olmak" dedi. "Daha güçlü ve komple bir şekilde dönebilmek adına çok iyi çalışıyoruz"

Talisca, Beşiktaş maçı ve sezonun geri kalanıyla ilgili, "Bizim için çok önemli bir maç. Taraftarlarımızın da bizi muazzam bir şekilde destekleyeceklerine inanıyorum. Tabii ki de hedefimiz için oynadığımız maçları kazanmamız gerekiyor. Maalesef bazı maçlarda kaybetmememiz gereken puanları kaybettik. Ama tabii ki de en iyi şekilde devam etmemiz gerekiyor ki baskı oluşturabilelim. Oynayacağımız maçlar zor ama bizler de en iyi şekilde hazırlanıyoruz. Özellikle de bu arayı çok değerli buluyoruz. Daha güçlü ve komple bir şekilde dönebilmek adına çok iyi çalışıyoruz, sahada en iyisini koymak istiyoruz. Taraftarlarımızdan da bu anlamda destek istiyoruz. Hem kupada hem de ligde aynı çalışma arzusuyla devam etmemiz gerekiyor ki hedeflerimize ulaşabilelim" değerlendirmesinde bulundu. "Fenerbahçe formasının değerini bilmek gerekiyor"

Genç oyunculara da destek olduğunu söyleyen golcü futbolcu, "Ben sürekli olarak takım arkadaşlarımla iletişim halindeyim. Sahada ve saha dışında fark etmiyor. Onların iyilikleri için düşüncelerimi paylaşıyorum. Fenerbahçe gibi büyük bir kulüpte olmak hepimiz için önemli bir şans. Fenerbahçe formasının değerini bilmek gerekiyor. Ben onlara sürekli olarak mücadele etmelerini, konsantre olmalarını, iyi biri olmalarını, ailelerini iyi temsil etmeleri gerektiğini söylüyorum. Bunlar benim için çok önemli. Zaten futbol kariyeriniz çok hızlı geçiyor. Dolayısıyla bu sürenin de tadını çıkarmalarını istiyorum" diye konuştu. "Bu şehri ve bu ülkeyi ailecek çok seviyoruz"

İstanbul ve ailesinden de söz eden Brezilyalı oyuncu, sözlerine şöyle devam etti:

"Hem ben hem de ailem gerçekten çok mutluyuz. Bu şehri seviyoruz. Dahası Türkiye’yi çok seviyoruz. Ben daha çok evde vakit geçirmekten keyif alan bir futbolcuyum. Tabii ki de ara sıra restoranlara, alışveriş yapmaya gidiyoruz, ailecek vakit geçiriyoruz. İstanbul’da da inanılmaz harika restoranlar var. Şunu da tekrar etmek istiyorum bu şehri ve bu ülkeyi ailecek çok seviyoruz. Çocuklarım pek futboldan hoşlanmıyorlar. Çok fazla sevdiklerini söyleyemem ama oynamaktan keyif alıyorlar. Hatta antrenmanlar bile yapıyorlar ama benim buradaki görüşüm ileride onlar hangi mesleği isterlerse onu yapsınlar. Bu anlamda onlara gayet sakin bir şekilde yaklaşıyorum. İyi bir eğitim almalarını önemsiyorum." "Taraftarlarımızın desteğiyle hedeflerimize ulaşabiliriz"

Talisca, sarı-lacivertli taraftarlara da seslenerek, "Taraftarlarımız bizlere sonuna kadar inansın. Biz birlikte çok büyük işler yaptık, çok önemli maçlar kazandık. Ama maalesef kazanmamız gereken maçları kazanamadık. Bizim amacımız ve isteğimiz her maçtan galibiyetle ayrılmak. Ama sezonun geri kalanında güçlü bir şekilde devam edeceğiz. Güçlü bir takıma sahip olduğumuzu düşünüyorum. Taraftarlarımız stadyumlara gelerek bizi desteklesinler çünkü onların desteğiyle hedeflerimize ulaşabiliriz. Hem fiziksel hem de mental anlamda çok daha iyi olacağımızı düşünüyorum. Taraftarlarımızın milli aranın devamında çok daha iyi olacağımızdan şüpheleri olmasın" diyerek sözlerini tamamladı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Başkan Altay: "31 ilçede 165 bin öğrencimize tasarruf ve milli teknoloji hamlesi bilinci kazandırıyoruz"

2026-03-23 12:19 - Siyaset

14 yaşında çocuk, otobüs durağında silahla vurulmuş halde bulundu

2026-03-22 01:19 - Asayiş

SAFİYE SOYMAN KAPISINA GELEN DOMUZU ELLERİYLE BESLEDİ

2026-03-23 12:18 - Magazin

Marmaris Çarşısında Yangın Musluğu Talebi

2026-03-23 13:49 - Marmaris

Marmaris’te kamu görevlisi 4 bin dolar rüşvet alırken suçüstü yakalandı

2026-03-27 10:35 - Asayiş

KADIN SAHA PERSONELİNE ÜCRETSİZ CİLT BAKIMI DESTEĞİ

2026-03-24 16:26 - Marmaris

Marmaris Belediyesi Operasyonu Rüşvet Anı Kamerada

2026-03-27 17:18 - Marmaris

Marmaris Barlar Sokağı’na Turnikeli Güvenlik Önerisi

2026-03-25 12:08 - Marmaris

BAŞKAN ÜNLÜ; “MÜZİK YAYIN SAATİ BİZİMLE İLGİLİ DEĞİL”

2026-03-23 12:22 - Marmaris

MARMARİS’TE LİMAN GÜVENLİK TOPLANTISI YAPILDI

2026-03-27 14:06 - Marmaris

İlgili Haberler

Milli taekwondoculardan 13 madalya

23:20 - Spor

Trendyol’dan ‘Ay Yıldızlı Efsaneler’ paneli

22:39 - Spor

Bahçeşehir Koleji seriyi eşitledi

22:17 - Spor

Sokaklar Bizim Turnuvasında şampiyon Gençler Gücü

19:41 - Spor

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, kurullarıyla birlikte Anıtkabir’i ziyaret etti

18:48 - Spor

Günün Manşetleri

Emekli sulama birliği çalışanı evinde ölü bulundu

14:13 - Asayiş

Kahramanmaraş’ta 4.4 büyüklüğünde deprem

13:39 - Asayiş

Erken teşhis ile MS hastalarının hayat kalitesi korunuyor

12:39 - Sağlık

Alkollü sürücünün kullandığı araç askeri birliğin bahçesine uçtu

12:29 - Asayiş

Kemiği kraker gibi yediler

12:19 - Gündem