?>

Taşımalı eğitimde servis ihalesine giren olmadı, traktör ve motosikletler okul servisi oldu

MAHALLE SAKİNLERİ, ÇOCUKLARINI OKULA YETİŞTİREBİLMEK İÇİN TRAKTÖR VE MOTOSİKLETLERLE TEHLİKELİ BİR YOLCULUĞA ÇIKIYOR.

Eğitim - 4 ay önce

Antalya’nın Manavgat ilçesindeki bir mahallede taşımalı eğitim okul servisi ihalesine katılan olmayınca, veliler çocuklarını kendi imkanlarıyla götürmeye başladı. Bazı veliler öğrencilerini traktörle bazıları da motosikletle götürürken, servis sorunun bir an önce halledilmesini istediklerini söyledi. Çakış Mahallesi’nde yaşayan ve Şehit Mustafa Şen İlköğretim Okulu’nda eğitim gören bazı öğrenciler, bu yıl taşımalı eğitim için açılan servis ihalesine giren olmayınca velilerinin desteğiyle okula gitmek zorunda kaldı. Daha önce taşımalı eğitimden faydalanan veliler, bu eğitim öğretim döneminde açılan ihaleye katılım olmaması üzerine, traktör, motosiklet ve otomobilleriyle çocuklarını okuluna götürüyor, çıkış saatlerinde de aynı şekilde okuldan alıp evlerine dönüş yapıyor. Traktör kasasında veya motosiklet üzerinde yol kat eden bazı öğrenciler ise kış şartlarında mağduriyet yaşarken, veliler servis sorunun çözümünü istedi. "Torunlarım traktörle okula gidiyor"

Torunlarını okula traktörle götürdüklerini anlatan Ismahan Çalık, "Torunlarım traktörle okula gidiyor. Bu sene uşağımızı götüren olmadı çaresiz kaldık. Kendi imkanımızla, kendi elimizle okula getirip, götürdük. Bu sene servis olmadı. Beş tane torunum var. Gelecek sene 2 torunum daha gidecek okula" dedi. "Her şartta eğitime devam ettirmeye çalışıyoruz"

Oğlu Kamil Çalık ise, "Birinci yarı bitti, ikinci yarıya başladık hala servisimiz yok. Çocuğumuzu traktörle götürüyoruz okula. Aynı sıkıntı ikindi saat 15.00’te dönüş için başlıyor, çözüm bekliyoruz, servis istiyoruz, başka bir derdimiz yok. Kış ayındayız. sıcağı var, soğuğu var, yağmuru var, dolusu var. Her şartta eğitime devam ettirmeye çalışıyoruz" şeklinde konuştu. "Yetkililerden bir çözüm bekliyoruz"

Öğrenci velisi Kosat Akın da "Yazın sıcakla, kışın soğukla traktörlerimizle, motosikletlerimizle sürekli taşımaktayız. Gerekli mercilere dilekçelerimizi gönderdik, sonuç bekliyoruz" diye konuşurken, Alime Akın da "Eşim çalışıyor, ben de araba kullanamıyorum. Kullanamadığım için çocuğumuzu okula götürmekte zorlanıyoruz. Komşuya söylüyorum, onun sayesinde götürüp getiriyoruz ama çok zorlanıyoruz" dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Başkan Altay: "31 ilçede 165 bin öğrencimize tasarruf ve milli teknoloji hamlesi bilinci kazandırıyoruz"

2026-03-23 12:19 - Siyaset

14 yaşında çocuk, otobüs durağında silahla vurulmuş halde bulundu

2026-03-22 01:19 - Asayiş

Karadeniz müziğinin güçlü sesi 3 Nisan’da İstanbul’da sahne alacak

2026-03-19 15:47 - Magazin

SAFİYE SOYMAN KAPISINA GELEN DOMUZU ELLERİYLE BESLEDİ

2026-03-23 12:18 - Magazin

Marmaris Çarşısında Yangın Musluğu Talebi

2026-03-23 13:49 - Marmaris

KADIN SAHA PERSONELİNE ÜCRETSİZ CİLT BAKIMI DESTEĞİ

2026-03-24 16:26 - Marmaris

Muğla’da Ramazan Bayramı Hazırlıkları

2026-03-20 00:01 - Resmi İlanlar

Marmaris Barlar Sokağı’na Turnikeli Güvenlik Önerisi

2026-03-25 12:08 - Marmaris

Trump: "(İran) Diyalog kurabiliriz ama ateşkes yapmak istemiyorum"

2026-03-21 00:10 - Siyaset

BAŞKAN ÜNLÜ; “MÜZİK YAYIN SAATİ BİZİMLE İLGİLİ DEĞİL”

2026-03-23 12:22 - Marmaris

İlgili Haberler

Nilüfer’de "Engelsiz Kariyer Merkezi" kuruluyor

11:31 - Eğitim

TOGÜ Hastanesi’nde altyapı yatırımları hızla tamamlanıyor

10:44 - Eğitim

Efeler Belediyesi’nden üniversite adaylarına ücretsiz tercih desteği

10:47 - Eğitim

ADÜ’de Yaşam Boyu Öğrenme çalışmaları sürüyor

10:29 - Eğitim

Bayburt’ta Yaz Kur’an kursları bilgi yarışması düzenlenecek

10:29 - Eğitim

Günün Manşetleri

Kendisini polis olarak tanıtan 2 dolandırıcı yakalandı

10:42 - Asayiş

Çukurdan kaçmak için yavaşlayan motosikletliyi böyle darp etti

10:10 - Asayiş

Uyuşturucu taciri 2 şüpheli yakalanıp tutuklandı

10:06 - Asayiş

Gökyüzü tutkunlarını bir araya gelecek

09:56 - Kültür Sanat

"Güneş yanıkları erken yaşlanmaya yol açabilir"

09:48 - Sağlık