?>

Tarsus’ta çocuklardan sıfır atık seferberliği

TARSUS’TA, TARSUS BELEDİYESİ İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ VE SIFIR ATIK MÜDÜRLÜĞÜ İLE ÖZEL BİR OKUL İŞ BİRLİĞİNDE YÜRÜTÜLEN 'HER ATIK ÇÖP DEĞİLDİR' PROJESİ DÜZENLENEN FİNAL PROGRAMIYLA TAMAMLANDI.

Gündem - 5 ay önce

Tarsus’ta, Tarsus Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü ile özel bir okul iş birliğinde yürütülen ’Her atık çöp değildir’ projesi düzenlenen final programıyla tamamlandı. Yerel yönetim ve eğitim kurumlarının ortak çalışmasıyla hayata geçirilen proje, çevre bilincinin küçük yaşlarda kazandırılmasına örnek oldu.

Proje kapsamında öğrencilere geri dönüştürülebilir atıkların doğru ayrıştırılması, iklim değişikliğinin etkileri ile su ve toprak kaynaklarının korunması konularında eğitimler verildi. Süreç içerisinde ilkokul ve ortaokul öğrencileri arasında ’Her atık çöp değildir’ temalı resim yarışmaları düzenlenirken, geri dönüştürülebilir atık toplama yarışması da gerçekleştirildi.

Öğrencilerin aktif katılımıyla önemli miktarda geri dönüştürülebilir atık toplanırken, çevre farkındalığının artırılması hedeflendi. Eğitim ve uygulama süreçlerinin birlikte yürütüldüğü projede, çevre duyarlılığının kalıcı davranışa dönüşmesi amaçlandı.

Final programı Tarsus Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleştirildi. Öğrencilerin hazırladığı resimler sergilenirken, geri dönüştürülebilir atıklardan yapılan enstrümanlarla mini konser düzenlendi. Çocuk korosunun seslendirdiği şarkılar salona renk kattı. Geri dönüştürülebilir malzemelerden tasarlanan kıyafetler ise mini defile ile izleyicilerin beğenisine sunuldu. "Hayat paylaşınca güzel"

Programda konuşan Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, öğrencilerle kurduğu samimi diyalogla dikkat çekti. Boltaç, "Hayat paylaşınca güzel. Bu heyecanı hep birlikte yaşadık. Bugün burada sizlerle olduğum için çok mutluyum" dedi.

Akademik başarının yanında ahlak ve sorumluluk bilincinin önemine vurgu yapan Boltaç, çocukların çevre konusunda bilinçlendirilmesinin uzun vadeli şehir vizyonunun temelini oluşturduğunu ifade etti. "Tarsus Belediyesi çocuklarımızın evidir"

Çocuklardan gelen talepleri önemsediklerini belirten Boltaç, Şehitler Tepesi Mahallesi’nde çocukların talebi üzerine yapılan parkı anlatarak, "O mahallede yaşayan çocuğun ihtiyacını en iyi yine o çocuk bilir. Bir söz verdik ve yerine getirdik" diye konuştu.

Çocukların yönetime katılımının önemine değinen Boltaç, "Tarsus Belediyesi çocuklarımızın evidir. Her çocuğun kendini ait hissettiği bir şehir için çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Program sonunda yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verilirken, katılımcılara sertifika takdim edildi. Proje ile yerelden başlayan çevre bilincinin küresel ölçekte anlam taşıdığı mesajı verildi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

TFF 3. Lig: Altay: 1 - Tire 2021 FK: 1

2026-02-21 22:18 - Spor

Marmaris’te Vicdanlar Sular Altında

2026-02-19 14:11 - Marmaris

Oyuncu Metin Akpınar’ın biyolojik kızı Duygu Nebioğlu: "20 yıldır verdiğim mücadelede ne kadar haklı olduğumu bugün gördüm"

2026-02-18 15:56 - Magazin

Tuğba Özay’dan Kars’ta Birlik ve Beraberlik Mesajı: "Emperyalizmin oyununa gelmeyelim"

2026-02-19 14:42 - Magazin

YENİDEN REFAH PARTİLİ SÜMENOĞLU: MARMARİS’TE SU BASKINLARI İHMALİN SONUCU

2026-02-21 14:45 - Gündem

Şevval Sam Trabzon hasırına ilmek attı

2026-02-17 14:07 - Magazin

Bursa’nın kadınlar matinesinde güven ve sanat vurgusu

2026-02-18 10:06 - Magazin

Genç oyuncusu Mustafa Konak’ın rol aldığı "Yerçekimi" Berlinale’de yarışacak

2026-02-17 13:47 - Magazin

Bodrum’da Trafik Çilesine "Mandalin" Dokunuşu

2026-02-17 14:46 - ÇEVRE

Malatya’da husumetlilerin kavgası kanlı bitti: 1 yaralı

2026-02-21 00:17 - Asayiş

İlgili Haberler

Atatürk Parkı’nda mangal yasağı deliniyor, vatandaş tepkili

07:14 - Gündem

Kemaliye’deki arazi yangını kontrol altına alındı

06:55 - Gündem

Polatlı’da dev etçil çekirgeler görüldü

01:19 - Gündem

Çorum’da festival coşkusu havai fişek gösterisiyle zirveye çıktı

00:23 - Gündem

Katı atık tesisine karşı 5 binden fazla imza Bursa Büyükşehir’e teslim edildi

22:57 - Gündem

Günün Manşetleri

Kayıp şahıs ormanda yaralı halde bulundu

17:34 - Asayiş

Yük asansörü minibüsün üzerine devrildi

17:26 - Asayiş

Şüpheli şahısların üzerindn uyuşturucu ve silah çıktı

17:09 - Asayiş

Kafası kapıya sıkışan 4 yaşındaki çocuğun imdadına itfaiye yetişti

16:54 - Asayiş

YKS birincilerinden Tuğsem Bahar başarısının sırrını anlattı

16:50 - Eğitim