?>

Tasarruf tedbirini sadece vatandaş uyguladı; Resmi kurumlar devletin yakıtını acımadı

?çişleri bakanlığı tarafından bugün aydın'da gerçekleştirilen bir toplantı, kamuda israfın boyutlarını gözler önüne serdi. Saat 11. 30'da başlayıp yaklaşık 13. 00'e kadar devam edecek toplantıya katılımcı getiren makam araçlarının önemli bir kısmı, araç içi serinliğini muhafaza etmek için toplantı boyunca kontak kapatmadı.

Ekonomi - 5 ay önce

İçişleri Bakanlığı tarafından bugün Aydın’da gerçekleştirilen bir toplantı, kamuda israfın boyutlarını gözler önüne serdi. Saat 11.30’da başlayıp yaklaşık 13.00’e kadar devam edecek toplantıya katılımcı getiren makam araçlarının önemli bir kısmı, araç içi serinliğini muhafaza etmek için toplantı boyunca kontak kapatmadı. Bir yandan tasarruftan söz edip diğer yandan saatlerce makam araçlarının boşa çalıştırılması herkesi şaşırttı. İçişleri Bakan Yardımcısı Kolluk Gözetim Komisyonu Başkanı Mehmet Sağlam Başkanlığı’nda Aydın İli İstişare Toplantısı yapıldı. Belediye Başkanları, İlçe Kaymakamları ve Sivil Toplum Kurumu temsilcilerinin katıldığı toplantıya, makam sahibi olanlar devletin tahsis ettiği makam araçları ile katılırken, diğer katılımcılar ise kendi özel araçları ile toplantıya iştirak etti. "Tasarruf tedbirleri kimsenin umuruna gitmedi"

Devlet Su İşleri 21. Bölge Müdürlüğü’nün toplantı salonunda gerçekleştirilen programa katılımcı getiren makam araçlarının kontak kapatmaması, vatandaşları ve gazetecileri şaşırttı. Sivil araçların tamamı hem israfı önlemek hem de boşuna yakıt harcamamak için kontak kapatırken, makam araçlarının tasarruf tedbirlerini hiçe sayması dikkat çekti. Başta çalışanların maaşlarını ödeyemeyen Efeler Belediyesi’nin araçları olmak üzere makam araçlarının neredeyse tamamının uzun süre çalışır vaziyette tutulmasına kimsenin müdahale etmemesi de dikkat çekti.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris'teki Meslek Okulları Gündemde

2025-07-29 11:42 - Marmaris

Selimiye'de Kaybolan Jako Papağan İçin 60 Bin TL Ödül

2025-07-25 17:01 - Marmaris

MUĞLA’DA KADINLAR TOPLU TAŞIMADA ÖNCÜ OLDU

2025-07-26 11:44 - Ulaşım

Ekipleri "yılan" alarmına geçirdi, asılsız ihbardan ceza yedi

2025-07-30 23:14 - Asayiş

Silivri Belediyesi’nde yazlık sebze hasadı devam ediyor

2025-07-31 14:59 - Gündem

Yerlilerden Turistlere Marmaris Rehberi

2025-07-31 15:39 - Marmaris

Bodrum Sahilinde Gizemli Kan Tüpü Bulundu

2025-07-29 14:51 - ÇEVRE

Mersin’de silahlı saldırıya uğrayan 20 yaşındaki genç hayatını kaybetti

2025-07-29 16:59 - Asayiş

Muğla’da Vektörle Mücadele Aralıksız Sürüyor

2025-07-31 15:11 - ÇEVRE

Rumen şarkıcı Otilia düğünde sahne aldı

2025-07-28 21:40 - Magazin

İlgili Haberler

Türkiye’nin 500 büyük sanayi kuruluşu arasına giren SANKO’nun 4 şirketi ödüllendirildi

15:18 - Ekonomi

Kestane fiyatıyla yüzleri güldürdü

13:43 - Ekonomi

DTSO Başkanı Kaya: "2026’da en büyük beklenti kredi faiz oranlarının düşmesi ve krediye erişimin kolaylaşması"

12:29 - Ekonomi

Kaymakam Kumcu, ’Köyceğiz Portakalı’ hasadına katıldı

11:51 - Ekonomi

Sultanbeyli’de asfalt üretim tesisi açıldı

11:37 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Kayıp yaşlı adam 14. günde ölü bulundu

16:05 - Asayiş

Sahte altın oyununu kuyumcunun dikkati bozdu

14:55 - Asayiş

Yeni yıl üzümleri yola çıkmaya başladı

14:53 - Ekonomi

Geleneksel Lezzetler 2026’da Sofralara Dönüyor

14:06 - Sağlık

Tescilli Maraş kelle paça kış mevsiminin vazgeçilmezi

13:12 - Ekonomi