?>

Tarsus Şelalesi’ne yağış sonrası ziyaretçi akını

MERSİN’İN TARSUS İLÇESİNDE BULUNAN TARSUS ŞELALESİ, SON GÜNLERDE ETKİLİ OLAN YAĞIŞLARIN ARDINDAN ZİYARETÇİLERİN İLGİ ODAĞI HALİNE GELDİ. ARTAN SU DEBİSİYLE GÖRSEL BİR ŞÖLEN SUNAN ŞELALE, HEM YERLİ HEM DE YABANCI TURİSTLERİN AKININA UĞRUYOR.

Gündem - 2 ay önce

Mersin’in Tarsus ilçesinde bulunan Tarsus Şelalesi, son günlerde etkili olan yağışların ardından ziyaretçilerin ilgi odağı haline geldi. Artan su debisiyle görsel bir şölen sunan şelale, hem yerli hem de yabancı turistlerin akınına uğruyor.

Yağmurların etkisiyle debisi yükselen şelale, özellikle hafta sonu yoğunluk yaşadı. Şehir dışından gelen konukların yanı sıra bölge halkı da doğayla iç içe vakit geçirmek için Tarsus Şelalesini tercih etti. Ziyaretçiler, bol suyun oluşturduğu etkileyici manzarayı fotoğraflayarak anı ölümsüzleştirdi.

Şelalede esnaf olan Mehmet İnak, 2002 yılında bu seviyelere geldiğini söyledi. İnak, "24 yıllık esnafım. İlk defa bu seviyede suyumuz akıyor. Önceki yıllarda tüm yurtta olduğu gibi şehrimizde de kuraklık yaşandı. Özellikle son 4 yıldır Tarsus Şelalesi yaz ve kış mevsiminde kurak geçti. Bu yıl ülkemize gelen bereketli yağışlar Tarsus’umuza da geldi. Dolayısıyla Tarsus Şelalesi bugünlerde akmıyor, adeta tarih konuşuyor" dedi.

Doğal güzelliğiyle her mevsim ilgi gören Tarsus Şelalesi, yağışlı dönemlerde artan suyu ve etkileyici görüntüsüyle ziyaretçilerine unutulmaz anlar yaşatmaya devam ediyor.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Başkan Altay: "31 ilçede 165 bin öğrencimize tasarruf ve milli teknoloji hamlesi bilinci kazandırıyoruz"

2026-03-23 12:19 - Siyaset

Karadeniz müziğinin güçlü sesi 3 Nisan’da İstanbul’da sahne alacak

2026-03-19 15:47 - Magazin

14 yaşında çocuk, otobüs durağında silahla vurulmuş halde bulundu

2026-03-22 01:19 - Asayiş

SAFİYE SOYMAN KAPISINA GELEN DOMUZU ELLERİYLE BESLEDİ

2026-03-23 12:18 - Magazin

Marmaris Çarşısında Yangın Musluğu Talebi

2026-03-23 13:49 - Marmaris

KADIN SAHA PERSONELİNE ÜCRETSİZ CİLT BAKIMI DESTEĞİ

2026-03-24 16:26 - Marmaris

Muğla’da Ramazan Bayramı Hazırlıkları

2026-03-20 00:01 - Resmi İlanlar

Marmaris Barlar Sokağı’na Turnikeli Güvenlik Önerisi

2026-03-25 12:08 - Marmaris

Trump: "(İran) Diyalog kurabiliriz ama ateşkes yapmak istemiyorum"

2026-03-21 00:10 - Siyaset

BAŞKAN ÜNLÜ; “MÜZİK YAYIN SAATİ BİZİMLE İLGİLİ DEĞİL”

2026-03-23 12:22 - Marmaris

İlgili Haberler

Muğla Valisi Akbıyık’ı denizde yunuslar karşıladı

19:37 - Gündem

MUSKİ ekipleri sızıntıyı zamanında müdahale etti

19:08 - Gündem

Dünyaca ünlü sahilde binlerce izmarit topladılar

18:49 - Gündem

Denize atılan çöpler temizlendi

17:59 - Gündem

Kastamonu’da vaşak görüntülendi

18:02 - Gündem

Günün Manşetleri

Emekli sulama birliği çalışanı evinde ölü bulundu

14:13 - Asayiş

Kahramanmaraş’ta 4.4 büyüklüğünde deprem

13:39 - Asayiş

Erken teşhis ile MS hastalarının hayat kalitesi korunuyor

12:39 - Sağlık

Alkollü sürücünün kullandığı araç askeri birliğin bahçesine uçtu

12:29 - Asayiş

Kemiği kraker gibi yediler

12:19 - Gündem