?>

TDED Erzurum Şubesi’nde Murat Ertaş yeniden başkan

TÜRKİYE DİL VE EDEBİYAT DERNEĞİ ERZURUM ŞUBESİ 4. OLAĞAN GENEL KURULUNU NECİP FAZIL KISAKÜREK KÜLTÜR MERKEZİNDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Kültür Sanat - 2 ay önce

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği (TDED) Erzurum Şubesi 4. olağan genel kurulunu Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Programın açılış konuşmasını yapan TDED Erzurum Şube Başkanı Murat Ertaş, sivil toplum kuruluşlarında gönüllülük, dernek üyeliği ve aidiyeti, görev sorumluluğu ve kurumsal kimlik konusunun önemli olduğunu, kurumsal disiplin ve nitelikli kadroların olması halinde çalışmaların başarıya ulaşmasının kaçınılmaz olduğunu belirtti.

Ertaş: "Dil şuuru bir milli güvenlik meselesidir"

TDED Erzurum Şube Başkanı Murat Ertaş konuşmasına şöyle devam etti: "Dokuz yıl evvel ilk genel kurulumuzu da bu salonda yapmıştık. Bugün seçilecek yönetim şubemizin 10. yılına damga vuracak çalışmalara imza atacaktır. Dil şuuru bir milli güvenlik meselesidir. Silahlı kuvvetlerimiz, güvenlik güçlerimiz vatanı korur münevverlerimiz ve mütefekkirlerimiz ise yurdu Bu nedenledir ki diğer milletleri ve Türk milletini yok etmek isteyen Stalin 1937’de Sovyetlerdeki Türk şair ve yazarları kurşuna dizdirerek idam etmiştir. Vatan ve yurt kavramlarını en iyi anlatan metin İstiklâl Marşı’dır. Şubemizin geçmişten bugüne ne yaptığını bu salondaki herkes çok iyi biliyor. Sadece bugün size üç güzel haberim olacak, şehrimize üç sürprizimiz. İlki Aşık Kerem Atlası, ikincisi bir Erzurum türküsü olup gönül coğrafyamızı gösteren ‘Nasıl Methedeyim Sevdiğim Seni’ türküsünün haritasının yer aldığı atlas, üçüncüsü ise 1918’den 1921’e ilk mecliste İstiklal Marşı’nın kabulüne kadar Erzurum’da törenlerde, okullarda, toplantılarda okunan Erzurum Marşı’nın sesli kaydının 108 yıl sonra yeniden yapılması Mutluyuz gururluyuz. Bugüne kadar TDED Erzurum çatısı altında emek veren tüm üyelerimize, genel başkanımız Ekrem Erdem hocamıza, TDED Erzurum’un en büyük destekçisi Mehmet Sekmen başkanımıza, proje ve etkinliklerimizde şubemize paydaş olup destekleyen Erzurum valiliğimize, üniversitelerimize ve STK’lerimize şükranlarımızı arz ediyorum."

"Erzurum Şubesi başarılarıyla dikkat çekiyor"

Başkan Ertaş’tan sonra mikrofona gelen TDED Genel Başkan Vekili Doç. Dr. Orhan Albayrak da Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği genel merkezinin yaptığı faaliyetlerden ve dernek yayınlarından bahsetti ve Erzurum Şubesinin en başarılı şubelerden biri olduğunu söyleyerek TDED Erzurum şube başkanı Murat Ertaş’ın yerel kültürel değerleri ulusal ve evrensele taşıyabilen başarılı bir başkan olduğunu belirtti. Erzurum Baro Başkanı Avukat Mesut Öner de milletlerin kültürel varlığının ve benliğinin bağımsızlık şuurunda çok değerli olduğunu vurguladı. Konuşmaların ardından oylama ile divan başkanlığına Fevzi Polat, divan üyeliğine Taner Atıcı ve divan kâtipliğine Ahmet Karakaş seçildi. Önder Cellat’ın okuduğu faaliyet raporu ve gelir-gider tablosu oy birliğiyle kabul edildi. Divan Başkanı Fevzi Polat yönetimin, faaliyetlerin ve gelir-gider tablosunun ibrasını oylama sundu ve oy birliğiyle ibra edildi. Sonra yapılan oylamada oy birliğiyle yeni yönetim belirlendi.

