?>

Tekirdağ’da dikkat çeken temas: Rus yetkililer tarım masasında

Rusya federasyonu veterinerlik ve bitki sağlığı gözetim federal servisi yetkilileri, tekirdağ tarım ve orman il müdürlüğü’nü ziyaret ederek iki ülke arasındaki bitkisel ürün ticaretine yönelik detaylı bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Ekonomi - 3 ay önce

Rusya Federasyonu Veterinerlik ve Bitki Sağlığı Gözetim Federal Servisi yetkilileri, Tekirdağ Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nü ziyaret ederek iki ülke arasındaki bitkisel ürün ticaretine yönelik detaylı bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Ziyarete, Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü Bitki ve Bitkisel Ürünler Sınır Kontrol Daire Başkanı Erhan Demir, Tekirdağ İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aksoy, ilgili teknik personel ile Rusya Federasyonu Federal Servis temsilcileri katıldı. Toplantının ana gündemi, iki ülke arasında yürütülen tarım ürünleri ithalat süreçleri ve uygulanan kriterler oldu.

Toplantıda, Türkiye’nin özellikle Trakya bölgesinden ihraç edilen meyve, sebze ve tahıl ürünlerinde uygulanan kalite kontrolleri, karantina önlemleri ve laboratuvar analiz süreçleri masaya yatırıldı. Rus heyet, sahada uygulanan prosedürleri yerinde görmek ve süreci daha yakından izlemek amacıyla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün teknik sunumlarını da inceledi.

Yetkililer, bu tür temasların hem ticari ilişkileri geliştirdiğini hem de tarımsal güvenlik açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

İngiltere’den Türkiye’ye seyahat uyarısı

2025-06-12 15:43 - Gündem

Amasyalı çiftçi halılarını tırpanla yıkadı: "Halı yıkamada çığır açtık"

2025-06-16 09:50 - İnsan

Maltepe’de felsefe rüzgarı esti

2025-06-15 13:18 - Genel

Avcılar’da sanal bahis nedeniyle yüksek meblağlarda borcu olan polis memuru intihar etti

2025-06-16 22:01 - Asayiş

Çankırı’da yaban hayatı kamerada

2025-06-13 15:38 - Gündem

Anne ve babadan en acı veda

2025-06-12 14:44 - Genel

Ortaca'da Dehşet Veren Cinayet

2025-06-12 10:21 - Asayiş

Uzmanlardan LGS değerlendirmesi: "2025 LGS’de Türkçe, matematik ve fen sorularının belirleyici olduğu görülüyor"

2025-06-15 18:02 - Eğitim

Muğla İl Sağlık Müdürü Görevden Alındı

2025-06-14 19:23 - Gündem

"Stres yönetimi sınav başarısının yarısıdır"

2025-06-12 14:46 - Eğitim

İlgili Haberler

Doğan: "Ekspertiz için ödenen ücretin ikinci raporla katlanması çiftçilerimizin yükünü ağırlaştırıyor"

22:48 - Ekonomi

Bingöl Üniversitesi, İŞGEM ve OSB ile protokol imzaladı

19:13 - Ekonomi

Samsun’da hamsi bolluğu fiyatları düşürdü: "Fakirin eti" oldu

17:08 - Ekonomi

Samsun Kuyumcular Odası’ndan ‘altın’ açıklaması

17:06 - Ekonomi

GTO, Trendyol iş birliği ile Dijital Usta Projesi’ne start verdi

15:57 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Galatasaray, Konyaspor maçı hazırlıklarına başladı

16:34 - Spor

Alev savaşçılarına kadınlardan ‘pişi’ desteği

16:30 - İnsan

Merseyside derbisinde kazanan Liverpool

16:29 - Spor

Tefecilik operasyonunda 5 tutuklama

16:28 - Asayiş

Glutensiz Diyet Gerçekten Sağlıklı Mı?

14:36 - Sağlık