?>

TBMM 15 Temmuz anma etkinliğine ev sahipliği yaptı

Cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan, tbmm başkanı numan kurtulmuş'un ev sahipliğinde düzenlenen 15 temmuz milli birlik ve demokrasi programına katıldı. Etkinliğe, ak parti genel başkanvekili efkan ala, mhp genel başkanı devlet bahçeli, iyi parti genel başkanı musavat dervişoğlu, eski başbakan tansu çiller, büyük birlik partisi genel başkanı mustafa destici, milletvekilleri, gaziler ve diğer yetkililer katıldı.

Siyaset - 5 ay önce

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un ev sahipliğinde düzenlenen 15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi programına katıldı. Etkinliğe, AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti Genel Başkanı Musavat Dervişoğlu, eski Başbakan Tansu Çiller, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, milletvekilleri, gaziler ve diğer yetkililer katıldı.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, 15 Temmuz‘un yıllar içinde hazırlanan bir ihanet olduğunu belirterek, "15 Temmuz’dan sonra ehliyet, liyakat ve sadakat çerçevesinde devletin yeniden yapılandırılmasına şahit oluyoruz. Bu noktada da büyük bir mesafe aldığımızı, temizliğin yapılmasından sonra millete sadakatten başka sadakati kabul etmeyen, sadakati ne karanlık locada ne sahte hocada aramayan milletin evlatlarına devletin kapıları sonuna kadar açılmıştır. 15 Temmuz kurallara dayalı bir sistem, hukuk ve demokrasi bilinci yüksek bir topluluğun ne kadar büyük bir güç olduğunu bir kez daha öğretmiştir. Türkiye’deki bütün darbe teşebbüslerinin ve darbelerin ortak tarafı, darbeleri yönetenlerin tamamı gizli bir merkeze ve yapılanmaya sahip olmalarıdır. 15 Temmuz ile ilgili asıl olan gizlilik değil şeffaflıktır. Şeffaflık sadece hesap verilebilirlik değil, demokrasinin de standardını yükseltmek demektir" dedi.

Kurtulmuş, milli birlik ve dayanışma ruhunun olduğunu ve bunu daha da ileriye götürmenin vakti geldiğini savunarak, "Şimdi inşallah milli birlik ve dayanışma ruhunu daha da ileriye götürerek Türkiye’nin tam anlamıyla terörsüz Türkiye olmasını sağlayarak tüm terör örgütlerinin geride kaldığı, silahların olmadığı, tam manasıyla barışın ve kardeşliğin egemen olduğu bir Türkiye’yi İnşallah hep beraber inşa edeceğiz. Ayrıca 15 Temmuz’dan aldığımız bu dersle Türkiye’de demokrasinin standartlarının yükselmesi, barış ve kardeşliğin güçlenmesi ile birlikte hiç şüphesiz TBMM, yeni, çağdaş, kapsayıcı, demokrat, kuşatıcı bir anayasa yapma mecburiyetindedir. Öyle bir anayasa yapalım ki, bir daha hiç kimse anayasadan almadığı güçle millete efendilik yapmaya kalkmasın. Demokrasi standartlarını öyle bir yükseltelim ki hiç kimse, pozisyonu ne olursa olsun, kime dayanırsa dayansın darbe yapmayı aklının ucundan geçirmesin" dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Osmaniye’de yaylalarda su abonelikleri başladı

2025-07-11 13:38 - Gündem

MİLAS BELEDİYESİ ARAÇ FİLOSUNU GÜÇLENDİRİYOR

2025-07-14 13:09 - Ulaşım

Marmaris’te araç içinde fenalaşan şahıs hayatını kaybetti

2025-07-11 17:29 - Marmaris

Marmaris Domuz İstilası Altında

2025-07-09 16:26 - Marmaris

Dil öğrenmek için girdiği uygulamada hayatının aşkını buldu

2025-07-13 21:10 - İnsan

Akmeşe: “Şehitlerimizin emanetine sahip çıkacağız”

2025-07-11 16:51 - Gündem

Motosikleti ile kaza yapan genç hayatını kaybetti

2025-07-12 09:41 - Asayiş

SAKAR GEÇİDİ'NDE OTOBÜS ŞOFÖRÜ AĞIR YARALANDI

2025-07-14 15:31 - Asayiş

Akyaka Yine Tatilcilerin Gözdesi Oldu

2025-07-15 16:03 - Turizm

Başkan Acar Ünlü Hakim Karşısına Çıktı

2025-07-10 16:48 - Asayiş

İlgili Haberler

Trump: "Ukrayna zaman harcadıkça Rusya fikrini değiştiriyor"

22:53 - Siyaset

BM Güvenlik Konseyi, ’ABD-Venezuela gerilimi’ gündemiyle 23 Aralık’ta acil toplantı kararı aldı

21:39 - Siyaset

NATO Genel Sekreteri Rutte: "ABD, Macaristan, Slovakya; Ukrayna’nın NATO’ya girişini engelleyen ülkeler"

21:14 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Filistin halkının yanında eğilmeden, bükülmeden dimdik duruyoruz"

20:52 - Siyaset

Bakan Fidan, BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Şahsi Temsilcisi’ni kabul etti

18:36 - Siyaset

Günün Manşetleri

FETÖ’den hapis cezası ile aranan şahıs polis tarafından yakalandı

15:31 - Asayiş

Şehit Babası Mustafa Bayraktar son yolculuğuna uğurlandı

15:25 - İnsan

Doğu yine dondu

14:44 - Gündem

Engelli ve ailelerinin yaşam kalitesini artırma çalıştayı

14:23 - Eğitim

TBB’den Milas Belediyesi’ne Paletli Ekskavatör Desteği

14:09 - Genel