?>

Tayland’da Türk mutfağına yoğun ilgi

BANGKOK (İHA) - TAYLAND'IN BAŞKENTİ BANGKOK'TA "TÜRK MUTFAĞI HAFTASI" ETKİNLİKLERİ KAPSAMINDA DÜZENLENEN RESEPSİYONDA TÜRK LEZZETLERİ TANITILDI.

Kültür Sanat - 2 ay önce

Tayland’ın başkenti Bangkok’ta "Türk Mutfağı Haftası" etkinlikleri kapsamında düzenlenen resepsiyonda Türk lezzetleri tanıtıldı.

Tayland’ın başkenti Bangkok’ta "Türk Mutfağı Haftası" kapsamında resepsiyon düzenlendi. Türkiye’nin Bangkok Büyükelçiliği tarafından düzenlenen etkinliğe Taylandlı üst düzey davetlilerin yanı sıra uluslararası diplomatlar, basın mensupları ve sosyal çevrelerden çok sayıda konuk katıldı.

Etkinliğin açılışında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın "Türk Mutfağı Haftası" kapsamında hazırlanan görüntülü mesajının ardından Türkiye’nin Bangkok Büyükelçisi Jülide Kayıhan, Türk mutfağının kültürel mirasına ve Türk yemeklerinin tarihi çeşitliliğine dikkat çekerek davetlilere etkinlikte sunulan lezzetleri tanıttı.

Etkinlikte katılımcılara su böreği, kuzu incik, yaprak sarma, havuç mezesi, şekerpare ve baklava gibi Türk mutfağının geleneksel lezzetleri ikram edildi. "Mutfağımızı burada en iyi şekilde tanıtıyoruz"

Türkiye’nin Bangkok Büyükelçisi Jülide Kayıhan yaptığı basın açıklamasında, "Evimizden biraz uzaktayız ama mutfağımızı burada en iyi şekilde tanıtıyoruz ve konuklarımız da oldukça memnun. Bugün burada iş dünyasından temsilciler, restoran sahipleri, üst düzey yetkililer ve uluslararası diplomatlarla güzel bir sofranın etrafında buluşmanın mutluluğunu yaşıyoruz" ifadelerini kullandı.

Etkinliğe katılan Miss Thailand 2026 güzeli Ruchathorn Kittiponnpanich ise birçok kez Türk filmleri izlediğini ancak, ilk kez Türk yemeklerini tatma fırsatı bulduğunu ve Türk mutfağından oldukça etkilendiğini söyledi.

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle her yıl düzenlenen "Türk Mutfağı Haftası" etkinliklerinde Türk mutfağının geleneksel lezzetleri, sürdürülebilir gastronomi anlayışı ve kültürel mirasının uluslararası alanda tanıtılması amaçlanıyor.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Mersin Valiliği’nden kanlı saldırı açıklaması

2026-05-19 01:59 - Asayiş

Muğla’da 19 Mayıs coşkusu Büyükşehir etkinlikleriyle yaşanacak

2026-05-18 20:16 - Kültür Sanat

Marmaris’te çocuklara portatif havuz sevinci 

2026-05-19 17:04 - Marmaris

Hayvan Sevgi Bahçesi Kalıcı Çözüm Bekliyor

2026-05-16 12:57 - Marmaris

19 MAYIS COŞKUSU GENÇLERLE YAŞANACAK

2026-05-18 09:00 - Resmi İlanlar

Elazığ’da özel sağlık kuruluşlarına yönelik operasyonda hastane sahibi gözaltına alındı

2026-05-18 22:34 - Asayiş

MUĞLA'DA DALTONLAR ÇETESİNE JANDARMA'DAN DEV OPERASYON

2026-05-16 11:08 - Asayiş

Karaman’da "Dilimizin Renkleri" konseri

2026-05-16 10:26 - Magazin

Samsun’da 19 Mayıs’ta Buray coşkusu

2026-05-19 23:37 - Magazin

Dedublüman’dan Kocaeli’de duygu yüklü gece

2026-05-18 23:07 - Magazin

İlgili Haberler

Düzce Genç Ofis’ten sinema gecesi

18:38 - Kültür Sanat

Uluslararası Hitit Fuar ve Festivali yarın başlayacak

17:18 - Kültür Sanat

Nostalji tramvayın kaldırıldığı iddialarına yalanlama

16:54 - Kültür Sanat

Kenan Doğulu’nun İstanbul konserinin biletleri satışa çıktı

16:28 - Kültür Sanat

Körfez’de çocukların şenlik heyecanı

16:25 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Bu plajdakiler 10 adımda il değiştiriyor

15:50 - Asayiş

Türkiye genelinde hafta sonu yağış bekleniyor

15:48 - Gündem

Sıfır atık ve yağmur suyu hasadıyla örnek üretim

14:22 - Ekonomi

Çalıştığı hastanede kalbi durdu, mesai arkadaşları hayata döndürdü

14:14 - İnsan

Yaz uykusuzluğunu hafife almayın

11:18 - Sağlık