?>

TAPSİAD Başkanı Balcıoğlu’ndan cezaların artırılması çağrısı

Türkiye’nin birçok noktasında ardı ardına çıkan orman yangınları, hem doğal zenginlikleri hem de binlerce canlının yaşam alanını yok ederken, söndürme çalışmaları sırasında hayatını kaybeden kahramanlar yürekleri dağladı. Tüm ahşap-ambalaj palet sanayici iş insanları derneği (tapsiad) başkanı akın balcıoğlu, yangınlara ilişkin yaptığı açıklamada, kasıtlı ve ihmalkâr davranışlara karşı cezaların caydırıcı seviyeye yükseltilmesi gerektiğini vurguladı.

Genel - 2 ay önce

Tüm Ahşap-Ambalaj Palet Sanayici İş İnsanları Derneği (TAPSİAD) Başkanı Akın Balcıoğlu, yangınlara ilişkin yaptığı açıklamada, kasıtlı ve ihmalkâr davranışlara karşı cezaların caydırıcı seviyeye yükseltilmesi gerektiğini vurguladı.

Başkan Balcıoğlu, özellikle yaz aylarında sıkça görülen anız yakma ve dikkatsizlik sonucu çıkan yangınların felaketlere yol açtığını belirterek, mevcut yasal düzenlemelerin yetersiz kaldığını söyledi. Akın Balcıoğlu, "Bir sigara izmariti, bir cam şişe ya da anız ateşi binlerce hektarlık alanı yok edebiliyor. Bu tür ihmaller ve kasıtlı yakmalar için uygulanan cezalar, yangınların gerçek bedelini karşılamıyor. Kanunlar, caydırıcı olmalı. Sorumluların en ağır şekilde cezalandırılması sağlanmalı. Ayrıca yollara ya da sokaklara sigara izmariti ve çöp atanlara yönelik yasak ve cezalar da artırılmalı, bu alışkanlıkların önüne geçilmeli" dedi.

Yangınlarla mücadelede hayatını kaybeden orman işçileri ve itfaiye personeline Allah’tan rahmet dileyen Balcıoğlu, "Bu ülkenin akciğerlerini korumak için canlarını ortaya koyan tüm kahramanlara minnettarız. Onların fedakârlıkları, ormanlarımızın değerini bir kez daha hatırlatıyor" ifadelerini kullandı.

Akın Balcıoğlu, yangınlarla mücadelenin yalnızca devletin değil, toplumun tüm kesimlerinin sorumluluğunda olduğunu belirterek,"Yangın çıktıktan sonra değil, çıkmadan önce önlem almak zorundayız. Vatandaşların bilinçlenmesi, yerel yönetimlerin önleyici tedbirleri ve caydırıcı cezalar, bu felaketlerin önüne geçmenin tek yoludur" açıklamasında bulundu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris'teki Meslek Okulları Gündemde

2025-07-29 11:42 - Marmaris

Kavgayı ayırmaya çalışırken öldüresiye dövülen genç 1 haftadır yaşam mücadelesi veriyor

2025-07-24 16:58 - Asayiş

Selimiye'de Kaybolan Jako Papağan İçin 60 Bin TL Ödül

2025-07-25 17:01 - Marmaris

MUĞLA’DA KADINLAR TOPLU TAŞIMADA ÖNCÜ OLDU

2025-07-26 11:44 - Ulaşım

Mersin’de silahlı saldırıya uğrayan 20 yaşındaki genç hayatını kaybetti

2025-07-29 16:59 - Asayiş

Rumen şarkıcı Otilia düğünde sahne aldı

2025-07-28 21:40 - Magazin

Bakan Memişoğlu’nun ziyaret ettiği Kader Dereli, Yoğun Bakıma Servisi’ne alındı

2025-07-24 16:00 - Sağlık

Tatlıses’in eski eşi Ayşegül Yıldız’dan yangın bölgesine destek

2025-07-29 01:15 - Magazin

Başkan Uzun, gazetecilerin 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını kutladı

2025-07-24 12:15 - İnsan

Akçadağ kağıt fabrikası yeniden üretime başlıyor

2025-07-29 09:59 - Ekonomi

İlgili Haberler

Ankara’da 400’e yakın berbere anatomik saç kesimi ve sosyal medya eğitim semineri

15:50 - Genel

Drift şov: Asfalt eridi, lastikler yandı

15:30 - Genel

Bergama’da İZSU krizi: Su boşa akıyor

15:19 - Genel

Ağrı’da kış hazırlıkları başladı

15:15 - Genel

Gaziosmanpaşa Belediyesi nostalji araba tutkunlarını bir araya getirdi

14:40 - Genel

Günün Manşetleri

Ormanda ayı saldırısına uğradı, tedavi altına alındı

17:05 - Asayiş

Uyuşturucu operasyonunda 2 tutuklama

17:04 - Asayiş

Eski Eşini Öldürdükten Sonra Polise Teslim Oldu

14:20 - Asayiş

"Türkiye’de 7,5 milyondan fazla boş daire var"

14:17 - Genel

Ali Koç: "İyi bir transfer sezonu geçirdik"

13:23 - Spor