Geniş katılımla genel kurul yapıldı

TDED Erzurum Şubesinin 4.Olağan genel kuruluna EBB Genel Sekreter Yardımcısı Köksal Yavuz, EBB Kültür Daire Başkanı Ergün Engin, Erzurum Baro Başkanı Mesut Öner, MHP Yakutiye İlçe Başkanı Sinan Demir, Erzurum Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Tanfer, Türk Kızılay Erzurum Şube Başkanı Hüseyin Bekmez, Yeşilay Erzurum Şube Başkanı Emirhan Tanay, A.Ü. Ziraat Fakültesi Dekanı Önder Çalmaşur, MHP İl Başkan Yardımcısı Ömer Metin, Adalet Bakanlığı Hüseyin Turgut Eğitim Merkezi Başkanı Cumhuriyet Savcısı İrfan Alper, Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ayhan Türkez, ERSANDER Başkanı Ümit Gergit, STK temsilcileri, dernek üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Ayrıca başka programları nedeniyle genel kurula katılamayan TRT Müdürü Ayça Alemdar, Aziziye Belediye Başkanı Emrullah Akpunar, MHP İl Başkanı Adem Yurdagül, BORSA Başkanı Hakan Oral da çiçek gönderdi.

İşte TDED Erzurum Şubesinin yeni yönetimi

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Erzurum Şubesinin oluşan yeni yönetimi asıl listesi: Murat Ertaş (Başkan), Ednan Yazıcı, Vedat Eğilmez, Mustafa Uğurlu, Nihat Kılıçoğulları, Dilaver Canlar, Muhammed İkbal Çiçek, Ümmet İlhan, Doğan Durna, Filiz Günderen ve Önder Cellat şeklinde oldu. Yedek yönetim kurulu üyeleri; Muhammed Emin Kaptan, Selma Uygur, Taner Özdemir, Ayhan Özsağlıcak, Selim Adım, Esin Altun, Birgül Akıncı, Hatice Nur Ertaş, Emel Çakır, Kenan Gülerci ve Rümeysa Bedir’den oluştu. Denetim Asıl; Erkin Tokgöz, Erdal Deligöz ve Ahmet Kaya olurken, denetim yedek; Hanifi Karadağ, Taner Atıcı ve Bülent Ademi oldu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Başkan Altay: "31 ilçede 165 bin öğrencimize tasarruf ve milli teknoloji hamlesi bilinci kazandırıyoruz"

2026-03-23 12:19 - Siyaset

14 yaşında çocuk, otobüs durağında silahla vurulmuş halde bulundu

2026-03-22 01:19 - Asayiş

SAFİYE SOYMAN KAPISINA GELEN DOMUZU ELLERİYLE BESLEDİ

2026-03-23 12:18 - Magazin

Marmaris Çarşısında Yangın Musluğu Talebi

2026-03-23 13:49 - Marmaris

Marmaris’te kamu görevlisi 4 bin dolar rüşvet alırken suçüstü yakalandı

2026-03-27 10:35 - Asayiş

KADIN SAHA PERSONELİNE ÜCRETSİZ CİLT BAKIMI DESTEĞİ

2026-03-24 16:26 - Marmaris

Marmaris Belediyesi Operasyonu Rüşvet Anı Kamerada

2026-03-27 17:18 - Marmaris

Marmaris Barlar Sokağı’na Turnikeli Güvenlik Önerisi

2026-03-25 12:08 - Marmaris

BAŞKAN ÜNLÜ; “MÜZİK YAYIN SAATİ BİZİMLE İLGİLİ DEĞİL”

2026-03-23 12:22 - Marmaris

MARMARİS’TE LİMAN GÜVENLİK TOPLANTISI YAPILDI

2026-03-27 14:06 - Marmaris

İlgili Haberler

"Ceza İnfaz Personeli Günü" Antalya’da renkli görüntülere sahne oldu

22:09 - Kültür Sanat

Ankara’da Jandarma Bandosu ve hastane personelinden ortak konser

20:52 - Kültür Sanat

Aksaray’da "Türk Mutfağı Haftası" çeşitli etkinliklerle kutlandı

20:51 - Kültür Sanat

Tercan’da Hayat Boyu Öğrenme Haftası Sergisi açıldı

19:48 - Kültür Sanat

Türkeli’de "Çatlak Aile" sahnelendi

17:53 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Emekli sulama birliği çalışanı evinde ölü bulundu

14:13 - Asayiş

Kahramanmaraş’ta 4.4 büyüklüğünde deprem

13:39 - Asayiş

Erken teşhis ile MS hastalarının hayat kalitesi korunuyor

12:39 - Sağlık

Alkollü sürücünün kullandığı araç askeri birliğin bahçesine uçtu

12:29 - Asayiş

Kemiği kraker gibi yediler

12:19 - Gündem