?>

Tarsus’ta Dünya Engelliler Günü için engelsiz zumba etkinliği düzenlendi

TARSUS’TA 3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ KAPSAMINDA DÜZENLENEN ‘ENGELSİZ ZUMBA ETKİNLİĞİ’NDE KATILIMCILAR, ENGELLİ BİREYLERİN YAŞADIĞI ZORLUKLARI DENEYİMLEYEREK EMPATİ VE FARKINDALIĞI ARTIRAN ANLAMLI BİR ÇALIŞMADA BİR ARAYA GELDİ.

Genel - 2 saat önce

Tarsus’ta 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında düzenlenen ‘Engelsiz Zumba Etkinliği’nde katılımcılar, engelli bireylerin yaşadığı zorlukları deneyimleyerek empati ve farkındalığı artıran anlamlı bir çalışmada bir araya geldi.

Tarsus Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı Gönüllü Birimi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında farkındalığı büyütmek amacıyla Atatürk Gösteri Merkezinde özel bir ‘Engelsiz Zumba Etkinliği’ düzenledi. Katılımcılar, sandalyede oturarak ve bacaklarını kullanmadan gerçekleştirilen zumba çalışmasıyla, engelli bireylerin günlük yaşamda karşılaştıkları zorlukları bizzat deneyimleme fırsatı buldu.

Zumba eğitmenleri eşliğinde yüksek enerjiyle geçen etkinlikte, fiziksel aktivite yalnızca bir spor çalışması değil, aynı zamanda toplumsal bilinç ve empatiyi artıran güçlü bir farkındalık deneyimi haline geldi. Katılımcılar, engelli bireylerin yaşam deneyimlerini anlamaya yönelik bu çalışmanın, toplumsal sorumluluk duygusunu ve dayanışmayı güçlendirdiğini ifade etti. "Biz ancak birlikte güçlüyüz"

Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, engelli bireylerin yaşamın her alanında eşit şartlarda yer alması gerektiğini vurgulayarak, "3 Aralık Dünya Engelliler Günü, sadece bir hatırlatma günü değil, hepimize düşen sorumluluğu yeniden hatırlatan çok önemli bir anlam taşır. Engelli bireylerimizin sosyal yaşamda eşit ve özgür bir şekilde var olabilmesi bizim için bir seçenek değil, zorunluluktur. Bugün gerçekleştirilen bu etkinlik, empatiyi büyütmek ve engelleri birlikte kaldırmak adına küçük ama oldukça anlamlı bir adımdı. Biz ancak birlikte güçlüyüz" dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Samsun’da bazanın altında 1 kilo 727 gram metamfetamin ele geçti

2025-12-03 14:41 - Asayiş

İYİ Parti’den ÇED Raporları İçin Araştırma Komisyonu Talebi

2025-11-27 11:59 - ÇEVRE

METİN ERGUN'DAN HÜKÜMETE SERT ELEŞTİRİ: AÇLIK SINIRI REKOR KIRDI

2025-11-29 15:46 - Genel

Marmaris’e Doğal gaz geliyor 

2025-11-28 14:38 - Marmaris

Gıda zehirlenmesi olayı sonrasında Muğla Valiliği harekete geçti

2025-11-27 00:16 - Asayiş

7 defa ölümden döndü, hayat mücadelesinden vazgeçmedi

2025-11-30 14:04 - İnsan

MARMARİS’TE EROL UYSAL İÇİN ANMA PROGRAMI DÜZENLENDİ

2025-11-27 09:58 - Marmaris

Fenerbahçe, Galatasaray maçı hazırlıklarını tamamladı

2025-11-30 19:24 - Spor

MARMARİS DEVLET HASTANESİ’NDE PALYATİF BAKIM SERVİSİ YENİDEN HİZMETE AÇILDI

2025-11-28 15:51 - Marmaris

Muğla Valiliği: “Zehirlenme Sebebi Adli Tıp Raporuyla Netleşecek”

2025-11-27 13:22 - Asayiş

İlgili Haberler

Niğde’de "3 Aralık Dünya Engelliler Günü" programı

18:54 - Genel

1. Ordu Komutanı Ersay Kırklareli’nde

18:22 - Genel

Yahyalı Belediyesi’nden ’eski devlet hastanesi binası’ açıklaması: "Gerçek dışı söylemlerle sosyal medya üzerinden kamuoyu yanıltılmaya çalışılmaktadır"

18:10 - Genel

Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş: "Bizlere düşen, karşılaştıkları zorlukları aşabilmeleri için engelli kardeşlerimize destek olmaktır"

17:54 - Genel

Tomarza Kaymakamı Eser Engelliler Günü’nü unutmadı

17:17 - Genel

Günün Manşetleri

Engeller Muğla’da sevgi ve hizmetlerle aşılıyor

15:32 - Genel

Milas’ta Yeni Hastane Yolu Hızla İlerliyor

14:59 - Genel

Milas’ta Yeşil Alan Çalışmaları Hızlandı

14:59 - ÇEVRE

3 kişiyi öldüren şahıs bacağından vurularak yakalandı

13:53 - Asayiş

Yolda ölü bulunan genç üniversite öğrencisi olduğu ortaya çıktı

13:37 - Asayiş