?>

TBB ULAŞIM KOMİSYONU MUĞLA’DA TOPLANDI

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Kentsel Hareketlilik ve Ulaşım Komisyonu’nun 12’nci toplantısı, Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Ekonomi - 2 saat önce

Toplantıda kent içi ulaşım politikaları, belediyelerin öncelikli sorun alanları, deniz ulaşımı ve sürdürülebilir ulaşım uygulamaları ele alındı.

TBB Kentsel Hareketlilik ve Ulaşım Komisyonu’nun 12’nci toplantısı, Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde Türkan Saylan Çağdaş Yaşama Merkezi’nde düzenlendi. Toplantıya, Muğla Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Tayfun Yılmaz, TBB Genel Sekreter Yardımcısı Feridun Ulutaş ve TBB Kentsel Hareketlilik ve Ulaşım Komisyonu üyeleri katıldı.

Toplantıda belediyelerin ulaşım alanındaki kurumsal kapasitesinin geliştirilmesine yönelik çalışmalar ele alınırken, Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Süleyman Özdemir de Muğla’da yürütülen ulaşım yatırımları, deniz ulaşımı uygulamaları ve kentte hayata geçirilen projelere ilişkin bir sunum gerçekleştirdi.

Ulaşım politikaları ve ortak çalışmalar masaya yatırıldı

Toplantının gündeminde, Ulaşım Danışmanlığı Programı hakkında bilgilendirme sunumu, Uluslararası Toplu Taşıma Birliği (UITP) yayın süreçlerine ilişkin değerlendirmeler ile "Kent İçi Ulaşım Alanında Belediyelerin Öncelikli Sorun Alanları ve Çözüm Önerileri" rapor taslağı yer aldı.

Komisyon üyeleri, belediyelerin ulaşım alanında karşılaştıkları ortak sorunları ve bu sorunlara yönelik çözüm önerilerini değerlendirerek görüş alışverişinde bulundu.

Deniz Ulaşımı Muğla gündemiyle değerlendirildi

Toplantıda, özellikle kıyı kentleri açısından büyük önem taşıyan deniz ulaşımı konusu da ele alındı. Muğla’yı yakından ilgilendiren deniz ulaşımındaki mevcut sorun alanları değerlendirilirken, sektör temsilcileriyle fikir alışverişinde bulunuldu. Görüşmelerde deniz ulaşımının daha etkin, sürdürülebilir ve erişilebilir hale getirilmesine yönelik öneriler paylaşıldı.

Tayfun Yılmaz: "Paylaşılan tecrübeler kentimiz açısından çok değerli"

Muğla Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Tayfun Yılmaz, toplantıda yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Her şehirde olduğu gibi Muğla’da da ulaşım alanında çözüm bekleyen bazı konularımız bulunuyor. Bugün gerçekleştireceğimiz istişarelerin, Muğla’nın geleceğine yönelik ulaşım politikalarına önemli katkılar sunacağına inanıyoruz. Deneyimlerinizi ve önerilerinizi bizimle paylaşmanız, kentimiz açısından son derece değerli"

TBB Genel Sekreter Yardımcısı Feridun Ulutaş da toplantıda yaptığı konuşmada, kentsel hareketliliğin yerel yönetimlerin en önemli hizmet alanlarından biri olduğunu belirterek, belediyeler arasındaki bilgi paylaşımı ve iş birliğinin güçlendirilmesinin büyük önem taşıdığını söyledi.

"Deniz Ulaşımı Stratejik Öneme Sahip"

Toplantının önemli gündem başlıklarından birinin deniz ulaşımı olduğunu vurgulayan Ulutaş, Türkiye’nin üç tarafının denizlerle çevrili olması nedeniyle bu alanda önemli bir potansiyele sahip olduğunu ifade etti.

Feridun Ulutaş, Kentsel Hareketlilik ve Ulaşım Komisyonu’nun Türkiye Belediyeler Birliği bünyesindeki en aktif komisyonlardan biri olduğunu belirterek, bu kapsamda 81 ili kapsayan Ulaşım Planlama Eğitim Programı’nın başlatıldığını, İstanbul ve Ankara’nın ardından üçüncü teknik inceleme ziyaretinin Muğla’da gerçekleştirildiğini ifade etti.

HABER KAYNAĞI : İHA

Haftanın Öne Çıkanları

SÖĞÜTKÖY’DE ELEKTRİK İSYANI: “21. YÜZYILDA KARANLIKTA YAŞIYORUZ”

2026-06-23 10:34 - Marmaris

ABD, Dünya Kupası’nda 2’de 2 yaptı

2026-06-20 00:06 - Spor

Ferhat Göçer ve Ömür Gedik’ten konser

2026-06-19 13:51 - Magazin

Marmaris’te sağanak sonrası kapsamlı temizlik çalışması

2026-06-20 12:25 - Marmaris

MARMARİS KAPALI ÇARŞI ESNAFINDAN PROTESTO

2026-06-24 13:07 - Marmaris

"GÜÇLÜ KADROYLA YOLA DEVAM"

2026-06-23 14:33 - Marmaris

SAHİLE BETON DÖKÜMÜNE 150 BİN TL CEZA

2026-06-20 15:37 - Asayiş

ÜÇ ÇOCUK ANNESİ MANİSALI AZMİYLE ÖRNEK OLDU

2026-06-20 09:58 - İnsan

TIRA ARKADAN ÇARPAN OTOMOBİLDEKİ RUS KADIN HAYATINI KAYBETTİ

2026-06-24 13:53 - Asayiş

Gençlerle buluşan Bayhan: "Şarkılara dalıp gidiyorum"

2026-06-23 16:24 - Magazin

İlgili Haberler

Yüzlerce yıllık halılar buğday tarlalarını renk cümbüşüne çevirdi

14:06 - Ekonomi

Otoparkta yer kalmadı, işletmeci isyan etti: "Üçüne beşine bakmadan teslim edeceğiz"

12:48 - Ekonomi

Global Finance, Garanti BBVA’yı ’Türkiye’nin En İyi Nakit Yönetimi Bankası’ seçti

12:44 - Ekonomi

Çakır: "Mersin Limanında hedef, herkesin kazandığı bir yapı kurmak"

12:35 - Ekonomi

Milas-Bodrum havalimanı 5 ayda 940 bin 330 yolcuya hizmet verdi

12:24 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Bakan tarih verdi: "LGS sonuçları 10 Temmuz’da açıklanacak"

13:10 - Eğitim

Keban'da seyir tepesinde sürpriz misafirler: Sürü halinde indiler

13:04 - ÇEVRE

Kulağında mikrotia olan 8 yaşındaki Esila’nın tedavi süreci başladı

10:04 - Sağlık

Bulgaristan sınırında 73 silah ele geçirildi

10:00 - Asayiş

Siber doruk takımı Türkiye finallerinde

09:46 - Teknoloji