?>

Tekirdağ’da meralara can suyu

TEKİRDAĞ’IN MURATLI İLÇESİNE BAĞLI YEŞİLSIRT MAHALLESİ’NDE MERA ALANLARININ VERİMİNİ ARTIRMAK AMACIYLA YÜRÜTÜLEN GÜBRELEME ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELENDİ.

Gündem - 3 ay önce

Tekirdağ’ın Muratlı ilçesine bağlı Yeşilsırt Mahallesi’nde mera alanlarının verimini artırmak amacıyla gübreleme çalışmaları gerçekleştirildi.

Tekirdağ’ın Muratlı ilçesine bağlı Yeşilsırt Mahallesi’nde mera alanlarının verimini artırmak amacıyla yürütülen gübreleme çalışmaları yerinde incelendi.

Tekirdağ’da hayvancılığın geliştirilmesi ve mera alanlarının daha verimli hale getirilmesi amacıyla başlatılan çalışmalar kapsamında Muratlı ilçesine bağlı Yeşilsırt Mahallesi’ndeki mera alanlarında gübreleme faaliyetleri gerçekleştirildi. Yürütülen çalışmaların mera verimini artırması ve bölgedeki hayvancılık faaliyetlerine önemli katkı sağlaması hedefleniyor.

Tekirdağ Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Aksoy da bölgede yürütülen gübreleme çalışmalarını yerinde inceleyerek yetkililerden ve vatandaşlardan bilgi aldı. İnceleme sırasında mera alanlarının daha kaliteli ve verimli kaba yem üretmesi için yapılan uygulamaların önemine dikkat çekildi.

Yetkililer, hayvancılığın sürdürülebilir şekilde gelişebilmesi için mera hayvancılığının büyük önem taşıdığını belirterek, özellikle Tekirdağ gibi mera varlığı açısından önemli illerde hayvanların meralarda otlatılmasının hem üreticiye hem de tüketiciye önemli katkılar sunduğunu ifade etti. Mera hayvancılığı sayesinde hazır yem kullanımının azaldığı, doğal yollarla et, süt ve süt ürünleri üretiminin desteklendiği vurgulandı.

Ayrıca mera hayvancılığının çevre açısından da önemli avantajlar sunduğu belirtilerek, hayvancılık işletmelerinde ortaya çıkan gübre yönetiminin meralarda doğal döngü içerisinde daha kolay sağlanabildiği kaydedildi. Bölgedeki üreticilerin kaba yem ihtiyacının önemli bir bölümünün de mera alanlarından karşılandığı ifade edildi.

Devlet tarafından yürütülen ıslah projeleri kapsamında meraların daha kaliteli ve verimli kaba yem üretmesi için üreticilere yüzde yüz hibe destek sağlandığı belirtilirken, bu çalışmaların bölgedeki hayvancılık faaliyetlerine uzun vadede önemli katkılar sağlaması bekleniyor.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmarisli Kadınlardan Eşitlik ve Özgürlük Vurgusu

2026-03-09 14:08 - Marmaris

MHP Marmaris’ten Yeni Sayfa Gazetesi’ne 8 Mart Ziyareti

2026-03-08 17:05 - Marmaris

"Kadın" dijital platformlarda yayında

2026-03-06 09:46 - Magazin

Mehmet Çevik sahnelere ara verdi, Ramazan’da maneviyata yöneldi

2026-03-04 23:03 - Magazin

"Uzaylı Mustafa", Samsun’un güzelliğine türkü yaktı

2026-03-09 10:34 - Magazin

MARMARİS’İN DEV KALPLİ KADINLARI İYİLİĞİ BÜYÜTÜYOR

2026-03-05 16:00 - Marmaris

MARMARİS'TE TEKNEDEKİ KAVGADA HAYATINI KAYBEDEN GENCİN DAVASI BAŞLADI

2026-03-06 11:35 - Asayiş

“Cumhuriyetin Kadına Verdiği Yer” Marmaris’te yoğun ilgi gördü

2026-03-09 14:21 - Marmaris

GÖZALTINA ALINAN ESKİ BAŞKAN YARDIMCISI İHSAN ÖZTÜRK’TEN AÇIKLAMA

2026-03-09 09:54 - Asayiş

Pelin Özbozdağ: "Kadın Cinayetleri Siyasidir"

2026-03-04 14:59 - Gündem

İlgili Haberler

Hazar Gölü’nde dev temizlik 12 ton atık toplandı

22:19 - Gündem

Karabük’te heyelan tehlikesi: Toprak kütlesi yola indi

21:00 - Gündem

Tokat’ta dolu yağışı yolları beyaza bürüdü

20:11 - Gündem

Sivas’ta usulsüz ele geçirilen 4 keklik doğaya salındı

19:53 - Gündem

Yağmur sonrası gökkuşağı güzelliği

19:50 - Gündem

Günün Manşetleri

Emekli sulama birliği çalışanı evinde ölü bulundu

14:13 - Asayiş

Kahramanmaraş’ta 4.4 büyüklüğünde deprem

13:39 - Asayiş

Erken teşhis ile MS hastalarının hayat kalitesi korunuyor

12:39 - Sağlık

Alkollü sürücünün kullandığı araç askeri birliğin bahçesine uçtu

12:29 - Asayiş

Kemiği kraker gibi yediler

12:19 - Gündem