?>

Tarihi yarımadanın maskotu olan tilki, sporcunun elinden beslendi

Tarihin en kanlı muharebelerinden birine sahne olan ve dünya harp tarihine geçen ‘çanakkale geçilmez' destanının yazıldığı çanakkale savaşları'nın yaşandığı tarihi gelibolu yarımadasında çanakkale dağcılık ve doğa sporları lisanslı sporcusu murat tecimen, tilkiye açma vererek eliyle besledi.

Genel - 8 ay önce

Çanakkale Savaşları’nın yaşandığı Tarihi Gelibolu Yarımadası’na ziyarete gelenlere alışarak artık insanlardan kaçmayan bir tilki, dağcı ve doğa sporcusu Murat Tecimen’in elinden açma yedi.

Çanakkale Savaşları’nın yaşandığı ve "Çanakkale Geçilmez" destanının yazıldığı Tarihi Gelibolu Yarımadası’nda ilginç bir an yaşandı. Bölgeyi ziyarete gelen Çanakkale Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü lisanslı sporcusu Murat Tecimen, insanlara alışkın bir tilkiye açma vererek, eliyle besledi.

Çanakkale ruhunun her adımda hissedildiği, adeta açık hava müzesi niteliğindeki Gelibolu Yarımadası; Şehitler Abidesi, Seyit Onbaşı Heykeli, 57. Piyade Alayı Şehitliği, Conkbayırı ve birçok tarihi noktasıyla her yıl binlerce ziyaretçiyi ağırlıyor. Ziyaretçilerin doğayla iç içe vakit geçirdiği bu tarihi alanda, son dönemde bir tilki dikkat çekiyor.

Bölgeye gelen ziyaretçilerin sık sık yiyecek verdiği tilki, insanlara alışarak kaçmaktan vazgeçti. Tarihi Yarımada’nın adeta maskotu haline gelen tilki, turistlerin de ilgisini çekiyor ve sıkça fotoğraflanarak sosyal medyada paylaşılıyor.

Bölgeye bisikletiyle gelen dağcılık ve doğa sporları lisanslı sporcusu Murat Tecimen, 57. Alay Şehitliği’ni ziyaret ettiğini belirterek, "Şehit toprağı almaya geldim. Sayın Valimizden de şanlı Türk bayrağımızı alıp, vatanın doğduğu yer olan Samsun’a götüreceğim. Buraya gelince tilkiyle bir dostluk kurduk" dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Müşteriler Tarçın'lı Taksi İstiyor

2025-05-03 15:33 - İnsan

MARMARİS’TE ARAÇ İÇİ TÜTÜN DENETİMİ YAPILDI

2025-04-28 15:01 - Marmaris

Bisiklet Turu için Muğla'da kapatılacak yollar belli oldu

2025-04-29 10:07 - Gündem

GÜVEN KARABENLİ’NİN ACI GÜNÜ

2025-04-28 14:25 - Genel

Bilecikliler, Osmanlı başkentleri Osmangazi’de Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’nde buluştu

2025-04-28 14:55 - Genel

Marmaris’teki operasyonda polise çarpıp kaçtılar

2025-05-01 09:32 - Asayiş

Alexia Bahar Karabenli Son Yolculuğuna Uğurlandı

2025-04-29 14:58 - Marmaris

Muğla Kıyıları İçin Ortak Akıl Buluşması

2025-04-29 14:53 - Gündem

Fethiye'deki Bisiklet Kazasında Bir Can Kaybı Daha

2025-05-02 10:15 - Asayiş

BİSİKLET YARIŞI VATANDAŞI MAĞDUR ETTİ

2025-05-01 15:09 - Marmaris

İlgili Haberler

Trump, Kolombiya Devlet Başkanı Petro ile telefonda konuştuğunu duyurdu: "Beni aramasını ve üslubunu takdir ettim"

05:39 - Genel

ABD Başkanı Trump: "2027 savunma bütçemizin 1 buçuk trilyon dolar olması gerektiğine karar verdim"

05:38 - Genel

ABD Başkan Trump: "Venezuela, petrol anlaşmasından elde edeceği gelirle yalnızca ABD yapımı ürünleri satın alacak"

03:09 - Genel

Trump’tan Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza Dairesi ajanlarının bir kadını vurarak öldürmesi ile ilgili açıklama

01:26 - Genel

Aydın’da ’domuz eti ile kavurma ikramı’ iddiasına yalanlama

23:45 - Genel

Günün Manşetleri

Sivrice polisinden üşüyen minik dostlarına kedi evi

14:34 - Gündem

Okul sporları gençler halter müsabakaları tamamlandı

14:17 - Spor

Sabiha Gökçen Havalimanı 2025 yılını rekorlarla kapadı

14:05 - Ekonomi

17 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

13:59 - Asayiş

Parmağını kombi borusuna sıkıştırdı

13:56 - Asayiş